mysiauek Napisano 29 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 Moi Drodzy !! Jutro rano wyjeżdżam do Austrii i oczywiście dziś oprócz problemów: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?p=44358&posted=1#post44358 spotkała mnie przykrośc ze strony firmy DPD o czym chcę Wam powiedzieć. Zakupiłem narty u naszego znanego niemca, dla mojej kobiałki. Niemiec ciut spóźnił się z wysyłką, ale wszystko wskazywało na to, że nartki dojdą. No więc dzwonię wczoraj do DPD w Katowicach i pytam i mówię, że już s ą w Poznaniu więc jutro będą u nich, więc czy mogę odebrać. Odpowiedź: Niech Pan zadzwoni jutro o 8.00. Dzwonię dzisiaj a Pni mi mówi, że niestety, tak narty są u nich, ale nie wydadzą mi ich, ponieważ zmiana międzynarodowa nie pracuje dzisiaj. Po długich negocjacjach powiedziałem jej co o tym sądzę i cóż było robić... Dzięki firmie DPD jedziemy bez nart!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 no co za kur*** mendy je**** eh mysiek nie martw sie, moze nawet lepiej- wiecej part przetestujesz:), zycze udanego wyjazdu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 29 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 ;/ uuuu to Ci narobili moi rodziciele na stałe współpracują z firmami spedycyjnymi i też mieli przygode z DPD a mianowicie był sobie sklany baner - napis... dokładnie był bo po targach w WWA zapakowali go dość bardzo starannie i wysłali a u nas okazało sie że dotarł tylko roz****** w drobny mak... a no i załatwiania z oddawaniem kasy było dość sporo jednak po długich pertraktacjach doszli do porozumienia i przyznali sie do winy... a teraz nauczeni takimi przypadkami only UPS tutaj nigdy nic sie nie dzieje odpukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 29 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 Tego typu rzeczy sie zdarzaja niestety. Dość dużo sprowadzam z zagranicy i wiem, że niestety oddziały zagraniczne firm kurierskich nie pracują w sobotę. To nie jest wina DPD, mam z nimi umowę i na razie są OK, tylko wina Niemca, który wysłał zbyt późno towar. Każda inna firma kurierska podobnie by się zachowała, bo mają burdel nieziemski. A że trafiło akurat na tą firmę ..... P.S. Nie pracuję dla DPD , ale wierz mi - mam dość duże rozeznanie na rynku przesyłek kurierskich i DPD naprawdę wypada nieźle, o ile nie na czołowym miejscu. Cena, jakość usług, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 Bobic,niestety wiem o tym, że mimo wszystko są OK. Natomiast fakt, że na bazie było w ch#$% ludzi a jednej paczki nie mogli wydać, która już była w systemie - PORAŻKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 30 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 ... że niestety oddziały zagraniczne firm kurierskich nie pracują w sobotę. Dzięki Bobic - właśnie się dowiedziałem dlaczego obecny weekend spędzam spokojnie w domu zamiast pracować u klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 30 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 Nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 30 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 ja też, a co do firm, zamowilem kapcie (opony) u koleśia na alebazarze, dawał gratis 10l płynu do spryskiwaczy i... odebrałem opony pytam sie o ten płyn a koleś co mi wydawał mowi eee panie żadnego płynu nie było...to sie wkurwi** pojechalem do siedziby i co? jakos dziwnym trafem sie znalazł w samochodzie tego kolesia (cały nierozpakowany) co mi dostarczał gumy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 30 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 Dzięki Bobic - właśnie się dowiedziałem dlaczego obecny weekend spędzam spokojnie w domu zamiast pracować u klienta. chyba tu chodzi o to że coś nie doszło na czas i Gregre ma wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 30 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 P.S. Nie pracuję dla DPD , ale wierz mi - mam dość duże rozeznanie na rynku przesyłek kurierskich i DPD naprawdę wypada nieźle, o ile nie na czołowym miejscu. Cena, jakość usług, itp. Zgadza się , DSL i UPS omijać łukiem jak najszerszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 30 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 Z tego co wiem UPS połączyło sie ze Stolicą i ja byłem zadowolony z ich usługi. W ciągu 24h przywieźli mi wielkie pudło ważyło dobrych parę kilo. Paka szła ok. 400 km i za wszystko wzięli 70 zł to chyba nie najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 30 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 Z tego co wiem UPS połączyło sie ze Stolicą i ja byłem zadowolony z ich usługi. W ciągu 24h przywieźli mi wielkie pudło ważyło dobrych parę kilo. Paka szła ok. 400 km i za wszystko wzięli 70 zł to chyba nie najgorzej. Pewnie , kazdy ma swoje doświadczenia - UPS " zgubiło " po drodze z Wawy do Gdańska 2 pary moich nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 30 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 Z tego co doswiadczylem, to GLS jest najgorszy. Nie dowiozl na czas kiedys 3 par nart dla zawodnikow i bylo ostro, ale przepraszali, bo zagrozilismy sadem. Jeszcze dobry jest DHL i UPS, ale niestety sa drodzy. Ja korzystam z DPD i na razie nie mam zgrzytow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 30 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2008 Pewnie , kazdy ma swoje doświadczenia - UPS " zgubiło " po drodze z Wawy do Gdańska 2 pary moich nart To grubo :eek: i co nie odzyskałeś ich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 31 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2008 Z tego co doswiadczylem, to GLS jest najgorszy. Nie dowiozl na czas kiedys 3 par nart dla zawodnikow i bylo ostro, ale przepraszali, bo zagrozilismy sadem. Jeszcze dobry jest DHL i UPS, ale niestety sa drodzy. Ja korzystam z DPD i na razie nie mam zgrzytow. A co to znaczy DHL? Dokąd H... Lecisz A on odpowiada Lecę H... Daleko. Wiem, że z błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 31 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2008 moja firma wspołpracuje z DPD i powiem tak razy wysałem opony dla przedstawicieli zeby zmienili na zimowki-kompletow było ponad 100 po 4szt,a zginelo 20kompletow a co najgorsze były ubezpieczone a zeby odzyskac kase za nie formalonosci jakby kogos zabili...proces trwa juz od grudnia i nie widac konca...zabic to za mało ALE CZY JEST LEPSZY KURIER JAKIS nie wydaje mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 31 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2008 Nie rozumiem chyba tu chodzi o to że coś nie doszło na czas i Gregre ma wolne Dokładnie tak. Przesyłka z softem opuściła punkt tranzytowy w Niemczech w sobotę rano, więc się bałem że dotrze do klienta koło południa. Na szczęście dla mnie polski oddział przyjął ją dopiero w poniedziałek rano a już koło południa klient dzwonił żeby się brać do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 30 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2008 ja mam teraz szopki z fedexem, od prawie wóch tygodni nie mogą towaru odebrać bo ciagle ktoś inny sie tym zajmuje i cały czas dokumenty muszę posyłać na nowe adresy a przesyłka jak jest na cle tak jest:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 30 Maj 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2008 Siedzę na takim jednym forum autek amerykańskich - tam chłopaki też piszą często o problemach na cle i z firmami co się cłem mają zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 31 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2008 Ja z DPD mam niespodzianki średnio raz na miesiąc, ale od razu reklamuję i mam dostawę za symboliczną złotówkę. Ale tak jak mówiłem, DPD to i tak dobra firma, a że czasem trzeba granat wrzucic w mrowisko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 31 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2008 Do mnie ostatnio gościu wysłał drzwi do Hondy firmą Dokąd H... Lecisz. Co prawda dotarła do mnie na drugi dzień w środę, ale mnie w domku nie było. Zostawili awizo, ładnie pięknie wszystko na stronie internetowej gdzie moja przesyłka i tak dalej. Zgadnijcie kiedy do mnie powtórnie dotarła pomimo moich telefonicznych interwencji. We wtorek następnego tygodnia. A te moje interwencje to oni mieli bardzo głęboko w poważaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfredoo Napisano 31 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2008 Ja z DPD mam niespodzianki średnio raz na miesiąc, ale od razu reklamuję i mam dostawę za symboliczną złotówkę. Ale tak jak mówiłem, DPD to i tak dobra firma, a że czasem trzeba granat wrzucic w mrowisko ... Sprobuj ta strone:http://www.dpd.net/index.php?id=43985 wpisujesz nr przesylki /Packetscheinnummer/ i podaja, gdzie sie aktualnie znajduje. przecwicz to na starym bedzie jeszcze aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 31 Maj 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2008 Tak, tracking sprawdzam w kazdej firmie kurierskiej. Ale to nie zalezy od tego - po prostu niekiedy albo nie chce im sie szukac adresu, albo cos innego i nie dostarczaja przesylki na drugi dzien. W umowie mam zapis, ze jesli z jakis przyczyn nie wywiaza sie z umowy, place za tranport symboliczna zlotowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 Sprobuj ta strone:http://www.dpd.net/index.php?id=43985 wpisujesz nr przesylki /Packetscheinnummer/ i podaja, gdzie sie aktualnie znajduje. przecwicz to na starym bedzie jeszcze aktualne http://masterlink.pl/start.asp po prawej trzy linie sa gdzie mozna cos wpisac-wpisujesz w trzecia od góry i masz podane gdzie jest lub kto odebrał o jakiej godzinie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 2 Czerwiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2008 na fedexie też coś takiego jest:D i dhl też ma tyle że moja paczuszka szła z singapuru szła 2 dni:D potem w warszawie poleżała 2 tyg. i z warszawy dzisiaj wyjechała i zobaczymy jak długo będzie jechała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi