Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Przemakające buty

robertoK

Rekomendowane odpowiedzi

Skarpety mokre i po wyjęciu wkładki w skorupie były krople no i wkładki też mokre

krople, ale no woda czy krople wody:), sluchaj moze po prostu nogi ci sie tak pocą??:),czyli co po wyjęciu buta środkowego skorupa od wewnątrz była mokra??

obejżyj dokładnie skorupę buta, może zauważysz jakieś pęknięcie ewentualnie miejsce gdzie może woda przeciekać

wysusz dokladnie buta- środkowego i skorupe, zmontuj całość załóż na noge i stań w jakims wiaderku z małą ilością wody- jak będzie mokro to sprawa rozwiazana:)

Wiesz co, ja kiedyś się śmiałam z takich bucikow damskich Rossignola chyba że są na takie sznurówki:) Takie to moga przemakać:D

Nie sprawdzałam nigdy szczelności butów narciarskich (w sensie wstawienia do wanny z wodą i sprawdzenia ile wytrzymają) aczkolwiek na ogół jak wracam z nart to wstawiam je pod prysznic z pozapinanymi klamrami i nie są potem jakoś tragicznie mokre (po wyjęciu kapciocha).

Kropelki wody u mnie też czasami są między skorupą a kapciem ale to moze się równie dobrze skraplać powietrze od różnicy temperatur... A to ze masz skarpete mokrą to chyba nie jest kwestia przemakania kapcia... jakbyś miał mokrą to kapeć byłby do wyciskania...

Witam serdecznie wszystkich.

Przygodę z nartami rozpoczeliśmy dopiero w tym sezonie,kupiłem buty dla siebie nordica a dla żony head.Po ok.4 godz. jazdy stwierdziłem że buty w środku są mokre u żony to samo.Czy to możliwe że do butów przedostaje się woda?

.. jest to mozliwe, mozesz sprobowac je zwrocic/reklamowac, albo zakleic tasma tzw "duct tape" z przodu przed pierwsza klamra gdzie prawdopodobnie jest przeciek

tez tak myslalem ale moja dziołcha ma tez jakies takie na sznurki wygląda to y fajnie?:), no mowi ze podobno trzymają, no napewno nie tak jak klamry w to mi sie wierzyc za bardzo nie chce

Pewnie nie tak jak klamry.

Moja w pewnym momencie zaczęła narzekać, że trzyma stopą buta "na boki" coby nie latał.

Przemyślałem zapinanie buta i dociąganie sznurówek i po sprawie :)

Sam bym spróbował, gdyby w okolicy gdzieś były do kupienia.

Przynajmniej były - dedykowane do Banditów :)

Wygląd: super.

A jak dedykowane do Banditów, to nie mogło to być byle miękkie gówienko.

http://www.skionline.pl/sprzet/?ids=&co=kolekcje_buty&id_grupy=486

02/03 SOFT - normalnie z klamrami czterema

03/04 Rossignol Soft Enduro

04/05 wersja light -takie moja moja kobiałka

wersja PRO - 4 klamry

I co: IMHO super pomysł i super buciki i szkoda, że przestali je robić, bo jak tak dalej pójdzie i dalej będę szedł w stronę komfortu, to już pewnie takich nie kupie :(

Sam bym spróbował, gdyby w okolicy gdzieś były do kupienia.

takie buciki robiła też nordica kneissl i salomon (moja żona jeździ w salomonach verso6) nordica miała nawet buty twarde nawet ok80 a keissl jeszcze twardsze, w okolicy to jest wszystko dostępne w wiśle i ustroniu i do pożyczenia i do kupienia (nordica ma taki felerny patęcik ze spreżynkami lubią zamarzać)