juice Napisano 30 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2008 Kolega bawil sie troche audi A8 '98 z silnikiem 3.7 benzyna - około 260-280 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 30 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2008 Kolega bawil sie troche audi A8 '98 z silnikiem 3.7 benzyna - około 260-280 KM. Pisałem wcześniej o S6 - posiadam takowe jeszcze niezarejestrowane 4,2 l 340 KM. Kolegę ostatnio przewiozłem. Mówię wam, że nie przekroczyłem 140 km/h a on krzyczał w niebo głosy żebym nogę z gazu zdjął A ile mu to A8 pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 30 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2008 Po raz kolejny upieprzylo mi 2/3 posta Przy spokojnej jezdzie okolicznej - ale nie na kropelke - okolo 11-12. Przy spokojnej trasie 100 kilkadziestat km/h ponizej tego. Tylko z tego powodu jej nie zagazowywal - bo mial taki zamiar. Mowil ze 4.2, 4x4 (3.7 byla na jedna os), 320 albo 340 km palila ponadproporcjonalnie wiecej, wynik 15 minimum to byl taki standardzik. Potwierdzal to inny kupmel dla wersji 4.2 - ze przy normalnej jezdzie lokalnej komputer pokazywal 20 +. Kolega bardzo wiarygodny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2008 ciekawe co to bedzie jak do grudnia wzrosna ceny jak zapowiadaja do 6zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2008 ja będe sikał do baku chyba;d albo dam sie namowic na sekwencyjny gaz ale no zakiszenie auta to ostatecznosc.... a ceny nie powinny wzrosnąć niektorzy analitycy mowia ze nawet powinny ceny troche spaśc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2008 ja będe sikał do baku chyba;d albo dam sie namowic na sekwencyjny gaz ale no zakiszenie auta to ostatecznosc.... a ceny nie powinny wzrosnąć niektorzy analitycy mowia ze nawet powinny ceny troche spaśc Ja dla odmiany słyszałem gościa z Gazpromu, ktory twierdzi, że w przyszłym roku baryłka bedzie po 250$. Dla uwiarygodnienia, podano wiadomość, że w zeszłym roku wywróżył na koniec 2008 cenę bodajże 160$. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 1 Lipiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2008 ja będe sikał do baku chyba;d albo dam sie namowic na sekwencyjny gaz ale no zakiszenie auta to ostatecznosc.... a ceny nie powinny wzrosnąć niektorzy analitycy mowia ze nawet powinny ceny troche spaśc szkoda ze instalka na gaz ziemny jest taka droga:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2008 jak masz tam fure za 20 klocków to w miare:) ale instalacje za 3 tyś do auta wartego ok 8 tys kurde:d nie bardzo:) az tak nie marudze bo moje auto nie pali 10 L (no chyba ze jak cisne go ostro po miecsie) a w trasie przy 150 to z 8L wypije takze nie placze aż tak co Ci ktorzy maja silniki HEMI etc:D no to nie wiem ile leje wachy ten koleś co ma silnik MOPAR-a jak wogole nie podrasowane mopary palą ok 30 a jego 7 litrowy dłubnięty pod 1tys koni( czyli jak na mopara leciutko)..... on chyba ma stacje benzynową swoją a zapunkty z bp albo shell to raz w miesiącu telewizor bierze;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2008 (edytowane) jak masz tam fure za 20 klocków to w miare:) ale instalacje za 3 tyś do auta wartego ok 8 tys kurde:d nie bardzo:) az tak nie marudze bo moje auto nie pali 10 L (no chyba ze jak cisne go ostro po miecsie) a w trasie przy 150 to z 8L wypije takze nie placze aż tak co Ci ktorzy maja silniki HEMI etc:D no to nie wiem ile leje wachy ten koleś co ma silnik MOPAR-a jak wogole nie podrasowane mopary palą ok 30 a jego 7 litrowy dłubnięty pod 1tys koni( czyli jak na mopara leciutko)..... on chyba ma stacje benzynową swoją a zapunkty z bp albo shell to raz w miesiącu telewizor bierze;d Bugi co masz na myśli, mowiąc silniki MOPARa ? Bo jedyne zczym mi się kojarzy ta nazwa to : http://pl.wikipedia.org/wiki/Mopar Rozumiem, ze na częściach MOPARa ? Nie tak dawno sam używalem części tej firmy To były pięęękne czasy Edytowane 1 Lipiec 2008 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2008 u stanach mozna dostac tez kompletne silniki produkowane przez komórke mopar-a, oni modyfikują jednostki podstawowe wlasnie cheviego etc, i sami tez chyba budują silniki.ogolnie piękna sprawa tak jak ceny.. po 30-40 tys $ za silnik:D sam odlgos tego silnika to uhh:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 2 Lipiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 ja puki co nie marusze-mi pali na trasie 5l/100km a w miescie przy spokojnej 6-6,5l/100km:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 2 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 Moj sluzbowy wehikul spala srednio 160 litrów/Nm:eek:.To jest dopiero masakra.Cale szczescie ja go tylko uzytkuje.Poki co o tankowanie sie nie martwie.Ale szefostwo wymysla nowe wytyczne zeby spalanie spadlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 u stanach mozna dostac tez kompletne silniki produkowane przez komórke mopar-a, oni modyfikują jednostki podstawowe wlasnie cheviego etc, i sami tez chyba budują silniki.ogolnie piękna sprawa tak jak ceny.. po 30-40 tys $ za silnik:D sam odlgos tego silnika to uhh:D Hmmm plus wysyłka... Z drugiej strony znam ekipę, ktora w zeszłym roku montowała taki sprowadzony z usa silniczek do Firebirda 91. Poj. 5.0, nóweczka z tego autka. Z przesyłką kosztował 14.000pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 no ale chyba nie MOPAR ani HEMI? przesyłka jak przesyłka ja cały czas sie zastanawiam czy jak nie uzbieram wiekszej kasiorki to jakiegoś importa z tamtąt nie pocałuje bo ceny atrakcyjne nawet z przesylka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 2 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 no ale chyba nie MOPAR ani HEMI? przesyłka jak przesyłka ja cały czas sie zastanawiam czy jak nie uzbieram wiekszej kasiorki to jakiegoś importa z tamtąt nie pocałuje bo ceny atrakcyjne nawet z przesylka:) No właśnie nie pamiętam co chłopaki ładowali do tego F-body ... Na pewno nóweczka A co do autek-znajomy się chwalił: sprowadzi co chcesz z Kanady Plus: nie przerabiasz świateł i nawet zdarza się, że wsteczny mają. Ale dla przykładu jak trafisz na audiczke co miała być tylko na usa... no to śrubki będziesz dorabiał...albo sprowadzał ze stanów... Trzeba wiedzieć co przywieźć. Chociaż w Twoim przypadku połączyłbym przyjemne z pożytecznym i brał wize studencką, do roboty, a przy okazji autka w kontener przez 3 miechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 2 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2008 Chociaż w Twoim przypadku połączyłbym przyjemne z pożytecznym i brał wize studencką, do roboty, a przy okazji autka w kontener przez 3 miechy. Sugerujesz Bugiemu aby sie zatrudnil u armatora w doku prze/zaladowczym ?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 ... a przy okazji autka w kontener przez 3 miechy. 3 miechy to sie teraz przy dobrych wiatrach czeka w USA na podstawienie kontenera, potem jeszcze nawet do miesiąca na załadunek i jeszcze z miesiąc trzeba dodać na fracht do Gdyni... Terminale kontenerowe w stanach wszystkie teraz załadowane po sufit, brakuje pustych pudeł i brakuje miejsca na statkach płynących z USA. Jak sie to do kupy pozbiera to pół roku wychodzi, jak ktoś na handel chce to niech się liczy że pieniążki na jakiś czas zamrozi Jednak przy obecnym kursie USD to i tak się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 samolotem też można no ale jest "troszke drożej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 samolotem też można no ale jest "troszke drożej" Oooo Bugi ile plejnem kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 ok 2x tyle co stateczkiem jak nie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 ok 2x tyle co stateczkiem jak nie więcej Hmmm jak dwa razy tyle to chyba by się i tak niektórzy rzucili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 no przy sprowadzaniu fajnych furek nawet lepiej samolotem, bo w kontenerach róznie bywa:) a jak kupujesz auto za 20 tyś $ to 5 tys dolcow w te czy w te to i tak sie tutaj na plus wychodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 Nie wiem jak to jest z tak dużymi przesyłkami lotniczymi cargo, ale w przypadku drobnicy (max 500 kg) płaci się średnio 5$ za kilogram + dodatki za wymiar itp. Domniemam że w przypadku dużych przesyłek, jak samochód będzie podobnie - przyjmując że auto średnio waży ok 1,5t to 5$ x 1500kg = 7500$ to raczej drogo to wychodzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2008 5 tysiakow samolotem wychodzi bo dzwonilem do kolegi co sprowadzal....przy autach ktore u nas kosztuja 25o tys a ktore w usa mozna wziac za 100 na nasze to raczej sie oplaca:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 4 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Lipiec 2008 Jakim samolotem!!!??Tylko statkiem!!!! Dajcie ludzie biednym marynarzom na kieliszek chleba zarobic, a nie tylko o wlasnej kieszeni myslec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi