Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Bylo hobby....jaka ksiazka ?

juice

Rekomendowane odpowiedzi

Nie czytam za wiele ale kiedyś dostałem do ręki jedną książke i tak mnie to wciągnęło że przeczytałem następną i następną i tak wyszło że wszystkie jednego autora - David Morrel ;) pisze kryminało-sensacje ;) to ten co napisał rambo książka bardzo fajna wg mnie lepsza od filmu :) Bratctwo Kamienia ,Bratctwo Nocy i Mgły podobały mi się najbardziej!

Ja lubię wszystkie książki które maja obrazki:)

A tak poważnie - kiedys sporo czytałam S.Kinga, Zielona Mila byla super, zwłaszcza ze moja wyobraźnia czasami mnie potrafi zaskoczyc i musze przyznac ze ksiażka lepsza była niż film.

Poza tym super mi się czytało Adrien'a Mole - super ksiażka, lekka, napisana w formie pamietnika najpierw chlopaka w wieku podstawowkowym i jego "przemyslenia" na temat swiata a potem druga część pamietnik 30-letniego kolesia którego przemyślenia są na podobnym poziomie jak w podstawowce. Teksty są tam niesamowite! Skarbnica cytatów na każdą okazję:D

Ja też bardzo rzadko czytam. Czasem muszę coś do szkoły ale to rzadkość i często sięgam wtedy po streszczenie :D A tak co wieczór to jakieś pisemka narciarskie ale z reguły wole dłużej pospać niż poczytać.

P.S. Uważam ze powstaje trochę za dużo wątków kompletnie nie związanych z narciarstwem :( Patrząc w zakładkę nowe posty 4 na 5 wątków nie mają związku z narciarstwem. :confused::(

Ambro - od kazdego zboczenia potrzebna jest jakas odskocznia inaczej mozna opetania dostac :D tak wiec choc gazete przeczytaj od czasu do czasu ;)

Wyroslem na fantasy i sf. Dla mnie to taka klasyka jak: Tolkien z Wladca Pierscieni i Silmarillion, Ursula K. Le Guin z trylogia Ziemimorza i czarnoksieznikiem Gedem, Siergiej Sniegow z trylogia Ludzie jak Bogowie, saga ksiazat Amberu autorstwa Rogera Zelaznego.

Nowsze pozycje z tej branzy to oczywiscie caly Wiedzmin, Achaja Ziemianskiego, wszystko co wyszlo o Jakubie Wedrowyczu Andrzeja Pilipiuka (rewelacyjny pol absurdalny humor)

Troche horro fantazy np. autorstwa Howarda Philipsa o zew-ie Cthulthu.

Kiedys troche kryminalow glownie Alistera McLeana.

No i takie pojedyncze historie jak Alchemik i inne pozycje Coelho, Cien wiatru (Rewelacja !!!), Pachnidlo, Solaris Lema (wzielo mnie po filmie, dla mnie genialnym) i in.

A ostatnio przypomnialem sobie o zwariowanym chumorze Edmunda Niziurskiego w ksiazkach lat szkolnych - ile razy sie przy tym splakalem ze smiechu - i zaczalem kompletowac z powrotem wybrane pozycje :D

Znowu wyszlo, ze jak to ja - groch z kapusta :)

Ambro - od kazdego zboczenia potrzebna jest jakas odskocznia inaczej mozna opetania dostac tak wiec choc gazete przeczytaj od czasu do czasu

No ok ;) ale może (tak na przyszłość) zamknijmy wszystkie takie tematy w wątku "hobby" czy coś takiego ;) Tak wiesz żeby jak nowi przyjdą i zobaczą te watki o książkach nie pomyśleli sobie że tu same kapeluchy co na stokach siedzą i czytają :D i żeby nie bali się prosić o porady ;)

No ok ale może (tak na przyszłość) zamknijmy wszystkie takie tematy w wątku "hobby" czy coś takiego ;) Tak wiesz żeby jak nowi przyjdą i zobaczą te watki o książkach nie pomyśleli sobie że tu same kapeluchy co na stokach siedzą i czytają i żeby nie bali się prosić o porady

Spoko - tylko zeby nie mieli dylematow czy tu ktos umie plynnie czytac :D;) nib w jezdze na nartach niepotrzebne, ale jednak.... :)

Moim skromnym zdaniem dobrze jest zakładać takie tematy bo jakby nie było, lepiej się poznajemy, możemy podyskutować na inne tematy niż narty, i to jest fajne - taka mała odskocznia. Właśnie tu mi brakuje takich różnorodnych wątków, bo na innych forach jest mnóstwo takich nie związanych z tematem, albo gry typu "a czy b" ;) Forum z wyłącznie technicznymi tematami wydaje mi się nieco drętwe ;)