SKIer Napisano 4 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 Dzięki za instrukcje Woda jest, podlewam już od początku kwietnia co 2 dni, trawnik był ładny i zielony, po 2-gim koszeniu zaczoł usychać. Będę teraz podlewał codziennie. Zobaczymy może ruszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 4 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 Ja majówkę spędziłam na jednodniowej wycieczce na czeską Filipkę i Stożek, a potem w palmiarni w Gliwicach Co do gór, to kumpela chciała mnie wyciągnąć do Jablunkova, jakbym się zgodziła, to ładnie byśmy wyglądały wieczorem :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 4 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 Ja majówke spędziłem na dwóch kołach (motor)objechałem szlakiem orlich gniazd czyli jura krakowsko-częstochowska wszystkie zamki odwiedzone i ruiny zamków byłem zapakowanyh jak talib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 4 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 Dzięki za instrukcje Woda jest, podlewam już od początku kwietnia co 2 dni, trawnik był ładny i zielony, po 2-gim koszeniu zaczoł usychać. Będę teraz podlewał codziennie. Zobaczymy może ruszy? Jak jest susza i ostre słońce nie koś nigdy trawnika na bardzo krótko. Do tego unikaj podlewania przystrzyżonego trawnika na słońcu - tylko wieczorem lub jak jest w cieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 4 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 najlepiej wieczorem i wczesnie rano-5:30 to dobra pora:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 4 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 najlepiej wieczorem i wczesnie rano-5:30 to dobra pora:D 5:30 to dobra pora tylko gdy jadę na narty w innych przypadkach nie potrafię dostrzec w niej nic dobrego :D :eek: ....a dla trawnika nie będę się tak poświęcał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 5:30 to dobra pora tylko gdy jadę na narty w innych przypadkach nie potrafię dostrzec w niej nic dobrego :D :eek: ....a dla trawnika nie będę się tak poświęcał Nie musisz! Kupujesz elektrozawór, sterownik podłączasz to do zraszaczy, najlepiej żeby zasięg zraszaczy pokrywał 100 % powierzchni trawnika, ustawiasz godzinę włączenia, czas pracy zraszaczy, w jakim cyklu mają pracować... czy co dziennie... czy kilka razy dziennie czy co 2 dzień... ...i tyle zapominasz że masz jakiś tam trawnik do podlania, zresztą nie tylko trawnik, mogą to być np również skrzynki balkonowe, choć te raczej nie przez zraszacze obsługiwane:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 4 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 Nie musisz! Kupujesz elektrozawór, sterownik podłączasz to do zraszaczy, najlepiej żeby zasięg zraszaczy pokrywał 100 % powierzchni trawnika, ustawiasz godzinę włączenia, czas pracy zraszaczy, w jakim cyklu mają pracować... czy co dziennie... czy kilka razy dziennie czy co 2 dzień... ...i tyle zapominasz że masz jakiś tam trawnik do podlania, zresztą nie tylko trawnik, mogą to być np również skrzynki balkonowe, choć te raczej nie przez zraszacze obsługiwane:eek: może Ty przygotuj odpowiedni skrypt na ten temat i wyślij go zarządcy ośrodka w Korbielowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 4 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 Nie musisz! Kupujesz elektrozawór, sterownik podłączasz to do zraszaczy, najlepiej żeby zasięg zraszaczy pokrywał 100 % powierzchni trawnika, ustawiasz godzinę włączenia, czas pracy zraszaczy, w jakim cyklu mają pracować... czy co dziennie... czy kilka razy dziennie czy co 2 dzień... ...i tyle zapominasz że masz jakiś tam trawnik do podlania, zresztą nie tylko trawnik, mogą to być np również skrzynki balkonowe, choć te raczej nie przez zraszacze obsługiwane:eek: albo ustawic Tesciowąąąąąąąąąąąąąąą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 albo ustawic Tesciowąąąąąąąąąąąąąąą Tfu... tfu... kein teściowa, to już lepiej nie mieć w ogóle trawnika Właśnie... a może to jest przyczyna zamierania trawnika Skiera:cool: -------------------------------------------------------------- A tak powracając do tematu: Wiecie co teściowa podczas majówki robi na plaży??: Przyzwyczaja się od piachu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 4 Maj 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 A tak powracając do tematu: Wiecie co teściowa podczas majówki robi na plaży??: Przyzwyczaja się od piachu:D za tooooooooooooooooooooo:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 4 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2009 On tak dba o ten trawnik bo na wiosnę wszystko z pod ziemi wychodzi ,nawet teściowa:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 5 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2009 Akurat teściową mam fajną i te kawały wogóle jej nie dotyczą A swoją drogą z tymi zraszaczami to dobry pomysł. Tylko żeby się nie okazało że za ten system co opisał Sławek trza będzie beknąć kilka stówek... Pojadę po robocie do jakiejś Castoramy lub OBI i zobaczymy co w trawie piszczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 5 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2009 Ja zaliczyłem spływik na Warcie . Było super , tylko zjarałem sie jak nieboskie stworzenie , przez cały wypad jednej chmury nawet nie było. Mam nadzieje ,że odzyskam skóre bo za dwa tygodnie znowu jade pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2009 Ja zaliczyłem Kasprowy,a następnie,jeszcze tego samego dnia,wędkowanie nad jeziorem Żywieckim. Następne dni również nad jeziorkiem - wędkowanie,grillowanie i... piwkowanie - nice! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 5 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2009 Majówki, kwietniówki i inne... Molltaler w maju i Red Star rc Kaprun i Zell am See w kwietniu Kaprun i Zell am See w kwietniu innym obiektywem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 5 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2009 Mogę prosić o słówko o tych Red Starach RC bo chodzą (jeżdżą) za mna od pewnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość berry Napisano 5 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2009 Mogę prosić o słówko o tych Red Starach RC bo chodzą (jeżdżą) za mna od pewnego czasu. już jest w wątku powyżej ... jeśli po lekturze będziesz miał jakieś pytania, zapraszam na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Maj 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2009 ............................... Berry - faktycznie zarosles, az zaczely Ci sie loczki krecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi