Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Ropa :(

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega bawil sie troche audi A8 '98 z silnikiem 3.7 benzyna - około 260-280 KM.

Pisałem wcześniej o S6 - posiadam takowe jeszcze niezarejestrowane 4,2 l 340 KM. Kolegę ostatnio przewiozłem. Mówię wam, że nie przekroczyłem 140 km/h a on krzyczał w niebo głosy żebym nogę z gazu zdjął :D

A ile mu to A8 pali?

Po raz kolejny upieprzylo mi 2/3 posta :mad:

Przy spokojnej jezdzie okolicznej - ale nie na kropelke - okolo 11-12.

Przy spokojnej trasie 100 kilkadziestat km/h ponizej tego.

Tylko z tego powodu jej nie zagazowywal - bo mial taki zamiar.

Mowil ze 4.2, 4x4 (3.7 byla na jedna os), 320 albo 340 km palila ponadproporcjonalnie wiecej, wynik 15 minimum to byl taki standardzik.

Potwierdzal to inny kupmel dla wersji 4.2 - ze przy normalnej jezdzie lokalnej komputer pokazywal 20 +.

Kolega bardzo wiarygodny:)

• 1 month later...
ja będe sikał do baku chyba;d albo dam sie namowic na sekwencyjny gaz ale no zakiszenie auta to ostatecznosc.... a ceny nie powinny wzrosnąć niektorzy analitycy mowia ze nawet powinny ceny troche spaśc

Ja dla odmiany słyszałem gościa z Gazpromu, ktory twierdzi, że w przyszłym roku baryłka bedzie po 250$. Dla uwiarygodnienia, podano wiadomość, że w zeszłym roku wywróżył na koniec 2008 cenę bodajże 160$.

jak masz tam fure za 20 klocków to w miare:) ale instalacje za 3 tyś do auta wartego ok 8 tys kurde:d nie bardzo:) az tak nie marudze bo moje auto nie pali 10 L (no chyba ze jak cisne go ostro po miecsie) a w trasie przy 150 to z 8L wypije takze nie placze aż tak co Ci ktorzy maja silniki HEMI etc:D

no to nie wiem ile leje wachy ten koleś co ma silnik MOPAR-a :D jak wogole nie podrasowane mopary palą ok 30 a jego 7 litrowy dłubnięty pod 1tys koni( czyli jak na mopara leciutko)..... on chyba ma stacje benzynową swoją:D a zapunkty z bp albo shell to raz w miesiącu telewizor bierze;d

jak masz tam fure za 20 klocków to w miare:) ale instalacje za 3 tyś do auta wartego ok 8 tys kurde:d nie bardzo:) az tak nie marudze bo moje auto nie pali 10 L (no chyba ze jak cisne go ostro po miecsie) a w trasie przy 150 to z 8L wypije takze nie placze aż tak co Ci ktorzy maja silniki HEMI etc:D

no to nie wiem ile leje wachy ten koleś co ma silnik MOPAR-a :D jak wogole nie podrasowane mopary palą ok 30 a jego 7 litrowy dłubnięty pod 1tys koni( czyli jak na mopara leciutko)..... on chyba ma stacje benzynową swoją:D a zapunkty z bp albo shell to raz w miesiącu telewizor bierze;d

Bugi co masz na myśli, mowiąc silniki MOPARa ?

Bo jedyne zczym mi się kojarzy ta nazwa to :

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mopar

Rozumiem, ze na częściach MOPARa ?

Nie tak dawno sam używalem części tej firmy :)

To były pięęękne czasy :)

Edytowane przez mysiauek

u stanach mozna dostac tez kompletne silniki produkowane przez komórke mopar-a, oni modyfikują jednostki podstawowe wlasnie cheviego etc, i sami tez chyba budują silniki.ogolnie piękna sprawa tak jak ceny.. po 30-40 tys $ za silnik:D

sam odlgos tego silnika to uhh:D

u stanach mozna dostac tez kompletne silniki produkowane przez komórke mopar-a, oni modyfikują jednostki podstawowe wlasnie cheviego etc, i sami tez chyba budują silniki.ogolnie piękna sprawa tak jak ceny.. po 30-40 tys $ za silnik:D

sam odlgos tego silnika to uhh:D

Hmmm plus wysyłka...

Z drugiej strony znam ekipę, ktora w zeszłym roku montowała taki sprowadzony z usa silniczek do Firebirda 91.

Poj. 5.0, nóweczka z tego autka.

Z przesyłką kosztował 14.000pln.

no ale chyba nie MOPAR ani HEMI? :) przesyłka jak przesyłka ja cały czas sie zastanawiam czy jak nie uzbieram wiekszej kasiorki to jakiegoś importa z tamtąt nie pocałuje bo ceny atrakcyjne nawet z przesylka:)

No właśnie nie pamiętam co chłopaki ładowali do tego F-body ...

Na pewno nóweczka :)

A co do autek-znajomy się chwalił: sprowadzi co chcesz z Kanady :)

Plus: nie przerabiasz świateł i nawet zdarza się, że wsteczny mają.

Ale dla przykładu jak trafisz na audiczke co miała być tylko na usa... no to śrubki będziesz dorabiał...albo sprowadzał ze stanów...

Trzeba wiedzieć co przywieźć.

Chociaż w Twoim przypadku połączyłbym przyjemne z pożytecznym i brał wize studencką, do roboty, a przy okazji autka w kontener przez 3 miechy.

... a przy okazji autka w kontener przez 3 miechy.

3 miechy to sie teraz przy dobrych wiatrach czeka w USA na podstawienie kontenera, potem jeszcze nawet do miesiąca na załadunek i jeszcze z miesiąc trzeba dodać na fracht do Gdyni... Terminale kontenerowe w stanach wszystkie teraz załadowane po sufit, brakuje pustych pudeł i brakuje miejsca na statkach płynących z USA.

Jak sie to do kupy pozbiera to pół roku wychodzi, jak ktoś na handel chce to niech się liczy że pieniążki na jakiś czas zamrozi :( Jednak przy obecnym kursie USD to i tak się opłaca.

Nie wiem jak to jest z tak dużymi przesyłkami lotniczymi cargo, ale w przypadku drobnicy (max 500 kg) płaci się średnio 5$ za kilogram + dodatki za wymiar itp. Domniemam że w przypadku dużych przesyłek, jak samochód będzie podobnie - przyjmując że auto średnio waży ok 1,5t to 5$ x 1500kg = 7500$ to raczej drogo to wychodzi....