pablo_duch Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Hejka Jako ze sezon grillowy juz trwa na całego i wiem ze kazdy ma jakis swoj sposob na godne danie grillowe wiec moj post tyczy sie jakis genialnych przepisow ktore mozna wykorzystac....wiec koledzy POGROMCY BOAZERII co lubicie i jak przyrzadzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Najtańsza podwawelska z Kerfura DO tego karczek i to by było na tyle. Czasem biała kiełbaska. Oczywiście chlebek z masełkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Wchodze na forum a tu post o nazwie grill:) no i zanim wszedłem poczytać o co chodzi to sobie myśle że Pablo zaprasza nas na grilla:D a tu się okazuje że o przepisy chodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Jedzonko! Super temat:) Ja klasycznie - karkóweczka, zamarynowana na kilka h w przyprawie do grilla i czosnku, potem na grill i jak juz jest gotowa to ląduje całość w garnku postawionym na grilu, zalewam piwem wymieszanym z łyżką miodu i tak sobie "pyka" pod przykrywką przez h Pycha:) lekka goryczka z piwa i słodycz miodu! No i ten sosik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Jedzonko! Super temat:) Ja klasycznie - karkóweczka, zamarynowana na kilka h w przyprawie do grilla i czosnku, potem na grill i jak juz jest gotowa to ląduje całość w garnku postawionym na grilu, zalewam piwem wymieszanym z łyżką miodu i tak sobie "pyka" pod przykrywką przez h Pycha:) lekka goryczka z piwa i słodycz miodu! No i ten sosik.... ciekawa opcja z tym garnkiem i sonsikiem -piwno miodowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Wchodze na forum a tu post o nazwie grill:) no i zanim wszedłem poczytać o co chodzi to sobie myśle że Pablo zaprasza nas na grilla:D a tu się okazuje że o przepisy chodzi;) szparaa z mila checia ale najpiew musze miec domek z ogrodkiem bo chwilowo u tesciów mieszkam na mieszkanku-no chyba z ena balkonie 3 m2 sie zmiescimy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 a ja robie cycucha z kuraka na grillu:) ogolnie nie ma chyba zadnego mięcha i warzywa ktorego bym już nie zgrilował ale i tak najlepsze są steki...ahh:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 2 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 a ja robie cycucha z kuraka na grillu:) ogolnie nie ma chyba zadnego mięcha i warzywa ktorego bym już nie zgrilował ale i tak najlepsze są steki...ahh:D bugi ja tez zgrilowałem duzo ale mi chodzi o jakies ciekawe połaczenia,jak WRÓZKA napisala -ciekawie zreszta, Dumpling Zębowa Wróżka->jak masz jeszcze jakies dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 (edytowane) No to jeszcze jeden genialny przepis, niestety nie mój tylko mojego wuja (też narciarza - tylko on swoim własnym stylem jezdzi:D) Bierzemy pstrąga (takiego z głową, skórą i z ośćmi), przecinamy brzuszek od... :eek: do skrzeli, jak najgłębiej, smarujemy w środku estragonem (nie mylić z estrogenem;)) i vegetką, zamykamy go. Nakładamy na niego 2 cienkie plastry boczku wędzonego (z obu stron - na jeden bok i na drugi), zamykamy tak przygotowanego pstrąga razem z boczusiem w "więzieniu dla ryb" (takie metalowe coś w kształcie ryby w którym się umieszcza rybkę na grila), i grilujemy do momentu aż boczuś będzie chrupiący, rumiany i pyszny:) PS. Można rozwalić kawałeczek pstrąga widelcem żeby sprawdzić czy "doszedł" Połączenie boczusia wędzonego i pstrąga jest genialne! Edytowane 2 Czerwiec 2008 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 To jeśli chodzi o pstrąga to ja polecam z masełkiem i pieczarkami w środku! Tylko że te pieczarki trzeba wczerśniej poddusić czy przysmażyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 A uzywaliście kiedyś sosu barbecue ?? I do tego piweczko do popicia. Tylko zastrzegam: nie sosu jakiegoś europejskiego tylko z tamtej strony oceanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 już mnie skręca,ale zgłodniałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 kaszanka po naszemu krupniok zawijamy w boczek wedzony całość zawijamy tak jak świstak w sreberak i na grilla, na mazurach zamiast kaszanki mają coś takiego jak kiszka ziemniaczana też rewelacja w boczku, mozna jeszcze oscypka pokrojć i zawinąć w boczek, :D do tego zimne piwko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 i można podsumować to tak..........i brzusie rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Mój przepis jest taki: wsiada się w samochód jedzie do Czechowic Dziedzic albo do Cieszyna i tam jest Restauracja AUTOGRILL zamawia się steka czeka 15 minut i gotowe:D. Pyszny mają tam sos czosnkowy nigdzie takiego jeszcze nie spotkałem. A teraz poważnie: Karkówka w piwie: Mięso(bez kości) kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem solimy, pieprzymy, układamy w naczyniu przekładając przyprawami i zalewamy marynatą. Wstawiamy to na 24 godziny do lodówki następnie przed pieczeniem smarujemy olejem(nie koniecznie silnikowym:eek:) i pieczemy, a podczas pieczenia smarujemy marynatą. Marynata: 2 szklanki piwa,kilka liści laurowych, Łyżeczka kminku, po kilka ziaren ziela angielskiego, jałowca i pieprzu. Pyszne są również skrzydełka z kurczaka i tu już program doprawiania jest dowolny: ja robię najczęściej marynatę z oleju papryki ostrej w proszku i jarzynki. skrzydełka solę i zalewam marynatą, czym dłużej się to klaruje w tej marynacie tym lepiej ale bez przesady nie dłużej jak tydzień:D A najgorsza opcja na grilla to jest kiełbasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Mój przepis jest taki: wsiada się w samochód jedzie do Czechowic Dziedzic albo do Cieszyna i tam jest Restauracja AUTOGRILL zamawia się steka czeka 15 minut i gotowe:D. Skąd my to znamy ? W Czechowicach lepsze to niż zapyziałe KFC obok lub Mc Donaldsa po drugiej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Skąd my to znamy ? W Czechowicach lepsze to niż zapyziałe KFC obok lub Mc Donaldsa po drugiej stronie. Tylko ja jak się bardzo postaram(:eek:kury przez 2 tygodnie w tych wsiach co przez nie przejeżdżam nie niosą się) to jestem tam w 8 minut z domu, a Ty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 U nos sie dokłodo do grilla łopatą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 3 Czerwiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 A najgorsza opcja na grilla to jest kiełbasa od kiełbas trzy w bok,bo ja lubie kiełbaski a dotego dobrze spazona najpierw biała kielbasa i potem na grillaaa tez pychota:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Tylko ja jak się bardzo postaram(:eek:kury przez 2 tygodnie w tych wsiach co przez nie przejeżdżam nie niosą się) to jestem tam w 8 minut z domu, a Ty?? A ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Pyszne są również skrzydełka z kurczaka i tu już program doprawiania jest dowolny: ja robię najczęściej marynatę z oleju papryki ostrej w proszku i jarzynki. skrzydełka solę i zalewam marynatą, czym dłużej się to klaruje w tej marynacie tym lepiej ale bez przesady nie dłużej jak tydzień:D A najgorsza opcja na grilla to jest kiełbasa Sławek, ale co z kiełbaską z grila jest nie tak ? Skrzydełka - tylko z sosem barbecue Ekipie z Wawy polecam zakup w Arkadii, sklepik z żarciem z całego świata. Sos nazywa się "chicks&ribs" - jeśli byłby ktoś zainteresowany, to jak będę kupował, zrobię foteczkę. Tani nie jest, ale to najlepszy sos barbecue na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Ekipie z Wawy polecam zakup w Arkadii, sklepik z żarciem z całego świata. Sos nazywa się "chicks&ribs" - jeśli byłby ktoś zainteresowany, to jak będę kupował, zrobię foteczkę. Tani nie jest, ale to najlepszy sos barbecue na świecie. Kiedyś był taki zajebisty sos bbq Heinza ale już sie skończył... To dawaj fotkę Ja grilla uwielbiam ale kiełbaski z grilla to ostateczność w moim wypadku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 Od niepamiętnych czasów zasiadam sobie spokojnie przy kompie,upał straszny piwko obok.Czytam a tu temat grilowanie. Oczywiście pierwsza myśl zaraz im wysmaruje,że GRILL to tylko cieszyński lub czechowicki.Czytam po kolei posty no i co. No i nic. Tak jak myślałem,SB napewno już to skrobnął i tak sie stało. Ja zaś tego całego grilowania osobiście nie lubię,choć czasem się do tego zmuszam. A to rozpal już......,a ja teraz nie chcę. A to nie rozpalaj jeszcze bo nie wszyscy są a potem będzie zimne albo spalone. A to przewróć,a to nie przewracaj jeszcze. A nie położyłeś jeszcze kiełbasek? A to pieczarki miałam przygotowane w lodówce i zapomniałam (teraz qrv.. jak grill rozpalony jak hutniczy piec). A wiedziałeś to mogłeś też pomyśleć. A to pali się żywym ogniem,zalej trochę wodą. A to zamocno zalałeś i teraz "nie jedzie" a wszyscy siedzą głodni. .........,hm Po dwóch godzinach. Chcecie chleba z masłem czosnkowym? A to..., popatrz zgasło a chlebek chcemy upiec. Q....a,Q...a,Q...a.Rozpalam znowu. A ja chcę się napić jak człowiek,...człowiek nie wielbłąd napić się musi. I nie chcę smierdzieć dymem,który nie wiadomo dlaczemu leci zawsze ale to zawsze w moją stronę,gdziekolwiek bym niestał. No to się wyżołądkowałem .Czuje się jak po spowiedzi:p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 3 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2008 (edytowane) ... A to..., popatrz zgasło a chlebek chcemy upiec. Q....a,Q...a,Q...a.Rozpalam znowu. I najczęściej w tym momencie jak już węgle rozrzażone są jak trzeba i walnie się na ruszt "drugi rzut" to goście z reguły podnoszą swe ciałka i mówią - Ooo, jak juz późno, musimy iść do domu. Ech, nie zawsze grill to sama przyjemność, no ale jak sie jest w gościach to czemu nie :) ?!. I nie chcę smierdzieć dymem,który nie wiadomo dlaczemu leci zawsze ale to zawsze w moją stronę,gdziekolwiek bym niestał. Jak jestem rozprowadzającym grill'a to też zawsze na mnie leci ale jak gościem to doprawdy rzadko. Hmm, w sumie to ciekawe zjawisko. Edytowane 3 Czerwiec 2008 przez Robalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2008 A ja nie W niecałe 3 godzinki jestem w stanie Cię tam dowieźć, tylko potem stoimy 15 minut na jałowym biegu pod Autogrillem i czekamy aż turbinka wyhamuje i wystygnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.