Boogie Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 jak podają portale informacyjne` Maciej Zientarski wybudził się ze śpiączki farmakologicznej, w której przebywał po wypadku samochodowym w Warszawie. Nadal jednak jest nieświadomy - powiedział przyjaciel rodziny, Jerzy Ciszewski. ziennikarz reaguje na bodźce, otwiera oczy i sprawia wrażenie, że rozpoznaje bliskich, ale może mieć uszkodzony mózg. W najlepszym wypadku wszystkich czynności będzie musiał uczyć się od nowa - mówi informator dziennika.pl. Prokuratorzy chcą przesłuchać Zientarskiego i ustalić, czy to on kierował autem, będą musieli jednak długo poczekać na rozmowę. Może mieć uszkodzony mózg - powiedział informator dziennika. Śledztwo w sprawie wypadku prowadzi Prokuratura Rejonowa Warszawa-Mokotów. Jej szefowa Katarzyna Dobrzańska powiedziała, że przesłuchano już świadka, który potwierdził, że widział za kierownicą samochodu Zientarskiego. Tuż po wypadku pojawiały się informacje, że auto mógł prowadzić Zabiega. Powołany został też biegły z zakresu ruchu drogowego, który ma ustalić prędkość, z jaką jechało ferrari. Policja już wcześniej informowała, że ze wstępnych analiz wynika, iż była ona znacznie wyższa od prędkości dozwolonej na tym odcinku drogi. Pojawiły się także nieoficjalnie informacje, że mogła wynieść ponad 200 km/h. Prokuratura powierzyła czynności w sprawie wydziałowi ruchu drogowego stołecznej policji. Podstawą śledztwa jest artykuł kodeksu karnego, który stanowi, że kto - naruszając chociażby nieumyślnie zasady bezpieczeństwa w ruchu - powoduje nieumyślnie wypadek, którego następstwem jest śmierć innej osoby, podlega karze więzienia od 6 miesięcy do 8 lat. Do wypadku doszło 27 lutego br. Rozpędzone ferrari straciło przyczepność na nierówności jezdni i uderzyło w filar wiaduktu na Mokotowie. Auto nie należało do Zientarskiego. Jak informował m.in. "Dziennik" jego właścicielem był były wiceszef Orlenu Paweł Szymański. Auto zostało kupione dwa dni przed wypadkiem. Jego właściciel nie miał gdzie go przechowywać, dlatego zostawił auto na posesji dziennikarza. Nie było mowy o testowaniu samochodu - powiedziała Dobrzańska. (zel,sm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 słysząłem ze sie wybudzil,ale przypuscmy dojdzie do siebie to jak mu powiedza ze "zabił" kolege to moze sie wyłaczy-załamac... i dotego jak usłyszy ile musi zaplacic za auto to takie dwie sprawy moga spowodowac ze zapadnie w spiaczke ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 ale z tą zapłatą to podobno ten byly vice orlenu mowił że to mało ważne że on chce przejąc jego firme organizującą eventy motoryzacyjne czy cuś, no ogolnie to kaszanki sobie dużej narobil, wazne żeby z tego wyszedł a potem dopiero załatwiać wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 tez slysząłem ze tamten narazie o kasie nie chce gadac ale tez podkreslił NA WSZYSTKO PRZYJDZIE CZAS,co jasno pokazuje ze nie odpusci... ale jak mowisz najpierw niech odzyje a potem pogadamy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 A jak z ubezpieczeniem ? Nie jest ważna gdy ma się wypadek przy takiej prędkości ? Nawet jak przywróci mu świadomość to i tak będzie kompletnym kaleką. I co wsadzą go do paki i będzie tam siedział na wózku non-stop ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 A jak z ubezpieczeniem ? Nie jest ważna gdy ma się wypadek przy takiej prędkości ? ? mowisz o jego ubezpieczeniu - to nie wiem,a samochod wiec ze nie mial ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 No chodziło mi o ubezpieczenie gabloty ale skoro nie ma trochę lipa no i głupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 No chodziło mi o ubezpieczenie gabloty ale skoro nie ma trochę lipa no i głupota. no kibel na maxa ze nie bylo ubezpieczenia na auto,ale coz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 auto było dopiero 2 dzien w polsce i koleś nie zdąrzył ubezpieczyc:) tak na wp podawali po fakcie jak doszli do tego kto jest własicielem auta:), z drugiej strony ja taką bryke bym w 10 min ubezpieczył, no ale sa ludzie i parapety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Maciek da sobie rade oby miał wieksze oszczędności niż wyobraznie bo odpracować tą ferrarke chwilke by zajęło wszystkich cieszy jego powrót do zdrowia jednak myśle że on już gorszej kary niż własne kalectwo nie dostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 no takie autko to chyba koło banieczki tej duzej?? ten koleś cos mowil o przejęciu firmy czy jakis udziałow...fakt faktem że jeden gupi i 2 bo jak można nie ubezpieczyć takiego auta:) pablo amber racja no ale kurde chyba że ma tyle sianka ze sobie kupił za drobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 newka 130 tys euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 myślałem że więcej, no ale i tak czy siak to jest kupa siana... ciekawe czy to auto nie miało już ubezpieczenia w ferrari, lambo daje od razu przy zakupie ubezpieczenie na auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Wątpię aby fura była nowa. Wydaje mi się ze kupili używkę A co do ceny to trochę chyba nie bardzo. To że to nie najnowszy model to racja ale 4 letni jest wart ok 650 tyś ziko a 6 letni z 370 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 to Amber poszukaj poza oto moto bo tam takie są sumki (sprawdzałem tam) ja znalazłem cennik u dojczów własnie pudzian u kuby powiedział że jego lambo kosztuje 1,5 mln ziko ale w polsce a za granicą wg cenników które znalazłem 300 kE - spora róznica tak jak i z tą Ferrarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Chcesz mi powiedzieć że za dużo dałem :eek: :eek: Jutro poszukam katalogu bo gdzieś mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Dokłądnie tak trzeba było cenniki przed po sprawdzać BANANIE a poza tym to co nie masz czym do sklepu jezdzić ? jak sie bawić to sie bawić ja jak Czarny tylko Buggati VeJJron i to jest fura do sklepu ewentualnie na miasto a czasówa na A4 to 6,66s od bramki do bramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 2 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2008 .....ja jak Czarny tylko Buggati VeJJron i to jest fura do sklepu ewentualnie na miasto a czasówa na A4 to 6,66s od bramki do bramki hahahaha Homar nie wywołuj wilka z lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 2 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2008 już gorszej kary niż własne kalectwo nie dostanie... dostał wieksza kare, bo jesli to on prowadzil to zabił kolege,przykre to takie,ale jak mowicie - niech wroci do sil a potem beda wyjasnienia,bo nasze tu spekulacje sa bardzo roznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Dokłądnie tak trzeba było cenniki przed po sprawdzać BANANIE a poza tym to co nie masz czym do sklepu jezdzić ? jak sie bawić to sie bawić ja jak Czarny tylko Buggati VeJJron i to jest fura do sklepu ewentualnie na miasto a czasówa na A4 to 6,66s od bramki do bramki od bramki do bramki nie dojedzie bo po drodze nie ma stacji benzynowej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2008 widze że sie marcin motoryzacją interesuje masz racje z tego co mi wiadomo to "Vejron" na pełnym gazie wypija bak w 15 minut ale już przestaje być trendi bo najmocniejszym samochodem swiata jest Keningseg ale nie wiem jak to się dokładnie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2008 najmocniejszym samochodem swiata jest Keningseg ale nie wiem jak to się dokładnie pisze brakło by miejsca :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 2 Kwiecień 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2008 koenigsseg chyba ale no pagani zonda tez niczego sobie, musze zapolować na tego veyrona co po wrocku sie buja, bo ost go widziałem w rynku stał zaparkowany za...czarnym murcielago też na DW, i powiedz chopie mi ktorys ze nieruchomości to nie jst dobry interes:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2008 veyrona co po wrocku sie buja, bo ost go widziałem w rynku stał zaparkowany za...czarnym murcielago też na DW, i powiedz chopie mi ktorys ze nieruchomości to nie jst dobry interes:D:D to bez kół stoją jako nieruchomości :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 2 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2008 nie no Marcinie - ruchomości dość nawet szybkie, po wrocku jezdzi jeszcze jedna fajna biemdablju seven na blachach bodajże xxxx chodzi sporo "słuchów" o tym typie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi