Homar Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 Witamy po długiej przerwie... kogo? :D MARIO HUCU Wrócił !! może napiszesz co tam u ciebie myśle że część osob sie napewno zainteresuje bo w którymś wątku poruszalismy temat twojego powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 Witamy po długiej przerwie... kogo? :D MARIO HUCU Wrócił !! może napiszesz co tam u ciebie myśle że część osob sie napewno zainteresuje bo w którymś wątku poruszalismy temat twojego powrotu. Do mie już dzwonił oprucz tego że przedchwilą, to również w piątek z lotniska w Londynie...a co tam będziemy przez telefon klachać w czwartek w Białeczce może się spotkamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 :( :( Białeczce powiadasz ;/ ja niestety do białeczki nie dotre zresztą to chyba żadna nowość - a no i narty już zchowane ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 No cóż specjalnie nie wiele się zmieniło.Narty przygotowane na piatkowy wyjazd do St.Moritz ale czwartkowa Białeczka mocno mi chodzi po głowie. Niestety Homar Srodziemne nie dla mnie.North Atlantic tam mnie mozna raczej spotkać.Może wrzuce jakis filmik jak ''sympatycznie'' bywa zima w tym rejonie. Zaległosci sie porobiło.Musze chyba kogoś wynajać do przejrzenia wszystkich watków.Wzruszyłem sie tym powitaniem.Az mi głupio,że kartek na swieta Wam nie powysyłałem. Ale za to zime załatwiłem co troche zachodu mnie kosztowało. Tak,ten czwartek coraz bardziej mi sie podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 Witaj hucu - fajnie, że jesteś ponownie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 No witamy i czekamy na jakieś ciekawe wątki bo już poruszenie ze niby nie ma o czym gadać i że "forum przysypia" I dziękujemy za zimę, nawet ja na pomorzu skorzystałem i trochę pojeździłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 łelkam tuu:), moze jakieś opowieści morskie?? a i ten filmik pokaz jesteśmy ciekawi jak to wygląda zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 Nic nie przysypia - to plotki:) Również witam i tak w skrocie: kryształową dużą kulke dostał Bode (wątek sportowy masz już z głowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 yy Pan Bartek jest bardzo wrażliwy - Homar sie rozpędził też już możesz ominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 Az tak zle to chyba nie jest.U mnie dopiero się budzi.Zajrzałem dzisiaj na forum podane w wątku przez bobica i jeżeli ''my'' przysypiamy to tam panuje głęboki letarg badz hibernacja.Tutaj wątki i posty lecą jak plemniki w pierwszym etapie podrózy. To,że troche wyhamowało to normalne.Niestety dla wielu sezon narciarski jest bardzo krótki(wspólczuje Wam z Pomorza ale znam to z autopsji z okresu studiów zwłaszcza,ze gdy konczyłem sesje zimowa to nowy semestr juz czesto trwał a tu trzeba jeszcze było na narty jechać w miedzyczasie). Nie kazdy jest,aż tak zakręcony jak częśc z nas. Ale Pan Bócek patrzy i oceni w odpowiednim momencie czy jedenaste przykazanie wyciete z dekalogu przez pieprzona inkwizycje -" Nartom poświece tyle samo czasu co Bogu i Rodzinie'' było spełnione.Ja tam śpie spokojnie, bo przestrzegam a nawet na górke robie więc komus moge odstapic troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 ...moze jakieś opowieści morskie?? Morskie opowieści to Hucu może zaśpiewac;) (fajnie wymyśla się nowe zwrotki;)) A co to morskie opowieści to sobie zobaczcie: http://www.szanty.pl/spiewnik/piosenka.php?id=467 niektóre zwrotki są zabójcze, szczególnie to dopisywane:D echhh życie żeglarza jest bardzo ciekawe, mam kuzyna który spedza ponad połowe roku na morzu, ale do tego trzeba się urodzić Witam na lądzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 Ale za to zime załatwiłem co troche zachodu mnie kosztowało. Witaj spowrotem !! A za to zalatwienie zimy to Cie "blogoslawie" No chyba ze wolisz abym partycypowal w kosztach to sie dogadamy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 Cześć Marek!Fajnie,że już jesteś i jeszcze fajniej byłoby się spotkać. Ale z tą Białeczką to sobie pogrywacie....... Waruneczki jak ta lala,ludzisków mało,ale...... No właśnie to ale.... Ale ja nie dam rady i to jest wkurzające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 No to macie krótki filmik z północnego atlantyku z poczatku marca. http://pl.youtube.com/watch?v=UciBLiX5wLg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 No to macie krótki filmik z północnego atlantyku z poczatku marca. http://pl.youtube.com/watch?v=UciBLiX5wLg No ładnie ciekawe ilu z nas by zamarzyło żeby jak najszybciej znaleźć się na lądzie:eek:. Masz jakieś zdjęcia tego kutra albo napisz jaki długi i wielki i co przewozi chętnie poczytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 No to macie krótki filmik z północnego atlantyku z poczatku marca. http://pl.youtube.com/watch?v=UciBLiX5wLg Góra-dół, góra-dół. To zupełnie jak na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hucu Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 Dlatego własnie to robie.Mieśnie u nóg cały czas pracują To akurat nie była specjalnie imponujaca jednostka.6500 ton,sto pare metrów długości tankowiec do przewozu produktów gotowych do spozycia(benzyna,paliwo lotnicze,diesel,nafta,kerozyna, itp...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 No nieźle nieźle a słychać muzę w tle więc atmosfera nie najgorsza Ja bym pewnie rzygał cały czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 Dlatego własnie to robie.Mieśnie u nóg cały czas pracują Heh, swego czasu byłem cook'iem na s/y "Pogoria" w czasie takich rejsówek krajowych po Bałtyku w październiku, połowa lat 80-tych. Siła wiatru ok. 9 - 10 B a stan morza koło 8 stopni. Tu nie było 100 metrów długości pokładu ale raptem połowa tego !!!, myślę Hucu że wiesz co się mogło dziać z łódką :eek:na krótkiej bałtyckiej fali. Nie dość że kołysanie góra-dół, to do tego jeszcze kilka godzin w jednym halsie potem zmiana i w drugim. Jak się budziłem w kajucie to albo widziałem w bulaju ryby albo słońce. W kambuzie to trzeba było się czasem wspinać do garów .Ale naprawdę była to duża atrakcja i niebywała frajda. P.S. Oczywiście zawsze był problem ze znalezieniem pod pokładem linii horyzontalnych a to wymuszało pewne aspekty płynące z wnętrza organizmu:rolleyes: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 Zajebisty filmik!!! Ja to tylko na mazurkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 26 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 Hucu ja bym tam Spawał z taką częstotliwością jak dziub opadał w dół choć choroby morskiej ani lokomocyjnej nie mam to jakoś nie mam zaufania do niczego co pływa po wodzie a no i ile te falusie miały metrów bo tak patrząc na to to ten statek sie gibał o dobre 20-30 stopniów :eek: :eek: albo fale wielkie albo statek mały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi