JC Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Witam, Wczoraj zakończył sie sezon narciarski w Nassfeld (największym ośrodku narciarskim w Karyntii - Austria) Mimo, ze na trasach jest ponad 150 cm śniegu i za oknem sypie wyciągi nie działają! Zima tej wiosny rozgościła się na dobre. Przez ostatnie kilka dni w północnych Alpach spadło ponad metr śniegu ... i nie odpuszcza! W Zell am See niestety nikogo nie spotkałem z forum ale mam nadzieje, że sobie pośmigali po świeżym śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Witam, Wczoraj zakończył sie sezon narciarski w Nassfeld (największym ośrodku narciarskim w Karyntii - Austria) Mimo, ze na trasach jest ponad 150 cm śniegu i za oknem sypie wyciągi nie działają! Zima tej wiosny rozgościła się na dobre. Przez ostatnie kilka dni w północnych Alpach spadło ponad metr śniegu ... i nie odpuszcza! W Zell am See niestety nikogo nie spotkałem z forum ale mam nadzieje, że sobie pośmigali po świeżym śniegu. Ciekawe.... to nie przypadek że taka ekstrema przetacza się przez Alpy czemu się już bez zdumienia przyglądam od paru dni, bo wiem kto aktualnie tam jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Ciekawe.... to nie przypadek że taka ekstrema przetacza się przez Alpy czemu się już bez zdumienia przyglądam od paru dni, bo wiem kto aktualnie tam jest:) Ale miałem dwa dni słońca w Nassfeld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 A jak tam wrażenia z jazdy na Atomic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Ale to jest dziwne:confused: Takie warunki a oni zamykają wyciągi! Ciekawe czym się kierują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 szkoda ze w naszych górach nie ma takich warunków jak tam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 ...to by się nie nazywały "dobre warunki śniegowe" tylko "klęska żywiołowa":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 ...to by się nie nazywały "dobre warunki śniegowe" tylko "klęska żywiołowa":D buhahahahha i znow zima by zaskoczyła drogowców którzy "ZAWSZE SA GOTOWI" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 W Zell am See niestety nikogo nie spotkałem z forum ale mam nadzieje, że sobie pośmigali po świeżym śniegu. 6 dni wyjazdu - prawie 4 dni w łóżku ... Jazdy na nartach w sumie może z 10h ... Świeży śnieżek się trafił ale i maksymalna zawierucha. Dziękuję Bogu,że kupiłem kominiarkę z maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 To proste: Niemal 100% narciarzy to przyjezdni z całej europy a tych miejscowych i tych co z marszu(tak jak ja to robię) by tam przyjechało jest na tyle mało że ośrodek by nie zarobił na swoje utrzymanie. To wynika z jakiejś tam kalkulacji, przed rozpoczęciem sezonu data otwarcia ośrodka jest z wyprzedzeniem podana i reklamowana i po połowie sezonu już są informacje kiedy się kończy sezon a my narciarze poprostu musimy się dostosować i wstrzelić w te widełki. Do niedawna było tak że choćby w październiku spadło 2 metry śniegu to i tak poza lodowcowe Alpejskie ośrodki generalnie rozpoczynają sezon w ostatni listopadowy lub pierwszy grudniowy weekend. Choć widać już dostępstwa od tej zasady bo np. Schladminger Tauern ruszył w tym roku już w ostatnich dniach października a to górki troszkę większe od naszych Beskidów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Ale to jest dziwne:confused: Takie warunki a oni zamykają wyciągi! Ciekawe czym się kierują Ekonomię i niczym więcej!! Basen na którym pracujesz też nie jest czynny całą dobę. To proste: Niemal 100% narciarzy to przyjezdni z całej europy a tych miejscowych i tych co z marszu(tak jak ja to robię) by tam przyjechało jest na tyle mało że ośrodek by nie zarobił na swoje utrzymanie. To wynika z jakiejś tam kalkulacji, przed rozpoczęciem sezonu data otwarcia ośrodka jest z wyprzedzeniem podana i reklamowana i po połowie sezonu już są informacje kiedy się kończy sezon a my narciarze poprostu musimy się dostosować i wstrzelić w te widełki. Do niedawna było tak że choćby w październiku spadło 2 metry śniegu to i tak poza lodowcowe Alpejskie ośrodki generalnie rozpoczynają sezon w ostatni listopadowy lub pierwszy grudniowy weekend. Choć widać już dostępstwa od tej zasady bo np. Schladminger Tauern ruszył w tym roku już w ostatnich dniach października a to górki troszkę większe od naszych Beskidów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 6 dni wyjazdu - prawie 4 dni w łóżku ... Jazdy na nartach w sumie może z 10h ... Świeży śnieżek się trafił ale i maksymalna zawierucha. Dziękuję Bogu,że kupiłem kominiarkę z maską. A chorych należy odwiedzać Ale skąd JC miał to wiedzieć....? Mnie jak w tym roku w Marileiwie 38*C chciało złożyć do wyra to postanowiłem to wypocić na stoku.... I tak przez trzy dni, aż do powrotu w domowe pielesze,ale nartowania nie odpuściłem. Podkreślam próbowało mnie złożyć......bo jak złoży to nima rady trzeba leżeć. Lecz ból to musi być okrutny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 A chorych należy odwiedzać Ale skąd JC miał to wiedzieć....? Mnie jak w tym roku w Marileiwie 38*C chciało złożyć do wyra to postanowiłem to wypocić na stoku.... I tak przez trzy dni, aż do powrotu w domowe pielesze,ale nartowania nie odpuściłem. Podkreślam próbowało mnie złożyć......bo jak złoży to nima rady trzeba leżeć. Lecz ból to musi być okrutny Mnie porządnie walnęło - bez jedzenia 2 dni... więc i jak tu na stok ... Przyjechałem i dalej leżę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Jejku, Mysiau, współczuję, nastawiłeś się na nartowanie a tu taki beret ....so ein Pech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Jejku, Mysiau, współczuję, nastawiłeś się na nartowanie a tu taki beret ....so ein Pech! Życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Jejku, Mysiau, współczuję, nastawiłeś się na nartowanie a tu taki beret ....so ein Pech! Życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia Z Tych(Tychów) do Sosnowca kawałeczek możesz podjechać zrobić okład z... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Ekonomię i niczym więcej!! Basen na którym pracujesz też nie jest czynny całą dobę. To proste: Niemal 100% narciarzy to przyjezdni z całej europy a tych miejscowych i tych co z marszu(tak jak ja to robię) by tam przyjechało jest na tyle mało że ośrodek by nie zarobił na swoje utrzymanie. To teraz już wiem czym się kierują Tylko szkoda marnowac tyle śniegu;) Z Tych(Tychów) do Sosnowca kawałeczek możesz podjechać zrobić okład z... ....młodych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 A Wy tylko o jednym, fstrętne zboczuchy :D Zresztą Mysiau i tak pewnie już takie okłady ma zapewnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Każdy temat podrasują Molestowanie permanentne:) Mysiau, zdrowka! Napij się śliwowicy - zabija każdego robala:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 ....młodych.... piersi:D , ale śniegu to bardzo szkoda:D, jedne więcej nigdy nie zaszkodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 Każdy temat podrasują. Molestowanie permanentne Mysiau, zdrowka! Napij się śliwowicy - zabija każdego robala Kazde nasze zboczenie jest przyjemne Mysiek wracaj do zdrowia - biznesy przed nami czekaja - musi byc bedziesz sprawny A taka jedna sliwke mialem z banderola naszej rodzimej na 75 volt - jakby co to ta lepiej wcieraj niz zalewaj dla zdrowotnosci :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 8 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2008 jedne więcej nigdy nie zaszkodzą Dzięki, ale nie zdecyduję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 8 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Mnie porządnie walnęło - bez jedzenia 2 dni... więc i jak tu na stok ... Przyjechałem i dalej leżę ... A nie trzeba było na Pilsko!!! To by na jedzenie nie brakło:D A to ,że w domu leżysz to mi juz trąci czystym lenistwem:D Cóż może troche ostro pojechałem,ale przecież nic tak nie cieszy jak nieszczęscie bliżniego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 8 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2008 Dzięki, ale nie zdecyduję się Milo, ze choc sie nie zdecydowalas to docenilas kolegow propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Dzięki, ale nie zdecyduję się Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi