Bończa Napisano 28 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2008 Następuje kolejna eksplozja zdzierstwa w polskim wydaniu. Bilety do TPN bedą kosztować od 16 czerwca do 14 wrzesnia 4,40 zł. Poza tym okresem cena wynosi 3,2 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 28 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2008 (edytowane) Ale ja słyszałam że co roku tak jest ze na sezon letni podnoszą... Zresztą... to nie jest jakaś wielka kasa:) a chyba jest o co dbać Edytowane 28 Maj 2008 przez Dumpling Zębowa Wróżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 28 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2008 Słowacy gdzieniegdzie też proszą o płatność. 4,40pln imho jest znośne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 28 Maj 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2008 Chodziło mi raczej o zasygnalizowanie szerszego problemu (nie o 4,40 chodzi, których ja nie płacę, jako mieszkaniec Zakopanego) - otóż parki narodowe są finansowane z budżetu centralnego, czyli ... płacimy za to wszyscy z podatków. Dlaczego więc np. 4 osobowa rodzina z dwójką dzieci, która jest pierwszy raz w Tatrach i chce pokazać góry musi płacić dodatkowe (już nie małe) pieniądze za wejście np. na Kalatówki. Z drugiej strony TPN przekazuje część z tych pieniędzy na TOPR, co jest pozytywnym aspektem, ale jednak wymuszonym nakazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 28 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2008 jak sie chce zrobić jakąś fajną trasę to wchodząć przed 6 do parku jeszcze nie trafiłem na "kasiarzy":D, pewnie nie chce im się tak szybko wstawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 29 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2008 Chodziło mi raczej o zasygnalizowanie szerszego problemu (nie o 4,40 chodzi, których ja nie płacę, jako mieszkaniec Zakopanego) - otóż parki narodowe są finansowane z budżetu centralnego, czyli ... płacimy za to wszyscy z podatków. Dlaczego więc np. 4 osobowa rodzina z dwójką dzieci, która jest pierwszy raz w Tatrach i chce pokazać góry musi płacić dodatkowe (już nie małe) pieniądze za wejście np. na Kalatówki. Z drugiej strony TPN przekazuje część z tych pieniędzy na TOPR, co jest pozytywnym aspektem, ale jednak wymuszonym nakazem. Dorośli powinni płacić, młodzież, dzieci, studenci nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi