Gość bobic Napisano 27 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2008 No, akurat orbitrek jest lepszy niz rower stacjonarny lub stepper. Wiadomo, ze najlepiej wsiąść na rower na łonie natury lub pobiegać, ale jak leje albo jest zimno, to wole orbitreka. A od czasu do czasu siłka też się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 27 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2008 siłę nóg robie ćwiczenia z ciężarami, np. suwnica - wypychanie 230 kilosów itd. to Ci powiem że nie jest to najlepszy pomysł... im wiecej robisz z nóg buły to traci na tym koordynacja ruchowa czyli to o co chodzi w nartach dlatego ja praktycznie na siłce nóg nie robie poza rowerkiem i bieganiem no i skakanką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 27 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2008 Ja nie ćwiczę na siłce wyłącznie dla przygotowania do sezonu narciarskiego Poza tym cały trening uzupełniam ćwiczeniami odpowiednimi dla zwiększenia szybkości i sprawności. Spokojna głowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 27 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2008 basket - 2 x w tygodniu po okolo 1.45 czasem w wersji hard non stop - przypominajacej ruggby ; od 9 do 11 mies. w roku; drazek jebitny kolo chalupy do roznych wygibasow; zajecia z samym soba (bez dwuznacznych domyslow prosze ); czasem basen - ostatnio mocno zaniedbany; paintball - 2 x na miech, sezon maj - pazdziernik no i na pierwsza czesc sezonu czesto nog mi brakuje chyba kupie rower na pol extremalne jazdy terenowe (mam warunki za oknem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 W paintballa też się strzelam i to nawet dosć często ale jedyne co z tego wynoszę to spocone i brudne od farby ciuchy i siniaki ale jest fajnie mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 hehe fajnie fajnie, jak dla mnie w budynkach najlepiej:) Panowie i panie a co do kondycji to wiadomo ze swoja partnerką najlepiej trenować, systematycznie, i nie ma ze głowa boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 28 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 Panowie i panie a co do kondycji to wiadomo ze swoja partnerką najlepiej trenować, systematycznie, i nie ma ze głowa boli jasna sprawa :D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 28 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 to Ci powiem że nie jest to najlepszy pomysł... im wiecej robisz z nóg buły to traci na tym koordynacja ruchowa czyli to o co chodzi w nartach dlatego ja praktycznie na siłce nóg nie robie poza rowerkiem i bieganiem no i skakanką masz racje ale co innego jest wtedy kiedy cwiczysz nogi-nawet na suwnicy lub przysiady i nic po za siłka nie robisz-wracasz do domu i pilot,ale jesli grasz czy to w pilke czy w kosza,czy rower rolki to powoduje ze miesnie rozwijaja sie i daja wieksza wytrzymałosc... wiec cwiczyc nogi na ciezarach i uzupełniac ruchem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKIer Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 to Ci powiem że nie jest to najlepszy pomysł... im wiecej robisz z nóg buły to traci na tym koordynacja ruchowa czyli to o co chodzi w nartach dlatego ja praktycznie na siłce nóg nie robie poza rowerkiem i bieganiem no i skakanką To prawda, jednak poprzez odpowiednio dobrany trening można zapobiec przyrastaniu masy mięśniowej a jednocześnie zwiększyć siłę maksymalną i wytrzymałość. Stosowałem taki trening przez prawie 10 lat kiedy to intensywnie się wspinałem. W tym sporcie liczyło się by być silnym, wytrzymałym i lekkim. Rozbudowanie, napompowane mięśnie to zbędny ciężar oraz ograniczenie gibkośći, szybkości i zakresu ruchowego. W takim przypadku należy się skupić na maksymalnej rekrutacji włókien mięsniowych. Dzięki temu możemy znacznie zwiększyć siłę maksymalną oraz wytrzymałość mięśni nie zwiększając ich wielkości i masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 28 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 To prawda, jednak poprzez odpowiednio dobrany trening można zapobiec przyrastaniu masy mięśniowej a jednocześnie zwiększyć siłę maksymalną i wytrzymałość. Stosowałem taki trening przez prawie 10 lat kiedy to intensywnie się wspinałem. W tym sporcie liczyło się by być silnym, wytrzymałym i lekkim. Rozbudowanie, napompowane mięśnie to zbędny ciężar oraz ograniczenie gibkośći, szybkości i zakresu ruchowego. W takim przypadku należy się skupić na maksymalnej rekrutacji włókien mięsniowycH. Dzięki temu możemy znacznie zwiększyć siłę maksymalną oraz wytrzymałość mięśni nie zwiększając ich wielkości i masy. tu masz racje ale nie ktorzy zwiekszaja mase nog zeby miec silniejsze,a po zwiekszeniu ich objetosci wprowadza sie rozciaganie,co da miesnia elastycznosci i gibkosci i wytrzymałosci-grunt to miesien rozwinac a potem porosciagac:D .Sa osoby ktore nogi maja rozwiniete i pozostaje im skupienie sie jak to napisałes rekrutacji włókien mięsniowycH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 z checia ale jak mam to uczynic;) Podam ci adres na PW, wyślesz kurierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 28 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 Podam ci adres na PW, wyślesz kurierem. buahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 W paintballa też się strzelam i to nawet dosć często ale jedyne co z tego wynoszę to spocone i brudne od farby ciuchy i siniaki ale jest fajnie mimo wszystko no to moze gracie w taka wersje statyczna 'a la Wilhem Thel' z jablkiem na glowie" a pocisz sie z tylko z wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 Panowie i panie a co do kondycji to wiadomo ze swoja partnerką najlepiej trenować, systematycznie, i nie ma ze głowa boli Bugi - wy to robicie w butach narciarskich, kaskach i goglach ?? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 28 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 Bugi - wy to robicie w butach narciarskich, kaskach i goglach ?? :eek: w takim ekwipunku wzrasta wydolnosc:D hehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 To chyba nie takie łatwe z takim sprzętem chyba że znasz Bugi jakąś wygodną pozycje.... na narciarza ? tu masz racje ale nie ktorzy zwiekszaja mase nog zeby miec silniejsze,a po zwiekszeniu ich objetosci wprowadza sie rozciaganie,co da miesnia elastycznosci i gibkosci i wytrzymałosci-grunt to miesien rozwinac a potem porosciagac:D .Sa osoby ktore nogi maja rozwiniete i pozostaje im skupienie sie jak to napisałes rekrutacji włókien mięsniowycH. Tak jest dlatego mam specjalnie ułożony trening (przez trenera) w które w skład wchodzą bardzo różne ćwiczenia na paru różnych maszynach oraz z innymi ciężarami a oprócz tego różne ruchowe. Co do rozciągania to przed treningiem i w trakcie miedzy seriami obowiązkowo Dzięki temu biore duze ciężary, nie mam zakwasów a siła rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 To chyba nie takie łatwe z takim sprzętem chyba że znasz Bugi jakąś wygodną pozycje.... na narciarza ? hehe no np:) znam pare fajnych ale to nie to forum:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 Fajne to też znam chodziło mi o jakieś narciarskie Tematyka jak najbardziej pasująca no bo tu chodzi o odpowiednie przygotowanie do treningu , jest i sprzęt narciarski no i nazwa była by narciarska (na narciarza) Dawaj tam podawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 28 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2008 ...a to może założycie watek o dźwięcznej nazwie składającej się z trzech liter zakazanych na tym forum, ktore od razu po napisaniu zamieniaja sie w magiczne gwiazdki:) ... bo to temat rzeka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 29 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 hehe nieee amber tak tylko ciągnie za język a ja przecież siedze cicho:P, a co do kondycji trzeba ja od razu po sezonie podtrzymywać, bo jak teraz sie legnie to zaczynając nawet we wrzesniu będzie to za późno, dobry też jest nordic treking:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 29 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 wreszcie weekend ciepły a co sie z tym wiąże...nie ma siedzenia przed kompem,wypad na basket z kumplami a potem jakies rolki,a wieczorem pewnie skocze na basenik...na koniec jakis moze filmik dobry... wszystkim UDANEGO WEEKENDU:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 29 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 No ja o 14:30 mam trening na macie (czyli przewalanie z chlopcami w parterze, dosć mocno nogi mnie potem bolą) a wieczorkiem pobiegam:) Nie chcecie nowego tematu to nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 29 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 przewalanie z chlopcami w parterze, dosć mocno nogi mnie potem bolą Tylko nogi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 29 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 hehehe, a konkretnie mięśnie ud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 29 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2008 Mięśnie przywodziciele ?? Lub potocznie zwane - "obrońcami cnoty" Dobra, bo robi się forum erotyczne:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi