Raceman Napisano 27 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Nie wiem , być może jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 27 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2008 Widzę że tendencja jest taka : - jak nie mam qada lub crossa to krzyczę że zakaz wjazdu wszelkich pojazdów!! -ale jak już nazbieram sobie na jakiś pojazd to , co ja tam nie wjadę? a niby kto mi zakaże! Moim zdaniem jednak zakaz powinien być , a do crossowania są miejsca że można poszaleć. 100% RACJI:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 27 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2008 100% RACJI:D zgadzam się z Racemenem i Paxem pewne zasady powinny dotyczyć nas wszystkich , jednak w naszym pięknym kraju żyje sporo (jak dla mnie trochę za dużo ) cwaniaków , którzy zawsze są najlepsi , naszybsi , najmądrzejsi i najcwansi , a tych "normalnych" traktują jak bandę idiotów .A jak się już tacy dorobią jakichś większych pieniędzy , to już tragedia - bez kija nie podchodź lub omijaj z daleka.Czego jak czego , ale cwaniactwa nie cierpię. A czym się różni jazda motocyklem ,czy quadem po pieszym szlaku turystycznym od np. wyrzucania śmieci w lesie - wg mnie niczym. I jedno i drugie to dewastacja przyrody przez ludzi , dla których to jest oczywiście " no problem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 28 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2008 Z racji że jestem motocylkista tez popieram zakazy są specjalistyczne tory crosowe np.pod cieszynem (dupny tor) .Jezeli narciaże jezdzą po sniegu i niszcza przyrode to co robia kłady i crosy???? ROZPIERDZIELAJA te nasze małe górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 28 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2008 Powiem Wam jak powinno być , taryfikator od mandatów karnych zależny od wielkości dochodów miesięcznych lub rocznych i wtedy zamiast 100zł dostałby 7000zł , to 10 razy by myślał czy wjeżdżać na górkę czy lepiej nie. Tak samo powinno być z karą śmierci -powinna by być jednego , drugiego by powiesili to bandzior by miał na baczności. A jeszcze lepiej oko za oko i ząb za ząb! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 28 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2008 No, z tą karą śmierci to się nie zgadzam - jakby jednego czy drugiego powiesili, to cały ogół by myślał, że im akurat się upiecze - tak, jak z niebezpieczną jazdą na drodze: tamten zginął, ale ja jestem kozak, umiem, i mnie nie złapią. Doszedłby jeszcze fajny smaczek ryzyka, etos i patos zawodu bandyty. A państwo byłoby w naszym imieniu samym ojcem chrzestnym, co mi się wcale nie podoba. Popatrzmy, jacy okazali się w praktyce niedawno głosiciele haseł o surowej walce z przestępczością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 29 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2008 Moto jak najbardziej TAK, ale nie na szlakach górskich. W moim regionie sporo crossów jest, ale jakoś ostatnio nie słychać nic, aby pchali się w góry. Nie wiem, jak w Gorcach, bo tam sporo takich przypadków było i czytałem kiedyś, że walkę im wydano. Na ile skutecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 29 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2008 zgadzam się z Racemenem i Paxem pewne zasady powinny dotyczyć nas wszystkich , jednak w naszym pięknym kraju żyje sporo (jak dla mnie trochę za dużo ) cwaniaków , którzy zawsze są najlepsi , naszybsi , najmądrzejsi i najcwansi , a tych "normalnych" traktują jak bandę idiotów .A jak się już tacy dorobią jakichś większych pieniędzy , to już tragedia - bez kija nie podchodź lub omijaj z daleka.Czego jak czego , ale cwaniactwa nie cierpię. A czym się różni jazda motocyklem ,czy quadem po pieszym szlaku turystycznym od np. wyrzucania śmieci w lesie - wg mnie niczym. I jedno i drugie to dewastacja przyrody przez ludzi , dla których to jest oczywiście " no problem" Taka jest niestety rzeczywistość. Nie mam JESZCZE quada, ale jestem na etapie wdrażania się w temat. Fajna rzecz, ale ... jak robi się to z głową. We wrześniu wybieramy się w Bieszczady, ale na teren, gdzie można spokojnie pojechać quadem, uzgodniony z leśniczym. Co się tyczy quadów i motorów na szlakach, to nie popieram. Mam jednak jednego takiego kolegę w Katowicach, który notorycznie śmiga quadem po szczyrkowskich szlakach. Ludziom się od pieniędzy w dupach przewraca. Szybko się dorobił, a teraz mu kasa beret ryje. Rozumiem jeszcze przeprawówki, których jestem fanem - wolna jazda, taplanie się w błocie, pomoc kolegów, wyciągarki, itp. Ale zapierdzielanie na quadach, byle szybciej - to jest z lekka poyebane. Mówi to ten, który przeszedł większość szlaków w Polsce,mający mamę przewodnika górskiego P.S. No, ale jest pomysł - na szlaki trzeba wychodzić z krótką wiatrówką - jakiś pistolet np. I jak się taki debil na szlaku zjawi, to wypłacić mu pół magazynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 29 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2008 (edytowane) Taka jest niestety rzeczywistość. Nie mam JESZCZE quada, ale jestem na etapie wdrażania się w temat.Fajna rzecz, ale ... jak robi się to z głową. jasne , ja absolutnie nic nie mam do crosów ,quadów itp. pojazdów:) -przecież wszystko jest dla (rozumnych)ludzi . Jak już , to raczej mam obiekcje do co poniektórych posiadaczy tych maszyn .Ale ja sam wolę rower - spokój , cisza , a wyrypa jak się patrzy Edytowane 29 Czerwiec 2008 przez aklim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 30 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2008 Bobuś to Tyś był tak samo maltretowany jak Ja i Raceman tylko my przez Tate:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 30 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2008 No niestety Ale ma to swoje dobre strony Topografia Beskidów w jednym palcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2008 A może ktoś z Was ostatnio był na Sławkowskim Szczycie? Chodzi mi czy pozostały na szlaku jakieś łaty śniegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 A może ktoś z Was ostatnio był na Sławkowskim Szczycie? Chodzi mi czy pozostały na szlaku jakieś łaty śniegu ? Tydzień temu byłem ogólnie w Tatrach - bardzo mało (IMHO) sniegu jak czerwiec. Nawet po północnej stronie. Poza tym nie wiem czy się nie mylę , ale Sławkowski jest pieknie zwrócony na południe Może to ciut pomoże : http://www.meteo.sk/web-kamery/slovensko ->Novy Smokovec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 2 Lipiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 Dzięki za info , niewiedziałem czy brać raki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 Polecam koło 18.00 jechać w okolice Chochołowa. Słońce daleko zachodzi na północy i Czerwone Wierchy + Giewont itp itd są pięknie oświetlone. Natomiast droga przez Lipnicę po naszej stronie jest w rozsypce kompletnej ... Już lepiej objeżdżać Oravską Mare ... albo całkiem na Liptów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 2 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 Obejrzałam sobie obrazki z kamer. Jakie ładne letnie krajobrazy... A mnie chandra letnia dorwała. Napiszcie, ludzie, coś o zimie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 Obejrzałam sobie obrazki z kamer. Jakie ładne letnie krajobrazy... A mnie chandra letnia dorwała. Napiszcie, ludzie, coś o zimie! będzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 będzie ! Uff, aż mi ulżyło:D. Bo rozglądając się naokoło trudno w to uwierzyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 Na zasadzie przecwienstw - do dupy lato to zima takoz. Gorace lato - zimowa zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 4 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2008 No to OK, zimę powinniśmy mieć załatwioną jak sie patrzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 5 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Lipiec 2008 Na zasadzie przecwienstw - do dupy lato to zima takoz. Gorace lato - zimowa zima to ciekawa hipoteza...choć w naszym kraju jest zawsze odwrotność odwtotności:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi