Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

No to mamy kolejne zmiany

Gość bobic

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bobic

Jak podaje Laola1.at:

Rainer Schoenfelder przechodzi do teamu HEAD.

Reichelt i Baumann do Salomona, Marcel Hirscher do Atomica.

Kathrin Hoelzl do Fischera.

no chyba nie bardzo... ja to rejestruję bo oglądam zawody wiec takie zmiany to jest takie przedłuzenie sezonu FIS WC jak dla mnie:D Ale dla reszty to nie wiem czy to jest interesujące:rolleyes: Zresztą patrz - ten temat jest dwuosobowy:D

Ciekawa jestem jak w przyszłym sezonie wypadnie Hirscher...

Gość bobic

Wypadnie ....... z trasy :D

P.S.

Nawet JC nie napisał nic o roszadach w teamach :D

Chyba jego to też nie obchodzi :D

Interesuje, interesuje tylko ostatnio czasu brakuje aby sie wkolo wlasnego ogona zakrecic, a co dopiero....... ale Roberta czytalem na biezaco :)

Chyba wiekszy problem jest z austryjakami niz austryjaczkami, sie mnie wydaje.

A jezeli chodzi o GS pan to z AUT nadal stawialbym na Hosp :rolleyes:

Gdzies pisałem że jeszcze 2 sezony i bedzie zakontraktowanym następcą benka ;) i tego sie bede trzymał bo jak narazie jezdzi cudownie te slalomiki ale do dużej kuli musi zaczac jezdzic jeszcze przyzwoicie szybkość :) wiec ten sezon sie ogarnia a na nastepny walczy :D tzn to ja bym tak chciał a jak bedzie ... ?

Może wszystko/wszystkim ciągnie ? :D

Ale Cie wzielo :D

Ostatnio byl jakis turniej tenisa w Wawie graly nasze, byl komentator, glowny organizator (pan Stefan) i jakas nasza tenisistka z lat 90-siatych, nazwijmy ja "jeszcze nawet sie trzymajaca".

I tak sobie dyskutowali, jak to kobiecy tenis nawet cacy a meski be i ciagle ma plecy.

Na to on ze "dziewczyny przeciez zawsze ciagnely, nawet w jej czasach".

Po ulamku sekundy dodala ze tenis. Pan Stefan z komentatorem odchrzakneli ze tak, tak i oczywiscie i wogole :D

Gość bobic

Jak podaje Laola1.at, Bladrone zmienia z Atomica na DYNASTARA :)

W końcu ta francuska marka odżywa i mam nadzieję, że w Polsce też tak będzie.

Larsson z Atomic na Head - dwuletni kontrakt.

• 1 year later...

zmiana trenera u Austriaków

Austriak Mathias Berthold, który podczas niedawnych igrzysk w Vancouver doprowadził niemieckie alpejki do zdobycia trzech złotych medali olimpijskich, został nowym trenerem męskiej reprezentacji Austrii w narciarstwie alpejskim .Informację przekazała w poniedziałek Austriacka Federacja Narciarska.

44-letni Berthold był w przeszłości alpejczykiem specjalizującym się w slalomie. Przez ostatnie siedem lat pracował jako trener dla niemieckiej federacji. Podczas igrzysk w Vancouver świętował ze swoimi zawodniczkami zdobycie trzech złotych medali - dwóch Marii Riesch (w slalomie i superkombinacji) oraz jednego Viktorii Rebensburg (w gigancie).

Na stanowisku trenera austriackich alpejczyków zastąpi Toniego Gigera, którego podopieczni spisali się fatalnie w minionym sezonie. Nie zdobyli żadnego medalu olimpijskiego, nie wygrali również ani razu zawodów Pucharu Świata w zjeździe. Na dodatek czołowy austriacki alpejczyk Benjamin Raich stracił pierwsze miejsce w klasyfikacji generalnej PŚ na rzecz S

zwajcara Carlo Janki

za interia.pl

• Like 2