Mitek Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Cześć Za Autoklubem: "18:21:23 Spirit of the Rally dla Hołka Wraz z Łukaszem Kurzeją szósty w Rajdzie Polski, Krzysztof Hołowczyc otrzymał nagrodę Abu Dhabi Spirit of the Rally Award, przyznawaną po każdej rundzie mistrzostw świata za wyróżniającą się postawę przez sponsora cyklu WRC, ADTA (Abu Dhabi Tourism Authority). Oprócz pamiątkowego trofeum, nagroda łączy się z zaproszeniem do Abu Zabi. Jak czytamy w komunikacie ADTA, Hołowczyc pod presją wykazał się fenomenalną odwagą, pomagając teamowi Stobarta w osiągnięciu znakomitego rezultatu w rajdzie - i uzykał najlepszy polski wynik w mistrzostwach świata kierowców. - Postawa Krzysztofa w ten weekend zrobiła niezwykłe wrażenie i warta jest docenienia przez sponsora - powiedział zastępca dyrektora generalnego ADTA, Ahmed Hussein. - Jego talent do jazdy na najwyższym poziomie mimo dużej presji w domowym rajdzie, doprowadził do historycznego wyniku. - Jestem bardzo szczęśliwy - mówił Krzysztof Hołowczyc odbierając nagrodę. - To był fantastyczny rajd i wspaniałe przeżycie, ponieważ zdołaliśmy dobrze pojechać przed moimi kibicami. Nie jeździłem samochodem WRC od pięciu lat, zatem powrót w tym stylu był czymś wspaniałym, a jednoczesne zdobycie nagrody stanowi prawdziwy zaszczyt." Myslę, że to nagroda nie tylko dla Hołka ale również w pewien sposób honorująca organizatorów i kibiców na Naszym Rajdzie. Gratulacje serdeczne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Nie zapomnijmy, że jechał na własnych śmieciach więc miał sporą przewage w tej kwestii - nie wiem, jakie to ma znaczenie ale pewnie jakieś ma. Czy polski kierowca może coś zdziałać na własnych drogach? Sebastien Loeb: Nie sądzę. Jeśli ma dobry samochód, może się zbliżyć do czołowej ósemki, ale to wszystko. Bardzo rzadko zdarza się, żeby lokalny kierowca namieszał w czołówce. Chyba nigdy się nie zdarzyło. Loeb to jednak zna się na rzeczy - Hołek zbliżył się do czołowej ósemki, tyle że od drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 johnny za 2 lata. w kalendarzu mś na przyszły rok nie ma mikołajek. no chyba, że chcesz rajd polski obejrzeć, ale to możesz zrobić znacznie bliżej. przy okazji jak ktoś chce połączyć narty z rajdami samochodowymi to polecam zimowy rajd górski na magurze małostowskiej niedaleko gorlic. znajduje się tam zacna trasa narciarska (według mnie jedna z najciekawszych w Polsce), obok której przebiega trasa rajdu (w sensie dosłownym, gdyż jadąc nartostradą można wręcz przeciąć trasę rajdu). ażeby było ciekawiej to w roku ubiegłym ośrodek przejęła nowa spółka, której udziałowcem jest sobiesław zasada Pozostaje Rajd Wisły... Przynajmniej mam blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Czy polski kierowca może coś zdziałać na własnych drogach? Sebastien Loeb: Nie sądzę. Jeśli ma dobry samochód, może się zbliżyć do czołowej ósemki, ale to wszystko. Bardzo rzadko zdarza się, żeby lokalny kierowca namieszał w czołówce. Chyba nigdy się nie zdarzyło. Loeb to jednak zna się na rzeczy - Hołek zbliżył się do czołowej ósemki, tyle że od drugiej strony Ten wywiad czytałem przed rajdem. Ja obstawiałem Hołka na 6 miejscu własnie licząc jednak na sporą stawkę odpadających. Wszyscy kierowcy uznawali przed startem ten rajd za trudny i szybki, nie jechali też go wcześniej więc liczba "problemów" zapowiadała sie powyżej sredniej i tak było. Sama jazdą Hołek więc za wiele wurców nie wyprzedził a znajomość trasy dawała mu powiedzmy wiekszą szansę przejechania w całości - bez dzwona. Szacunek za to za czasy i styl bo poza jednym 4 oesem na pozostałych tracił do czołowki mało i jechał naprawde dobrze i bardzo szybko, do piątego anglika przecież stracił tylko kilkanaście sekund i gdyby nie przygoda na 4OSie to by był przed Angolem - a ten to sroce spod ogona nie wyskoczył tylko jest zawodnikiem regularnie punktującym w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Czerwiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2009 Cześć Ten wywiad czytałem przed rajdem. Ja obstawiałem Hołka na 6 miejscu własnie licząc jednak na sporą stawkę odpadających. Wszyscy kierowcy uznawali przed startem ten rajd za trudny i szybki, nie jechali też go wcześniej więc liczba "problemów" zapowiadała sie powyżej sredniej i tak było. Sama jazdą Hołek więc za wiele wurców nie wyprzedził a znajomość trasy dawała mu powiedzmy wiekszą szansę przejechania w całości - bez dzwona. Szacunek za to za czasy i styl bo poza jednym 4 oesem na pozostałych tracił do czołowki mało i jechał naprawde dobrze i bardzo szybko, do piątego anglika przecież stracił tylko kilkanaście sekund i gdyby nie przygoda na 4OSie to by był przed Angolem - a ten to sroce spod ogona nie wyskoczył tylko jest zawodnikiem regularnie punktującym w tym sezonie. I trafiłeś, choć z tym Latvalą na ostatnim OS to juz przesadziłeś z czarami;) Michał. Swoją drogą żal trochę, że nie przeszedł Wilsona. Może i punktuje ale tylko dzięki tacie jeździ i był napewno w zasięgu Krzyska nawet bez treningu. Nie oszukujmy się to słaby kierowca i gdyby była pełniejsza obsada z dobrym sprzętem nie miałby szans na dobre pozycje. Zwróc chociażby uwage ile dostał od Petera Solberga, który poruszal sie naprawdę antycznym sprzętem. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 6 Lipiec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2009 Cześć, Wydaje się, że będąc w tym czasie w okolicach Mikołajek nie dało się nie trafić na rajd. Na drogach wszędzie pełno stojących samochodów. Pod każdym zajazdem parkingi pełne. Ja jednak na wodę jechałem, więc myślałem, że nie mam szans zobaczyć rajdu. W sobotę wieczorem zacumowałem w małym porcie nad Tałtami. W Niedzielę siadłem sobie w knajpce portowej na tarasie na śniadanko, a tu w odległości 5m zaczęły przelatywać z rykiem silników jakieś wymalowane maszyny. Nie obserwowałem tego długo, ale udało mi się rozpoznać nazwisko Solberg na drzwiach jednego wozu. Okazało się, że tędy prowadzi jakaś dojazdówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Marzec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 Rajd Mexico 2010 Mamy tu wątek pod egidą Rajdu Polski o wurcach, więc zacytuję dzisiejszy fajny tytuł z portalu autoklub.pl " Loeb ich zdmuchnął". Link do artykułu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 7 Marzec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2010 A ja tylko przypominam że w tym roku rajd odbędzie się 4 - 6.06. w Mikołajkach http://www.rajdpolski.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi