Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Telefon komórkowy

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam nokię E51[teraz można kupić za około 600-zł],używam od pół roku i nadal jestem zachwycony,symbian w tym modelu jest rewelacyjnie szybki-jak błyskawica,super działa wifi i jak są jakieś lokalne sieci to można pogadać za darmo,telefon internetowy działa bardzo fajnie,można doinstalować "fringa"i masz skypa za free,jest niezła przeglądarka internetowa,działa nawigacja samochodowa,nawet trzy;

nokia maps.tom-tom i garmin[trzeba tylko dokupić moduł gps],do tego normalne radyjko,radio internetowe,dyktafon,YOUTUBE,słowniki,prognozy pogody,emaile,i gigantyczna baza danych-na karcie pamięci 8 giga mam wszystkie mapy europy,około 1200 piosenek,zdjęcia i takie tam różne...po pół roku użytkowania nie zamieniłbym tego fona na żaden inny no chyba że na następcę;E71 lub E66.{oba mają już wbudowanego gps-a,tylko cena duużo wyższa ok 1300-zł.poczytaj więcej;http://www.nokia-e51.net/nokia-e51-parametry-w-skrocie-vt12.htm

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Może się komuś przyda;

Instrukcja jak prawie za darmo dzwonić z telefonu komórkowego.

1.Wykupujemy u dowolnego operatora telefonii komórkowej najtańszy abonament,ale taki który oferuje darmowy numer stacjonarny za jakąś drobną kwotę na miesiąc.

2.Rejstrujemy numer internetowy tu:http://freeconet.pl/ mają niskie stawki ale za darmo na stacjonarne w większości krajów i prawie darmo na komórki jest tu;http://www.voipdiscount.com/en/index.html niektórym przyda się to;http://translate.google.pl/translate_t

3.Jak mamy już numer we freeconet,to w panelu użytkownika wybieramy;dzwoń przez operatora;voipdiscount.

4.Nasz numer internetowy ustawiamy na usługę;wdzwoń się.Więcej tu;http://freeconet.pl/pl/sub/222,uslugi/system_wdzwon_sie_(dial_in)_%26_callback/wdzwon_sie.html

5.Z telefonu komórkowego dzwonimy na swój numer internetowy(który ustawiamy jako darmowy u naszego operatora komórkowego),a on przekieruje nas po dużo niższych stawkach gdzie chcemy.

6.Cieszymy się nową usługą i duuużą redukcją kosztów.

pozdrawiam Piter

ps.polecam również fax to email...

Jaaa mam N73 i raczej odradzam wszystko co posiada symbiana, cały czas sie wiesza i zasięgiem tam chyba żyroskop steruje czasem możesz mieć zasięg przekręcisz telefon nagle znika lipa taka w domu leży Asus P526(bez reklamy :D - do sprzedania jak coś ) i jesli to co poleca Bobik jest zaprojektowane w ten sam sposób to powodzenia wszystko trzeba szukać nie wiadomo gdzie a dotykowy wyświetlacz reaguje tylko na dotyk piórkiem zresztą jak by miałbyć bardziej czuły to i tak jest na tyle mały że trafić w cokolwiek na nim to dość spory problem. Mama używa HTC Tytn II i jest bardzo zadowolona wszystko jest rozwiazane dobrze wyswietlacz duży, Wi-Fi ( baardzo fajna rzecz) no i nie wiem jak to jest ogarniete(nie bardzo mi to potrzebne) ale meile sciąga na telefon z tym że na początek dostaje tylko czesc a pozniej w razie potrzeby może sciągnąć całą wiadomość, bateria trzyma około 2 dni ;) A ja teraz jak bym miał wymieniać telefon to pewnie wybrał bym Iphona 16 GB przerobiony z USA 350$ + przesyłka

Jaca, no nie każ się prosić, napisz coś o tych fonach. Też w UK mają klawiaturę po drugiej stronie ? :D

Akurat ten HTC o ktorego sie JC wypytuje ma klawiature wysuwana w dol.

Natomiast klawiatura w HTC Vox wysuwa sie w prawa strone, co okazuje sie byc bardzo niewygodne dla tych leworecznych.

Polowa ludzi u nas w firmie ma wlasnie HTC, ta druga, zbuntowana polowa (kreatywna) ma iphony. Sporo ma jedne i drugie.

Iphone to gadget na topie. Podobnie jak wszystko od apple jest niesamowicie przyjazne dla uzytkownika, do tego stopnia ze jak w iphonie chcesz usunac SMS'a to musisz usunac cala historie rozmowy. Taki drobiazg, a moze byc problemem dla kogos przyzwyczajonego do standardowych telefonow, no i iphone nie ma klawiatury. Ktos kto sie przyzwyczai do tej klawiatury w HTC (tak jak w blueberry) bardzo szybko moze napisac email, sms'a.

Jedno i drugie to tak naprawde kwestia przyzwyczajenia.

Jesli ktos sporo rozmowow wykonuje, przeglada poczte, wysyla sms etc to nie ma szans zeby iphone wytrzymal caly dzien bez ladowania baterii.

No ale zawsze mozna przy sobie nosic ladowarke... Albo miec HTC w kieszeni i iPhona na wierzchu dla szpanu...

• 2 weeks later...

JC,

daj sobie spokoj z iPhonem:

http://groups.google.pl/group/pl.misc.telefonia.gsm/browse_frm/thread/00730c38c635630b#

zreszta na pl.misc.telefonia.gsm jest kilka watkow i warto je przeczytac. No chyba, ze ma byc bajer:)

Polecam E51, lub cos ze stajni HTC jak ma byc naprawde wielofunkcyjne.

pozdrawiam

T.

• 2 weeks later...

Tak sobie tylko w Sklepie oglądnąłem tego Iphona i tak sobie myślę że jak by z ręki mi wyjechał(co z uwagi na charakter mojej pracy zdarza się) i spadł na beton to generalnie nie ma się po co schylać:D, a już nie wspomnę że zdarzyło się ze moja 6310i zanurkowała w stężonym roztworze NPK i po wypłukaniu czystą wodą i szybkim osuszeniu działa do dzisiaj:)

• 2 weeks later...

Jak dla mnie tylko Nokia, wcześniej miałem 6310i była nieśmertelna, służyła przez kilka dobrych lat, zaliczyła upadek z I piętra, topiła się w basenie i działała, teraz mam E60 i tą polecam, bez aparatu, bez zbędnych bajerów, ma WiFi i klienta Voip (często korzystam), zaliczyła już kąpiel w basenie i przeżyła. Nokia The Best :D

Jak dla mnie tylko Nokia, wcześniej miałem 6310i była nieśmertelna...

Była:eek: co to znaczy była, dalej jest przynajmniej moja i póki co nie zamierza umierać, a co tam woda w basenie, moja wpadła to stężonej pożywki NPK :D i dalej żyje pracuje i jest nam z sobą dobrze:o:D

• 2 months later...

Osobiscie poluje na N95 ;) do wyjecia za 9 baniaków nówka, przy odrobinie szczescia ;)

Dobrze się zastanów nad tym telefonem. Jeśli chodzi o bajery, pakiet programów biurowych itp jest rzeczywiście fajny. Jednak jego wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Plastikowa obudowa, która sprawia wrażenie przy rozsuwaniu jakby się miała zaraz rozlecieć. Znajomy ma n95 i nie jest do końca zadowolony.

Zdecydowanie bardziej polecam e65. Też slide, też z bajerami, ale wykonanie dużo lepsze.

A moja poczciwa Nokia 6310i roztrzaskała się o betom z wielkim hukiem(chwilowy przypływ adrenaliny:D) i firma ORANGE "uszczęśliwiła mnie Sony Eriksonem K800i no i tak pokochałem ten telefon że nie wykluczony jest ponowny nagły wzrost adrenaliny w moim organizmie, a co to oznacza dla telefonu to już chyba tłumaczyć nie muszę:eek:

A tak poważnie to moim zdaniem wszystkie telefony które pokazały się na rynku po Noki 6310i to jest zdecydowanie przerost formy nad treścią:mad:

telefon przede wszystkim musi wchodzic pod kask :D

I taka była/jest(bo nie wiem czy do niej nie powrócę) Nokia 6310 z i albo bez

Dobrze się zastanów nad tym telefonem. Jeśli chodzi o bajery, pakiet programów biurowych itp jest rzeczywiście fajny. Jednak jego wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Plastikowa obudowa, która sprawia wrażenie przy rozsuwaniu jakby się miała zaraz rozlecieć. Znajomy ma n95 i nie jest do końca zadowolony.

Zdecydowanie bardziej polecam e65. Też slide, też z bajerami, ale wykonanie dużo lepsze.

Właśnie też miałem Cię przestrzec:) Kolega miał ten telefon i po jakims czasie go sprzedał, narzekał na wykonczenie i "powolnośc" działania

Dziekówa koleżanko za tą przestroge ale w domu jeden taki telefon jest i jak dla mnie jest okej :)

Może masz jakiś wyjątkowo dobry egzemplarz;)