Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Kiedy zaczynacie sezon :)

jarek

Rekomendowane odpowiedzi

w wrzesniu ja planuje zaczac odkladac kase na wyjazd

moze uda mi sie na swieta wybyc w górki albo po sylwestrze,ale to sie okaz bo krucho z kasa

Raz już ci pisałem:

Na nartowanie kasy się nie odkłada. Ma po prostu być a jak nie ma to się pożycza. Telewizor plazmowy też masz pewnie na kredyt, o mieszkaniu nie wspomnę. A w święta to nawet Alpy odradzam bo drogo i ludzi dużo. A w Polskę to nawet przez myśl by mi nie przeszło, żeby w święta jechać.

Pozdrawiam.

Raz już ci pisałem:

Na nartowanie kasy się nie odkłada. Ma po prostu być a jak nie ma to się pożycza. Telewizor plazmowy też masz pewnie na kredyt, o mieszkaniu nie wspomnę. A w święta to nawet Alpy odradzam bo drogo i ludzi dużo. A w Polskę to nawet przez myśl by mi nie przeszło, żeby w święta jechać.

Pozdrawiam.

plazmy nie mam-mam jakies gówno 15 calowe,laptopa na kredyt ale fakt pisałes ze na to sie nieodklada ale ja odkładam i chce odkladac:) ooooo

hehehehhee no to pojade po sylwku

Edytowane przez pablo_duch
reszte wyjasnie lokieciowi3 Pm

....A w święta to nawet Alpy odradzam bo drogo i ludzi dużo.....

Czyżby?:

schladming-sb-009.jpg

A jeśli chodzi o ceny w knajpach to nie dopatrzyłem się jakichś rozbieżności podczas pobytu w innych terminach poza świątecznych, kwatery te topowe faktycznie mają wyższe ceny ale te na uboczu nie podnoszą cen, a sam skipass drożeje od 25 grudnia i tanieje dopiero po połowie marca. A tak poza tym to święta w domu też kosztują dużo.... nerwów przede wszystkim, a wiadomo że zdrowie jest bezcenne więc święta w Alpach są jak za darmo:D

....ale spoko na początku listopada bądz końcówce października Soelden

Stanowczo za późno 7 listopad Soelden na 4-5 dni oby pogoda dopisała.

Coś sie tak na to Soelden uwzięli:D, przypominam tylko że takie ośrodki jak Reiteralm(góra w sąsiedztwie Schaldming) ruszyła w zeszłym roku już 28 października, a 10 listopada odbył się tam PS który został z powodu braku śniegu przeniesiony z skandynawskiego Levi, podobnie swe podwoje dla narciarzy w zeszłym sezonie otworzyło Turracher Hohe:)

A ja za jakie 2 miesiące kasik pojadę, a gdzie??... może do Soelden:D

Czyżby?:

a sam skipass drożeje od 25 grudnia i tanieje dopiero po połowie marca.

Coś sie tak na to Soelden uwzięli:D,

A ja za jakie 2 miesiące kasik pojadę, a gdzie??... może do Soelden:D

Co do cen skipasów Pablo dałem linka, ale podzielę się ze wszystkimi:

http://www.skipasslivigno.com/de/tariffe/0809.php

Więc w terminie 07-01 do 06-02 mamy ze 150 PLN na łebka za 6 dni taniej niż w święta.

A co do Soelden to śnieg raczej na 100% i do dolnej stacji na lodowcu Rettenbach wjeżdżamy jak nigdzie samochodem więc nie musisz pilnować, że ci ostatnia kolejka na dół spindoli. A ludziów w listopadzie to tam nie budiet (oprócz polskiej gawiedzi). Ze mną jedzie jedzie jakieś 30, trochę nie pasuje mi bo zamieszanie będzie pewnie będzie duże, ale na to też są metody.

Już się k.... nie mogę doczekać. Stale w necie filmy o nartach oglądam to choroba jakaś już jest.

Z Soelden wczesno jesiennego mam tylko dobre wspomnienia.A w zeszłym roku znalazłem tam wypozczalnie oferujaca narty komórkowe.Niestety było to w dniu wyjazdu więc nie miałem okazji spróbować:):eek:.W tym roku zamierzam tradycyjnie zacząć sezon na przełomie pazdziernika początku listopada.Gdzie nie wiem.Mimo,że z reguły jeżdże ze swoją kielecką załogą, to jestem wstępnie umówiony z SB na jakiś wypadzik (być może tyczki).Gdyby ktoś jeszcze miał ochotę to kontakt na priva mile widziany.Chociaż znając nasze "mobilizacje", o których wspominał Racecarver(na zawody mam alibi, byłem w morzu:p) to na zbyt wiele nie liczę.Ale może przyjemnie sie rozczaruje.:cool:

Zasadniczo to się spytam.

To kiedy jest koniec sezonu a kiedy początek :eek::eek::eek:

Bo z niektórych wypowiedzi wyżej wynikałoby że czerwiec to koniec sezonu a lipiec początkiem, czyli "Polskie Dni" w Maso Corto to zakończenie sezonu a "Polskie Dni" w Kaprun to ich początek ???.

Sorry że pytam ale wydawało Mi się że sezon kończy się w maju (mniejsza o to którego) a zaczyna w październiku :rolleyes: a nartowanie latem to tylko takie przerwy w rowerowaniu, rolkowaniu lub sportach wodnych :):):)

P.S. Najprawdopodobniej zacznę sezon na koniec września, czyli poza sezonem ;)

To kiedy jest koniec sezonu a kiedy początek :eek::eek::eek:

Bo z niektórych wypowiedzi wyżej wynikałoby że czerwiec to koniec sezonu a lipiec początkiem, czyli "Polskie Dni" w Maso Corto to zakończenie sezonu a "Polskie Dni" w Kaprun to ich początek ???.

Sorry że pytam ale wydawało Mi się że sezon kończy się w maju (mniejsza o to którego) a zaczyna w październiku :rolleyes: a nartowanie latem to tylko takie przerwy w rowerowaniu, rolkowaniu lub sportach wodnych :):):)

P.S. Najprawdopodobniej zacznę sezon na koniec września, czyli poza sezonem ;)

no to nie tylko ja miałem zawieche,ale fajnie dla tych co jezdza w lipcu-ciekawe doswiadczenie

Pewnie, że warto! Gratuluję udanego wyjazdu. Sama sobie ostrzyłam zęby (bo narty zrobione) na wrzesień w Szwajcarii, ale chyba nic z tego nie będzie. Czekam więc na listopad w Tatrach - może akurat będzie tak, jak w 2 poprzednich sezonach (11 i 7 albo 8, nie pamiętam, ale śniegu było całkiem, całkiem).