Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Grill :)


Rekomendowane odpowiedzi

Jedzonko! Super temat:)

Ja klasycznie - karkóweczka, zamarynowana na kilka h w przyprawie do grilla i czosnku, potem na grill i jak juz jest gotowa to ląduje całość w garnku postawionym na grilu, zalewam piwem wymieszanym z łyżką miodu i tak sobie "pyka" pod przykrywką przez h :) Pycha:) lekka goryczka z piwa i słodycz miodu! No i ten sosik....:rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jedzonko! Super temat:)

Ja klasycznie - karkóweczka, zamarynowana na kilka h w przyprawie do grilla i czosnku, potem na grill i jak juz jest gotowa to ląduje całość w garnku postawionym na grilu, zalewam piwem wymieszanym z łyżką miodu i tak sobie "pyka" pod przykrywką przez h :) Pycha:) lekka goryczka z piwa i słodycz miodu! No i ten sosik....:rolleyes:

ciekawa opcja z tym garnkiem i sonsikiem -piwno miodowym:):)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wchodze na forum a tu post o nazwie grill:) no i zanim wszedłem poczytać o co chodzi to sobie myśle że Pablo zaprasza nas na grilla:D a tu się okazuje że o przepisy chodzi;)

szparaa z mila checia ale najpiew musze miec domek z ogrodkiem bo chwilowo u tesciów mieszkam na mieszkanku-no chyba z ena balkonie 3 m2 sie zmiescimy;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a ja robie cycucha z kuraka na grillu:) ogolnie nie ma chyba zadnego mięcha i warzywa ktorego bym już nie zgrilował xD ale i tak najlepsze są steki...ahh:D

bugi ja tez zgrilowałem duzo ale mi chodzi o jakies ciekawe połaczenia,jak WRÓZKA napisala -ciekawie zreszta,

Dumpling Zębowa Wróżka->jak masz jeszcze jakies dawaj

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to jeszcze jeden genialny przepis, niestety nie mój tylko mojego wuja (też narciarza - tylko on swoim własnym stylem jezdzi:D)

Bierzemy pstrąga (takiego z głową, skórą i z ośćmi), przecinamy brzuszek od... :eek: do skrzeli, jak najgłębiej, smarujemy w środku estragonem (nie mylić z estrogenem;)) i vegetką, zamykamy go. Nakładamy na niego 2 cienkie plastry boczku wędzonego (z obu stron - na jeden bok i na drugi), zamykamy tak przygotowanego pstrąga razem z boczusiem w "więzieniu dla ryb" (takie metalowe coś w kształcie ryby w którym się umieszcza rybkę na grila), i grilujemy do momentu aż boczuś będzie chrupiący, rumiany i pyszny:)

PS. Można rozwalić kawałeczek pstrąga widelcem żeby sprawdzić czy "doszedł" Połączenie boczusia wędzonego i pstrąga jest genialne!:D

Edytowane przez Dumpling Zębowa Wróżka
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mój przepis jest taki: wsiada się w samochód jedzie do Czechowic Dziedzic albo do Cieszyna i tam jest Restauracja AUTOGRILL zamawia się steka czeka 15 minut i gotowe:D. Pyszny mają tam sos czosnkowy nigdzie takiego jeszcze nie spotkałem.

A teraz poważnie:

Karkówka w piwie: Mięso(bez kości) kroimy na plastry, rozbijamy tłuczkiem solimy, pieprzymy, układamy w naczyniu przekładając przyprawami i zalewamy marynatą. Wstawiamy to na 24 godziny do lodówki następnie przed pieczeniem smarujemy olejem(nie koniecznie silnikowym:eek:) i pieczemy, a podczas pieczenia smarujemy marynatą.

Marynata: 2 szklanki piwa,kilka liści laurowych, Łyżeczka kminku, po kilka ziaren ziela angielskiego, jałowca i pieprzu.

Pyszne są również skrzydełka z kurczaka i tu już program doprawiania jest dowolny: ja robię najczęściej marynatę z oleju papryki ostrej w proszku i jarzynki. skrzydełka solę i zalewam marynatą, czym dłużej się to klaruje w tej marynacie tym lepiej ale bez przesady nie dłużej jak tydzień:D:D

A najgorsza opcja na grilla to jest kiełbasa :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mój przepis jest taki: wsiada się w samochód jedzie do Czechowic Dziedzic albo do Cieszyna i tam jest Restauracja AUTOGRILL zamawia się steka czeka 15 minut i gotowe:D.

Skąd my to znamy ?

W Czechowicach lepsze to niż zapyziałe KFC obok lub Mc Donaldsa po drugiej stronie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skąd my to znamy ?

W Czechowicach lepsze to niż zapyziałe KFC obok lub Mc Donaldsa po drugiej stronie.

Tylko ja jak się bardzo postaram(:eek:kury przez 2 tygodnie w tych wsiach co przez nie przejeżdżam nie niosą się:D) to jestem tam w 8 minut z domu, a Ty??:rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tylko ja jak się bardzo postaram(:eek:kury przez 2 tygodnie w tych wsiach co przez nie przejeżdżam nie niosą się:D) to jestem tam w 8 minut z domu, a Ty??:rolleyes:

A ja nie :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pyszne są również skrzydełka z kurczaka i tu już program doprawiania jest dowolny: ja robię najczęściej marynatę z oleju papryki ostrej w proszku i jarzynki. skrzydełka solę i zalewam marynatą, czym dłużej się to klaruje w tej marynacie tym lepiej ale bez przesady nie dłużej jak tydzień:D:D

A najgorsza opcja na grilla to jest kiełbasa :(

Sławek,

ale co z kiełbaską z grila jest nie tak ?

Skrzydełka - tylko z sosem barbecue :)

Ekipie z Wawy polecam zakup w Arkadii, sklepik z żarciem z całego świata.

Sos nazywa się "chicks&ribs" - jeśli byłby ktoś zainteresowany, to jak będę kupował, zrobię foteczkę. Tani nie jest, ale to najlepszy sos barbecue na świecie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ekipie z Wawy polecam zakup w Arkadii, sklepik z żarciem z całego świata.

Sos nazywa się "chicks&ribs" - jeśli byłby ktoś zainteresowany, to jak będę kupował, zrobię foteczkę. Tani nie jest, ale to najlepszy sos barbecue na świecie.

Kiedyś był taki zajebisty sos bbq Heinza ale już sie skończył...

To dawaj fotkę:) Ja grilla uwielbiam ale kiełbaski z grilla to ostateczność w moim wypadku...:rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Od niepamiętnych czasów zasiadam sobie spokojnie przy kompie,upał straszny piwko obok.Czytam a tu temat grilowanie.

Oczywiście pierwsza myśl zaraz im wysmaruje,że GRILL to tylko cieszyński lub czechowicki.Czytam po kolei posty no i co.

No i nic.

Tak jak myślałem,SB napewno już to skrobnął i tak sie stało.

Ja zaś tego całego grilowania osobiście nie lubię,choć czasem się do tego zmuszam.

A to rozpal już......,a ja teraz nie chcę.

A to nie rozpalaj jeszcze bo nie wszyscy są a potem będzie zimne albo spalone.

A to przewróć,a to nie przewracaj jeszcze.

A nie położyłeś jeszcze kiełbasek?

A to pieczarki miałam przygotowane w lodówce i zapomniałam (teraz qrv.. jak grill rozpalony jak hutniczy piec).

A wiedziałeś to mogłeś też pomyśleć.

A to pali się żywym ogniem,zalej trochę wodą.

A to zamocno zalałeś i teraz "nie jedzie" a wszyscy siedzą głodni.

.........,hm

Po dwóch godzinach.

Chcecie chleba z masłem czosnkowym?

A to..., popatrz zgasło a chlebek chcemy upiec.

Q....a,Q...a,Q...a.Rozpalam znowu.

A ja chcę się napić jak człowiek,...człowiek nie wielbłąd napić się musi.

I nie chcę smierdzieć dymem,który nie wiadomo dlaczemu leci zawsze ale to zawsze w moją stronę,gdziekolwiek bym niestał.

No to się wyżołądkowałem .Czuje się jak po spowiedzi:p.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Robalek

...

A to..., popatrz zgasło a chlebek chcemy upiec.

Q....a,Q...a,Q...a.Rozpalam znowu.

I najczęściej w tym momencie jak już węgle rozrzażone są jak trzeba i walnie się na ruszt "drugi rzut" to goście z reguły podnoszą swe ciałka i mówią - Ooo, jak juz późno, musimy iść do domu.

Ech, nie zawsze grill to sama przyjemność, no ale jak sie jest w gościach to czemu nie :):):) ?!.

I nie chcę smierdzieć dymem,który nie wiadomo dlaczemu leci zawsze ale to zawsze w moją stronę,gdziekolwiek bym niestał.

Jak jestem rozprowadzającym grill'a to też zawsze na mnie leci ale jak gościem to doprawdy rzadko.

Hmm, w sumie to ciekawe zjawisko.

Edytowane przez Robalek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

www.trentino.pl skionline.tv
partnerzy
ispo.com WorldSkiTest Stowarzyszenie Instruktorów i Trenerów Narciarstwa PZN Wypożyczalnie i Centra testowe WinterGroup Steinacher und Maier Public Relation
Copyright © 1997-2021
×
×
  • Dodaj nową pozycję...