robertoK Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Witam serdecznie wszystkich. Przygodę z nartami rozpoczeliśmy dopiero w tym sezonie,kupiłem buty dla siebie nordica a dla żony head.Po ok.4 godz. jazdy stwierdziłem że buty w środku są mokre u żony to samo.Czy to możliwe że do butów przedostaje się woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 W jakim sensie mokre?? że cały kapeć jest mokry, tzn przemaka aż do skarpet??:eek: I w jakim sensie w środku?? Wyjmowałeś kapeć i wylałeś wodę czy wsadziłeś łapkę do kapcia i był mokry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 chyba że tak ostro Ci się nogi pocą, nie no ale raczej nie jest możliwe, mokry pojęcie abstrakcyjne może troche więcej konkretow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertoK Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Skarpety mokre i po wyjęciu wkładki w skorupie były krople no i wkładki też mokre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Skarpety mokre i po wyjęciu wkładki w skorupie były krople no i wkładki też mokre krople, ale no woda czy krople wody:), sluchaj moze po prostu nogi ci sie tak pocą??,czyli co po wyjęciu buta środkowego skorupa od wewnątrz była mokra?? obejżyj dokładnie skorupę buta, może zauważysz jakieś pęknięcie ewentualnie miejsce gdzie może woda przeciekać wysusz dokladnie buta- środkowego i skorupe, zmontuj całość załóż na noge i stań w jakims wiaderku z małą ilością wody- jak będzie mokro to sprawa rozwiazana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Wiesz co, ja kiedyś się śmiałam z takich bucikow damskich Rossignola chyba że są na takie sznurówki:) Takie to moga przemakać Nie sprawdzałam nigdy szczelności butów narciarskich (w sensie wstawienia do wanny z wodą i sprawdzenia ile wytrzymają) aczkolwiek na ogół jak wracam z nart to wstawiam je pod prysznic z pozapinanymi klamrami i nie są potem jakoś tragicznie mokre (po wyjęciu kapciocha). Kropelki wody u mnie też czasami są między skorupą a kapciem ale to moze się równie dobrze skraplać powietrze od różnicy temperatur... A to ze masz skarpete mokrą to chyba nie jest kwestia przemakania kapcia... jakbyś miał mokrą to kapeć byłby do wyciskania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Witam serdecznie wszystkich. Przygodę z nartami rozpoczeliśmy dopiero w tym sezonie,kupiłem buty dla siebie nordica a dla żony head.Po ok.4 godz. jazdy stwierdziłem że buty w środku są mokre u żony to samo.Czy to możliwe że do butów przedostaje się woda? .. jest to mozliwe, mozesz sprobowac je zwrocic/reklamowac, albo zakleic tasma tzw "duct tape" z przodu przed pierwsza klamra gdzie prawdopodobnie jest przeciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Jarek taśmą się klei wtedy jak jedziesz powyżej 100km/h :D to wtedy napewno przemakają( woda jest wciskana pedem powietrza w ten otwór)... Zależy tez jaki śnieg jak mokra bryja to jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Wiesz co, ja kiedyś się śmiałam z takich bucikow damskich Rossignola chyba że są na takie sznurówki:) Takie to moga przemakać Seria "Soft" - nie przemakają Bardzo polecam kobietom jeżdżącym sobie spokojnie i/lub uczącym się jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 Jak to zobaczyłam to wydawało mi się że tego sie nie da dopiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 tez tak myslalem ale moja dziołcha ma tez jakies takie na sznurki wygląda to y fajnie?, no mowi ze podobno trzymają, no napewno nie tak jak klamry w to mi sie wierzyc za bardzo nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 tez tak myslalem ale moja dziołcha ma tez jakies takie na sznurki wygląda to y fajnie?, no mowi ze podobno trzymają, no napewno nie tak jak klamry w to mi sie wierzyc za bardzo nie chce Pewnie nie tak jak klamry. Moja w pewnym momencie zaczęła narzekać, że trzyma stopą buta "na boki" coby nie latał. Przemyślałem zapinanie buta i dociąganie sznurówek i po sprawie Sam bym spróbował, gdyby w okolicy gdzieś były do kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 15 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2008 a są takowe męskie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Przynajmniej były - dedykowane do Banditów Wygląd: super. A jak dedykowane do Banditów, to nie mogło to być byle miękkie gówienko. http://www.skionline.pl/sprzet/?ids=&co=kolekcje_buty&id_grupy=486 02/03 SOFT - normalnie z klamrami czterema 03/04 Rossignol Soft Enduro 04/05 wersja light -takie moja moja kobiałka wersja PRO - 4 klamry I co: IMHO super pomysł i super buciki i szkoda, że przestali je robić, bo jak tak dalej pójdzie i dalej będę szedł w stronę komfortu, to już pewnie takich nie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 17 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Noo ja zastosowałem patent jarka i działa bo moje tecniki po dniu jazdy w mokrym sniegu były mokre nie jakoś bardzo ale 2 dni takie jazdy i w bucie powoli zaczyna chlupać tylko musisz dobrą makgajrerke kupić żeby trzymało mocno i troche zatopić - ja tak zrobiłem ( zaklejone dożywotnio ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 19 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Sam bym spróbował, gdyby w okolicy gdzieś były do kupienia. takie buciki robiła też nordica kneissl i salomon (moja żona jeździ w salomonach verso6) nordica miała nawet buty twarde nawet ok80 a keissl jeszcze twardsze, w okolicy to jest wszystko dostępne w wiśle i ustroniu i do pożyczenia i do kupienia (nordica ma taki felerny patęcik ze spreżynkami lubią zamarzać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Hmmm to ja tylko dodam, że widziałem fajny patent z Nordici, że masz normalnego buta tak jakby twardego do wspinaczki, a potem wkłada się w to w specjalny "stelaż" usztywniający i masz buta narciarskiego. Oczywiście but i stelaż to całość sprzedawana przez Nordicę. Jak gdzieś wynajdę to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 20 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2008 szukałem i nie znalazłem a zwykłe miekkie kneissle i nordici są na skionline http://www.skionline.pl/sprzet/?ids=&co=kolekcje_buty&id_grupy=439 potem trzeba na rail i poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Tylko kurcze też z którego sezonu ... może być to nie do dostania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Tylko kurcze też z którego sezonu ... może być to nie do dostania... jak wyżej ci już pisałem jest to do dostania w wiśle i ustroniu trochę zleżałe ale nie używane:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2008 jak wyżej ci już pisałem jest to do dostania w wiśle i ustroniu trochę zleżałe ale nie używane:cool: daj no namiar na PieMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi