Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Kondycja

Rekomendowane odpowiedzi

To Oni :P

Byłam na treningu, uda mnie bolą bo jak to walka w parterze nogami się obejmuje partnera, zakłada dźwignie, mostuje sie robi się wykopy. 3 godziny własciwie bez normalnego stawania na nogi. Polecam wszystkim - coś jak judo tylko wiecej technik ulicznych i bardziej pod kątem przydatności w spoleczenstwie. Jakieś obrony przed gwałtami (to moze niekoniecznie dla facetow ale tez niekoniecznie bo nigdy nie wiesz kto za Tobą stoi:D ) i takie tam, ale tez ćwiczą kondycję, oddychanie w extremalnych pozycjach no i nóżki:D

no a ja nie ćwicze sztuk walki:) To system samoobrony a nie sztuka - to czasami nawet ładnie nie wygląda. Po prostu zajebiście ćwiczy kondycję, odsteresowuje (mnie bardzo relaksuje każdy wysilek fizyczny - lubie się zmęczyc) i do tego może pomoc zareagować w razie potrzeby:D

A co trenowałes??

hehe:0 no tak - sztuka przeżycia w społeczeństwie:) Ale tu nie ma żadnej filozofii, nie ma zasad w stylu że szanujemy swojego przeciwnika, ze to jest sport itp. Nie szanujemy bo jak koles z nożem do nas podchodzi to nie chce zapytac o godzine:) więc go masakrujemy i uciekamy:)

mój tatuś na to chodził:) Dlaczego "trenowałes" a nie "trenujesz"??

[quote=Dumpling Zębowa Wróżka;44331}

TRENOWAŁEM I SZŁO MI CAŁKIEM DOBRZE,a skonczyłem bo klub sie zaczal sypac,az wkoncu sie wkurzyłem i zakoczyłem treningi...

ale pamietam co sie uczyem i potrafie sie obronic skutecznie:D

A nie myslaleś zeby zmienić klub?? Ja zmieniłam (co prawda z innych powodów) i jest dobrze.

Bo faceci mają jakąś smykałkę do bicia sie, instynkt który działa już w podstawówce (solówki). Więc impuls w postaci techniki, treningów i sparingów wystarczy żebyście sie obronili. Nas trzeba zmotywowac troszke przez rozbudzenie wyobraźni i drzemiącej gdzies w każdej kobiecie agresji:D a do tego nauczyć jeszcze techniki:) Droga do sukcesu jest nieco dłuższa...

sorry że się wcinam w ten chat :D

Ja niestety z braku czasu nie trenuje bo tak bym dalej ciskał na treningi z street fight-u i teraz tylko praktyka pozostaje jak ktoś ma jakiś problem do mnie :P A wyglądam niepozornie :P Musze przyznać że siłownia dużo daje jeśli chodzi o siłę uderzenia i ogólna sprawności w boju. Oczywiście odpowiedni trening daje takie efekty a nie robienie z siebie napakowanej świni jedząc jakieś g***o białkowe :D

A Ty jestes moderatorem wiec powinienes świecic przykladem a nie spamujesz...Zaraz będziesz musial sobie bana dać i będzie Ci przykro:D

Wiem, wiem, ale czasem to jest silniejsze ode mnie :D

A swoją drogą anatomia dla narciarza nie powinna być obca, więc powiedzmy, że piszę to w celach edukacyjnych :D

To się wtrące:)

a ja cwiczylem KARATE KYOKUSHINKAY

Też ćwiczyłem ten styl i to dość długo bo ponad 8 lat:) To były piękne czasy...

W moim przypadku to kontuzja prawego nadgarstka, której nabawiłem się właśnie nie treningu:mad: i mimo prób i starań nie dałem rady dalej trenować

Bobić, tak na poważnie - bardzo łatwo jest zabić człowieka.

To, ze latwo jest zabic czlowieka to wiem. Mialem kumpla w odpowiedniku naszego Gromu w Bundeswehrze, a takze mam szwagra w policji, to mi pokazali pare "chwytow" :D

W moim przypadku to kontuzja prawego nadgarstka, której nabawiłem się właśnie nie treningu:mad: i mimo prób i starań nie dałem rady dalej trenować

już nie pytam co robiłeś:D

a ja w swoim zyciu przetoczyłem się od tae kwondo, boks, capoeire i teraz mam pauze- sam nie wiem czemu:(

a co do Katarzyny, strach sie bać:D