mysiauek Napisano 1 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2008 Jadę z Bydgoszczy i nas korony nie uświadczysz . A czy ta droga z Wisły do Cadcy jest przejezdna czy tylko dla furmanek ?Dzięki za pomoc Ja tam nie wiem bo walę na Korbielów - widoki niepowtarzalne Raz próbowałem na Zwardoń, ale raczej lepiej unikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 1 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2008 Dzięki za pomoc . Będę mieszkał między Martinen a Turciańskimi Teplicami spróbuję tam przez Wisłę a powrót przez Rużemberok - Korbielów . Pozdrawiam Magres:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 1 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2008 (edytowane) Dzięki za pomoc . Będę mieszkał między Martinen a Turciańskimi Teplicami spróbuję tam przez Wisłę a powrót przez Rużemberok - Korbielów . Pozdrawiam Magres:) Jak chcesz pooglądać, to polecam podjechąc do Liptovskiego Mikulaszu i stamtąd kierować się na Zuberec Bardzo kręta ale bardzo widokowa droga. A potem już tylko na Namestovo. Chyba, że będziesz mial trochę więcej czasu to jeszcze Podbiel i kierunek nic tylko na Oravsky Podzamok Ale to już chyba nie trzeba reklamować. No troche tego jest po drodze lub prawie po drodze Bo i ryneczki dwa w Zylinie i Terchova z Djerami i w pigułe innych... ciężki wybor Edytowane 1 Sierpień 2008 przez mysiauek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 1 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2008 Dzięki za pomoc . Będę mieszkał między Martinen a Turciańskimi Teplicami spróbuję tam przez Wisłę a powrót przez Rużemberok - Korbielów . Pozdrawiam Magres:) Przez Wisłę,Istebną,Jaworzynkę ...oczywiście prosto do Jablunkowa i Cadcy,...hmmm Chyba tylko po to żeby pooglądać " istebniański smreki" i niezaprzeczalnie piękne widoki........pod warunkiem,że będziesz przejeżdżał w ciągu dnia. Chcąc jednak dojechać najszybciej i najwygodniej prosto do celu należałoby jechać przez:Cieszyn,CeskiTesin,Jablunkow,Cadcę,Żylinę,Martin,Rużomberok....choć pewno przez Żywiec,Korbielów jest bliżej i bardziej widokowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 1 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2008 Przez Wisłę,Istebną,Jaworzynkę ...oczywiście prosto do Jablunkowa i Cadcy,...hmmm Chyba tylko po to żeby pooglądać " istebniański smreki" i niezaprzeczalnie piękne widoki........pod warunkiem,że będziesz przejeżdżał w ciągu dnia. Chcąc jednak dojechać najszybciej i najwygodniej prosto do celu należałoby jechać przez:Cieszyn,CeskiTesin,Jablunkow,Cadcę,Żylinę,Martin,Rużomberok....choć pewno przez Żywiec,Korbielów jest bliżej i bardziej widokowo. Czy ta droga od Wisły do Cadca jest bez asfaltu ?.Dlaczego tak Cię to zdziwiło ? W Wiśle będziemy około 9 rano chcemy kupić korony i dalej jechać a zależy nam na widokach bo na kujawach mamy jezior i lasów do bólu niestety górek ci u nas brak. Poproszę parę słów na temat ww drogi. Dziękuję i pozdrawiam Magres:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 2 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2008 (edytowane) Czy ta droga od Wisły do Cadca jest bez asfaltu ?.Dlaczego tak Cię to zdziwiło ? Nie dziwi mnie,że chcesz zobaczyć beskidzkie widoki.Podałem tylko alternatywną drogę. Po prostu ja jadąc w kierunku Martina i dalej np.na Zvolen nie jadę przez Wisłę i Jaworzynkę.Ale mnie zazwyczaj zależy na czasie a nie na widoczkach. Jeśli więc Wasz urlop zaczyna się już w momencie startu z domu (i słusznie)jedź śmiało przez Wisłę itd..... Asfalt jest :D"polski bo polski" ale jest. Jeśli chciałbyś jeszcze więcej widoczków,w Istebnej skręć w lewo na Koniaków.W Koniakowie miniesz (po prawej) Ochodzitą i dalej kawałek w kierunku na Żywiec potem w prawo na Laliki i przez Zwardoń wyjedziesz przed samą Cadcą.Ominiesz w ten sposób odcinek w Czechach Jablunkow-Cadca gdzie droga jest w budowie. Powodzenia. PS. Zresztą odcinek Laliki Zwardoń też w budowie. Ale za to w Koniakowie koronki możesz kupić (stringi czerwone też) Edytowane 2 Sierpień 2008 przez MB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 2 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2008 Dziękuję wszystkim za dobre rady teraz już w piatek tylko wyjazd . Pozdrawiam Magres:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 5 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2008 Melduję się po powrocie. Po intensywnym zwiedzaniu Wiednia i Pragi wracam do roboty i najlepszego forum na świecie. Jakby ktoś chciał cobym opisał wrażenia z pobytu w tych dwóch miastach, bardzo chętnie sie podzielę. na razie nie będę śmiecił jak nie ma takiej potrzeby. Pozdrawiam. PS: chyba zbyt wiele sie na forum nie działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2008 Szalu nie bylo. Dobrze ze choc Rejs stara sie podtrzymac narciarski klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 5 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2008 Po wczasach - polskie morze, trza juz myslec o zimie, Co rok tak mam ze w sierpniu juz mi sie lato nudzi i wygladam zimy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 5 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2008 Ja od 20 sierpnia zaczynam intensywnie myśleć o zimie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2008 A o czym bedziesz myslal 19/08 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 5 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2008 No też o zimie, ale mniej intensywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2008 Po intensywnym zwiedzaniu Wiednia i Pragi wracam do roboty i najlepszego forum na świecie. Jakby ktoś chciał cobym opisał wrażenia z pobytu w tych dwóch miastach, bardzo chętnie sie podzielę. na razie nie będę śmiecił jak nie ma takiej potrzeby. Pozdrawiam. PS: chyba zbyt wiele sie na forum nie działo. Praga i Wieden piekne miasta-ten pierwszy zwiedzałem rok temu na dzien przed Sylwestrem:D Wieden dawno temu wiec tu sie nie wypowiem za bardzo Pozdro Lokiec3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2008 Ja od 20 sierpnia zaczynam intensywnie myśleć o zimie. Ja tez juz mysle o zimie bo lato nas nie rozpiszcza:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2008 PS. Zresztą odcinek Laliki Zwardoń też w budowie. Osobiście nie polecam tego odcinka Za to niech mi ktoś wytłumaczy po kiego ch... zrobili dwa mosty obok siebie od starego przejścia, przez nową drogę, do dwóch pól po jej drugiej stronie. Oczywiście jedno pole jest po polskiej stronie a drugie po słowackiej, ale no kurde.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 6 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2008 Witajcie dawno mnie tu u was nie było. Ja w tym roku wybieram się pod koniec sierpnia do Szczawnicy, zamierzam pozwiedzać nasze stacje narciarskie do których nie udało mi się dojechać zimą i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 6 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2008 A mnie lato mija bardzo szybko.Od maja do pazdziernika pracuje dwa tygodnie na dwa tygodnie i naprawde tak szybko sie to kreci,ze zanim sie obejrzalem tu juz sierpien:rolleyes:Tak trzymac!!! Live is short,so ski more!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2008 Witajcie dawno mnie tu u was nie było. Ja w tym roku wybieram się pod koniec sierpnia do Szczawnicy, zamierzam pozwiedzać nasze stacje narciarskie do których nie udało mi się dojechać zimą i A skąd jedziesz ? Bo mam taką ulubioną wieś pod Krakowem (więc niestety zakopianka), gdzie za pół darmo można zjeść pyszny obiad w atmosferze czysto komunistycznej ale z pięknym widokiem na jedną górkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 8 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2008 Bede jechał z Mikołowa jade przez Oświęcim więc nie skorzystam, ale dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 10 Sierpień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2008 Jakbyś dalej zapierniczał w kierunku Mszany- polecam "Wczasową" w Kasince Małej Co za klimat ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2008 No to jak lato 2008, to Lato. Mamy odnowiciela polskiej piłki. Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2008 No to jak lato 2008, to Lato. Mamy odnowiciela polskiej piłki. Co Wy na to? A my na na to, jak na lato... dosłownie i w przenośni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 30 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2008 No to jak lato 2008, to Lato. Mamy odnowiciela polskiej piłki. Co Wy na to? Pojawili się już tacy co twierdzą ze to pierwsze zwycięstwo SLD (Lato) nad PO (Boniek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 30 Październik 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2008 Na miejscu Twojego kolegi zareagowałbym w końcu ostro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi