Jeeb Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 13 minut temu, johnny_narciarz napisał: Oto wyniki porannych testów - ktoś ma jeszcze wątpliwości? I to w Renaulcie , co to będzie jak wsiądzie do Mercedesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 1 minutę temu, Jeeb napisał: I to w Renaulcie , co to będzie jak wsiądzie do Mercedesa Albo do Ferrari... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 cały dzień śledziłem relację tekstową, oraz dostępne live na FB. atmosfera wokół powrotu RK magiczna, dodatkowo podkręcana na portalach społecznościowych przez samo Renault. Ilość przejechanych kółek, po tak długiej przerwie, w takim upale robi wrażenie, podobnie jak wykręcane czasy. Szkoda, że w końcówce była czerwona flaga, bo wyraźnie zespół wraz z Robertem szykowali się na lepsze czasy - wyjeżdżał w gumach US, ale po kraksie na torze pozostało sporo nieuprzątnietych części i po wznowieniach wjeżdżała żółta flaga. Powrót do F1 jest bliski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 4 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2017 Wg mnie będzie ani Ferrari ani Mercedesa nie podejmie ryzyka aby zatrudnić RK. Za duża kasa wchodzi w grę, a tak naprawdę nie wiadomo co RK pokaże na torze w zawodach, wśród innych zawodników i adrenaliny. Myślę, że przyszły sezon - już może nawet ten - to kontynuacja współpracy z Renault - zespół miał doświadczenie z RK i da mu szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 26 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2018 (edytowane) Chyba najwyższy czas odświeżyc tentemat. jeden z największych sportowych powrotów staje się faktem. za Robertem półmetek sezonu w roli kierowcy rezerwowego Williams. Przejechane kilka testów + oficjalna sesja treningowa. wobec zmian transferowych, a przede wszystkim własnościowym, fotel w Williamsie ma zwolnić Stroll, a w jego miejsce być może już na tydzień na Monza wskoczy Robert! piękna historia, podobnie jak z jego debiutem, gdy zastąpił Kanadyjczyka w białym BMW, tak teraz zastąpi kolejnego Kanadyjczyka, w również białym bolidzie WMR FORZA ROBERT! Edytowane 26 Sierpień 2018 przez gregor_g4 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SPGöral Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 (edytowane) Tylko szkoda że tegoroczny Williams to absolutny traktor, i nawet najlepszy kierowca nie będzie w stanie z niego wywalczyć dobrego wyniku. Edytowane 27 Sierpień 2018 przez SPGöral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 obecnie gorsze są tylko McLareny... ale z drugiej strony, patrząc po czasach kwalifikacji w SPA, urywając 0,8-1 sek na okrążeniu można spokojnie wbić się do Q2, a i o Q3 przy dobrym wietrze powalczyć. Robert od początku mówi, że ma przypuszczenia co można zmienić/poprawić w bolidzie, ale Williams konsekwentie realizuje swój plan i pomysły podczas testów. Liczę, że jeśli dostanie auto, to wyciśnie z niego max - do tego dochodzi czynnik ludzki, a Robert niewątpliwie jest lepszym kierowcą od Siergieja i Lance'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 0,8 -1 sek na okrążeniu to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 27 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2018 Czy ja wiem? SPA to najdłuższy tor. W innych sesjach kwalifikacyjnych te straty były mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2021 Ech… https://powrotroberta.pl/2021/08/kubica-i-inter-europol-competition-w-24h-le-mans-wyscig-relacja-live.html#dokomentarzy 3 min do mety, po prawie 24h w le Mans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 22 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2021 RK rzeczowo o kulisach https://powrotroberta.pl/2021/08/mnostwo-problemow-wrt-w-24h-le-mans-na-kilkanascie-minut-przed-koncem-instruowano-nas-gdzie-ustawic-sie-na-podium.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 Ech te czujniki https://www.sport.pl/moto/7,64997,27483913,znamy-przyczyne-dramatu-roberta-kubicy-drobiazg-zabral-mu.html#do_w=107&do_v=314&do_st=RS&do_sid=552&do_a=552&s=SMT_Link_6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 Nie ma chłop szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 2 godziny temu, brachol napisał: Nie ma chłop szczęścia. Szczęście Go opuściło 6 lutego 2011 w Ligurii podczas rajdu Ronde di Andora. Wszystko co było później to tylko namiastka sportu i próba powrotu do dawnej świetności, co niestety nigdy nie nastąpi. Miał papiery na mistrza, szkoda że nic z tego nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 (edytowane) 18 minut temu, marionen napisał: Szczęście Go opuściło 6 lutego 2011 w Ligurii podczas rajdu Ronde di Andora. Wszystko co było później to tylko namiastka sportu i próba powrotu do dawnej świetności, co niestety nigdy nie nastąpi. Miał papiery na mistrza, szkoda że nic z tego nie będzie. Ciagle osiąga więcej niż ktokolwiek mógłby sobie z Polaków wymarzyć, to co robi to ciagle prawdziwy sport w innych kategoriach o odmiennej scoecyfice a nie namiastka, mógłbym napisać co jest namiastka sportu, ale musiałbym się odnieść do osiągnięć… zamiast tego tytułem przypomnienia zacytuje autora cytowanego poniżej blogu Na kwadrans przed końcem uwierzyłem, czułem, że się uda. Przygotowałem wpis, przygotowałem grafikę, przygotowałem fajny tekst, pisałem o pierwszym Polaku w F1, pierwszym polskim zwycięzcy GP, pierwszym mistrzu WRC2, pierwszy zwycięzcy OS-ów WRC, pierwszym Polaku na podium DTM. Pisałem o idolu mając nadzieję, że w końcu zacznie się droga sukcesów, którą już od dawna powinien kroczyć i która wreszcie zmaże stereotyp pechowego Kubicy. Uwierzyłem, że dodamy do kronik polskiego motorsportu jedno z najważniejszych wydarzeń w jego historii. I to nie przelewki. 10 tytułów w ELMS tego nie odda. To było Le Mans. Robert Kubica zasłużył na to swoją pracą, walką, staraniami. Zasłużył żeby wreszcie długie dystanse dału mu coś od siebie. https://powrotroberta.pl/2021/08/zawiodl-czujnik-przepustnicy-marzylem-o-tym-zwyciestwie-od-dziecka.html Edytowane 23 Sierpień 2021 przez sstar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 (edytowane) 57 minut temu, marionen napisał: Szczęście Go opuściło 6 lutego 2011 w Ligurii podczas rajdu Ronde di Andora. Wszystko co było później to tylko namiastka sportu i próba powrotu do dawnej świetności, co niestety nigdy nie nastąpi. Miał papiery na mistrza, szkoda że nic z tego nie będzie. Wcześniej też brakowało mu szczęścia bo teamów w F1, a może brakowało sponsora? Na gokartach wygrywał z Hamiltonem... Nie znaczy to oczywiście, że ujmuję mu osiągnięć. Wolę walki i psychikę ma niesamowitą. Edytowane 23 Sierpień 2021 przez brachol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 Przy F1 inne wyścigi to zabawa, Kubica mógł walczyć skutecznie o tytuł mistrza świata, gdyby trafil do właściwego teamu. Wymieniany by był na równi z Hamiltonem, Vettelem, Buttonem, Rosbergiem, Alonso, Raikkonenem. To gwiazdy światowego sportu, znane na całym świecie, podziwiane i bogate. Taki sukces i bogactwo daje tylko F1. Dla kogoś kto się nazywa star powinno to być zrozumiane. Kubica to był kierowca na F1 nie jakieś rajdy, dtm, wrc, le manse. To jak w koszykówce, NBA być najlepszy czy w jakiejkolwiek innej lidze, to samo w hokeju. Podsumowując F1 to kosmiczne technologie, najlepsi inżynierowie, mechanicy, zespoły. Dla kierowców, najwieksze kontrakty, reklamy, sponsorzy, pierwsze strony gazet i mediów. Świat sportów samochodowych toczy się w około F1. Reszta sportów tego sektora budzi zainteresowanie tylko pasjonatów i garstki kibiców (w porównaniu do F1). Oczywiście jest to też spora rzesza ludzi i pieniędzy. Dla F1 to nie konkurencja. Inna sprawa to, że F1 jest najbardziej niesprawiedliwa. Bo jak nie masz bolidu z 2,3 najlepszych stajni to i tak nic nie osiągniesz. Bywają sezony, że liczy się tylko jeden samochód i ściganie dotyczy tylko 2 kierowców walczacych o tytuł mistrzowski. A ironią losu jest to, że często decyduje o kolejności team order wydany przez szefostwo stajni. To już jednak temat na inne rozważania. Wielokrotnie najlepszym sportowcem świata zostawał wybrany ktoś z F1, z innych sportów motorowych nie pamietam by z poza F1 dostąpił tego zaszczytu jakikolwiek kierowca (dla mnie ten tytuł świadczy tylko o popularności, a nie umiejętnościach sportowych). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 Stwierdzenie, że inne wyścigi to przy F1 zabawa to spore nadużycie i to delikatnie napisane. Kubica natomiast ma jeden problem czyli ludzi, wokół którzy sępią na jego nazwisku zamiast już dawno przekonać go by sobie odpuścił. Z ogólnej perspektywy nie ma u nas drugiego tak przereklamowanego zawodnika motosportu. Przez to cierpią inne dyscypliny. Popularność sportu to media i tylko tyle. Jak przyjeżdzał do Polski Tadeusz Błażusiak to na zawody bilety szły w sekundę. U nas jest nikim a w USA i nie tylko gwiazdą motoenduro. Sport jest niszowy no bo jak ma nie być jak otwierasz lodówkę a tam wyskakuje Kubica. Po lasach nie wolno, żwirowisach też, torów brak. Carlos Sainz, Colin McRae, Tommi Makinen, Sebastan Loeb to jednak przynajmniej dla mnie a wiele bardziej znane nazwiska niż wielu z F1. Hamilton to z tego co kojarzę Mercedes, który ma gigantyczną od lat przewagę technologiczną. Siadł by w inny bolid to może był by daleko w tyle. Tak jak nagle zgasła gwiazda Vettela. I tu wychodzi ta nuda i beznadzieja F1. Pomijam serie NASCAR bo gdyby takie coś było bardziej globalne to już trudno było by F1 utrzymać pozycję najbardziej popularnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 23 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2021 8 godzin temu, Author napisał: Stwierdzenie, że inne wyścigi to przy F1 zabawa to spore nadużycie i to delikatnie napisane. Kubica natomiast ma jeden problem czyli ludzi, wokół którzy sępią na jego nazwisku zamiast już dawno przekonać go by sobie odpuścił. Z ogólnej perspektywy nie ma u nas drugiego tak przereklamowanego zawodnika motosportu. Przez to cierpią inne dyscypliny. Popularność sportu to media i tylko tyle. Jak przyjeżdzał do Polski Tadeusz Błażusiak to na zawody bilety szły w sekundę. U nas jest nikim a w USA i nie tylko gwiazdą motoenduro. Sport jest niszowy no bo jak ma nie być jak otwierasz lodówkę a tam wyskakuje Kubica. Po lasach nie wolno, żwirowisach też, torów brak. Carlos Sainz, Colin McRae, Tommi Makinen, Sebastan Loeb to jednak przynajmniej dla mnie a wiele bardziej znane nazwiska niż wielu z F1. Hamilton to z tego co kojarzę Mercedes, który ma gigantyczną od lat przewagę technologiczną. Siadł by w inny bolid to może był by daleko w tyle. Tak jak nagle zgasła gwiazda Vettela. I tu wychodzi ta nuda i beznadzieja F1. Pomijam serie NASCAR bo gdyby takie coś było bardziej globalne to już trudno było by F1 utrzymać pozycję najbardziej popularnej. Różnie można patrzeć https://www.onet.pl/sport/onetsport/robert-kubica-nie-ukonczyl-le-mans-ma-pecha-24h-le-mans-dramat-polaka/lercfvd,d87b6cc4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 4 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2021 Robert Kubica prawdopodobnie wystąpi w GP Niderlandów w samochodzie Alfa Romeo. Kimi Raikkonen ma pozytywny test covidowy i Robert ma go zastąpić... To dobrze, czy raczej nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cosworth240 Napisano 4 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2021 6 godzin temu, marionen napisał: Robert Kubica prawdopodobnie wystąpi w GP Niderlandów w samochodzie Alfa Romeo. Kimi Raikkonen ma pozytywny test covidowy i Robert ma go zastąpić... To dobrze, czy raczej nie. Dla Roberta trudny weekend - niełatwo tak wskoczyć do auta prawie w środku weekendu. Zreszta widać było juz różnice miedzy nim a Giovinazzim w kwalifikacjach. W wyścigu moze doświadczenie dać znać o sobie i tempo wyścigowe będzie lepsze. z drugiej strony Kimiego szkoda - ostatni jego sezon i teraz wirus. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 4 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2021 2 godziny temu, Cosworth240 napisał: Dla Roberta trudny weekend jak wygra z Schumacherem to będzie sukces. Nie wiem po kiego grzyba 10 lat temu jeźdzł tym czeskim złomem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 13 godzin temu, Jeeb napisał: jak wygra z Schumacherem to będzie sukces. Nie wiem po kiego grzyba 10 lat temu jeźdzł tym czeskim złomem RK żartobliwie ze to trzeci debiut Polaka w F1 https://powrotroberta.pl/2021/09/alfa-podsumowuje-sobote-holandia.html cytat: Kiedyś Charlie napisał fajny komentarz... Po wypadku mówili, że już nigdy nie wróci do Motorsportu... wrócił Mówili, że już niczego nie osiągnie... Wygrał mistrzostwa WRC2 Mówili, że już nigdy nie pojedzie bolidem F1.. pojechał na testach z Renault Mówili, że już nigdy nie stanie na polach startowych do wyścigu F1... stanął i przejeździł cały sezon, zdobywając jedyny punkt dla Williamsa w tamtym sezonie.... No i po tym nieszczęśliwym sezonie z Williamsem znowu mówili, że to koniec, i że nigdy więcej nie zobaczymy go na polach startowych..... I co? ... i znowu nie mieli racji !!! I to nie był jakiś blady, niezauważalny występ. Po długiej przerwie, robiąc jedynie 20-ścia kilka okrążeń w trzecim treningu, pojechał kwalifikacje nie robiąc żadnych błędów [ jakie robiła duża część stawki ], i nie był ostatni. Antonio był szybszy?... Pewnie, że był. Antonio jeździ tym bolidem od lat. Każdy trening, każdą sesję kwalifikacyjną i każdy wyścig... Ale jak Alonso wrócił po KRÓTKIEJ przerwie do F1, to Okon też był szybszy, ale wystarczyło parę wyścigów. Z przyjemnością obejrzę jutrzejszy wyścig, z przyjemnością, której nie miałem od lat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 Nie wiem jak możecie interesować się tym żałosnym sportem jakim jest F1. Mogli by tam wsadzić komputery za kierownicą i wtedy byście wiedzieli że to rywalizacja firm, inżynierów i kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 1 godzinę temu, MarioJ napisał: Nie wiem jak możecie interesować się tym żałosnym sportem jakim jest F1. Mogli by tam wsadzić komputery za kierownicą i wtedy byście wiedzieli że to rywalizacja firm, inżynierów i kasy. Nie wszyscy dojeżdżają parami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi