Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Motocyklem na szlaki i przełaje beskidzkie!!!

Raceman

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że tendencja jest taka :

- jak nie mam qada lub crossa to krzyczę że zakaz wjazdu wszelkich pojazdów!!

-ale jak już nazbieram sobie na jakiś pojazd to , co ja tam nie wjadę? a niby kto mi zakaże!

Moim zdaniem jednak zakaz powinien być , a do crossowania są miejsca że można poszaleć.

100% RACJI:D

100% RACJI:D

zgadzam się z Racemenem i Paxem

pewne zasady powinny dotyczyć nas wszystkich , jednak w naszym pięknym kraju żyje sporo (jak dla mnie trochę za dużo ) cwaniaków , którzy zawsze są najlepsi , naszybsi , najmądrzejsi i najcwansi , a tych "normalnych" traktują jak bandę idiotów .A jak się już tacy dorobią jakichś większych pieniędzy , to już tragedia - bez kija nie podchodź lub omijaj z daleka.Czego jak czego , ale cwaniactwa nie cierpię. A czym się różni jazda motocyklem ,czy quadem po pieszym szlaku turystycznym od np. wyrzucania śmieci w lesie - wg mnie niczym. I jedno i drugie to dewastacja przyrody przez ludzi , dla których to jest oczywiście " no problem"

Powiem Wam jak powinno być , taryfikator od mandatów karnych zależny od wielkości dochodów miesięcznych lub rocznych i wtedy zamiast 100zł dostałby 7000zł , to 10 razy by myślał czy wjeżdżać na górkę czy lepiej nie. Tak samo powinno być z karą śmierci -powinna by być jednego , drugiego by powiesili to bandzior by miał na baczności. A jeszcze lepiej oko za oko i ząb za ząb!:cool:

No, z tą karą śmierci to się nie zgadzam - jakby jednego czy drugiego powiesili, to cały ogół by myślał, że im akurat się upiecze - tak, jak z niebezpieczną jazdą na drodze: tamten zginął, ale ja jestem kozak, umiem, i mnie nie złapią. Doszedłby jeszcze fajny smaczek ryzyka, etos i patos zawodu bandyty. A państwo byłoby w naszym imieniu samym ojcem chrzestnym, co mi się wcale nie podoba. Popatrzmy, jacy okazali się w praktyce niedawno głosiciele haseł o surowej walce z przestępczością...

zgadzam się z Racemenem i Paxem

pewne zasady powinny dotyczyć nas wszystkich , jednak w naszym pięknym kraju żyje sporo (jak dla mnie trochę za dużo ) cwaniaków , którzy zawsze są najlepsi , naszybsi , najmądrzejsi i najcwansi , a tych "normalnych" traktują jak bandę idiotów .A jak się już tacy dorobią jakichś większych pieniędzy , to już tragedia - bez kija nie podchodź lub omijaj z daleka.Czego jak czego , ale cwaniactwa nie cierpię. A czym się różni jazda motocyklem ,czy quadem po pieszym szlaku turystycznym od np. wyrzucania śmieci w lesie - wg mnie niczym. I jedno i drugie to dewastacja przyrody przez ludzi , dla których to jest oczywiście " no problem"

Taka jest niestety rzeczywistość. Nie mam JESZCZE quada, ale jestem na etapie wdrażania się w temat.

Fajna rzecz, ale ... jak robi się to z głową.

We wrześniu wybieramy się w Bieszczady, ale na teren, gdzie można spokojnie pojechać quadem, uzgodniony z leśniczym.

Co się tyczy quadów i motorów na szlakach, to nie popieram. Mam jednak jednego takiego kolegę w Katowicach, który notorycznie śmiga quadem po szczyrkowskich szlakach.

Ludziom się od pieniędzy w dupach przewraca. Szybko się dorobił, a teraz mu kasa beret ryje.

Rozumiem jeszcze przeprawówki, których jestem fanem - wolna jazda, taplanie się w błocie, pomoc kolegów, wyciągarki, itp.

Ale zapierdzielanie na quadach, byle szybciej - to jest z lekka poyebane.

Mówi to ten, który przeszedł większość szlaków w Polsce,mający mamę przewodnika górskiego :)

P.S.

No, ale jest pomysł - na szlaki trzeba wychodzić z krótką wiatrówką - jakiś pistolet np. I jak się taki debil na szlaku zjawi, to wypłacić mu pół magazynka. :D

Taka jest niestety rzeczywistość. Nie mam JESZCZE quada, ale jestem na etapie wdrażania się w temat.Fajna rzecz, ale ... jak robi się to z głową.:D
jasne , ja absolutnie nic nie mam do crosów ,quadów itp. pojazdów:) -przecież wszystko jest dla (rozumnych)ludzi . Jak już , to raczej mam obiekcje do co poniektórych posiadaczy tych maszyn .Ale ja sam wolę rower - spokój , cisza , a wyrypa jak się patrzy

Obraz 035 (Small).jpg

57da80e28cbd0_Obraz035(Small).jpg.764da4b085fe5a4e5d12b68b2deef224.jpg

Edytowane przez aklim

A może ktoś z Was ostatnio był na Sławkowskim Szczycie? Chodzi mi czy pozostały na szlaku jakieś łaty śniegu ?

Tydzień temu byłem ogólnie w Tatrach - bardzo mało (IMHO) sniegu jak czerwiec. Nawet po północnej stronie.

Poza tym nie wiem czy się nie mylę , ale Sławkowski jest pieknie zwrócony na południe :)

Może to ciut pomoże :

http://www.meteo.sk/web-kamery/slovensko

->Novy Smokovec

Polecam koło 18.00 jechać w okolice Chochołowa. Słońce daleko zachodzi na północy i Czerwone Wierchy + Giewont itp itd są pięknie oświetlone.

Natomiast droga przez Lipnicę po naszej stronie jest w rozsypce kompletnej ...

Już lepiej objeżdżać Oravską Mare ... albo całkiem na Liptów.

Gość pax53
Na zasadzie przecwienstw - do dupy lato to zima takoz.

Gorace lato - zimowa zima :)

to ciekawa hipoteza...choć w naszym kraju jest zawsze odwrotność odwtotności:p