Raceman Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 Jesli to nie tajemnica to czym smarujecie narty? Ja np. i cała ferajna (ojciec , RACECAVEREK, i reszta rodziny ) jedziemy dechy na gorąco parafinami polskiej firmy ........ , na allegro kupiłem 2 kg:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 Jesli to nie tajemnica to czym smarujecie narty? Ja np. i cała ferajna (ojciec , RACECAVEREK, i reszta rodziny ) jedziemy dechy na gorąco parafinami polskiej firmy ........ , na allegro kupiłem 2 kg:D ja uzywam ToKo system 3 albo Swix Cerra Nova a na zawody ToKo LF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 28 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 Oczywiście na zawody to jest coś innego , a nie zwykła "parafina" ,też LF Toko a i czasem HF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 Dotąd korzystałem ze smarów oferowanych przez Kunzmana (jak zamawiałem sprzęt to i smary). Podczas ostatniego wyjazdy z konieczności (spóźniona dostawa) na miejscu nabyłem Toko LF (czyli to co było w sklepie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Dotąd korzystałem ze smarów oferowanych przez Kunzmana (jak zamawiałem sprzęt to i smary). Podczas ostatniego wyjazdy z konieczności (spóźniona dostawa) na miejscu nabyłem Toko LF (czyli to co było w sklepie). Smary Kunzmana, niestety to już przeszłość, z tego co wiem są to pozostałości jeszcze z czasów NRD, Kunzmann to przede wszystkim bardzo dobry ślusarz, produkuje bardzo dobre ostrzałki, największy asortyment na rynku, jeżeli chodzi o smary to Holmenkol, Swix lub Toko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Smary Kunzmana, niestety to już przeszłość, z tego co wiem są to pozostałości jeszcze z czasów NRD, Masz na myśli starą technologię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaja45 Napisano 14 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2008 Tak zgadza się (stara technologia), tak jak pisałem wcześniej Kunzmann jako bardzo dobry ślusarz ma w swojej ofercie znakomite ostrzałki (największy wybór na świecie) polecane dla amatorów i nie tylko. Co do smarów każda ze światowych firm zajmująca się tą tematyką (TOKO, SWIX, Holemnkol, MAPLUS, SNOLI, VOLA) posiada w swojej ofercie szeroki asortyment smarów zarówno do smarowania na gorąco jak i na zimno, zwykłe i fluorowe. Ja dla amatora rekracyjnego polecałbym smary serwisowe Toko w kostce po 250 g (stosunek jakość cena). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 12 Listopad 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2008 Jeszcze jedno pytanie jeśli chodzi o te nowe smary nano Holmenkola, czy ktoś już je stosował i jeździł na nich, jeśli tak to proszę o podzielenie się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi