Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Witamy!

Homar

Rekomendowane odpowiedzi

Witamy po długiej przerwie... kogo? :D:D

MARIO HUCU Wrócił !! może napiszesz co tam u ciebie myśle że część osob sie napewno zainteresuje bo w którymś wątku poruszalismy temat twojego powrotu.

Do mie już dzwonił oprucz tego że przedchwilą, to również w piątek z lotniska w Londynie...a co tam będziemy przez telefon klachać w czwartek w Białeczce może się spotkamy:)

No cóż specjalnie nie wiele się zmieniło.Narty przygotowane na piatkowy wyjazd do St.Moritz ale czwartkowa Białeczka mocno mi chodzi po głowie.

Niestety Homar Srodziemne nie dla mnie.North Atlantic tam mnie mozna raczej spotkać.Może wrzuce jakis filmik jak ''sympatycznie'' bywa zima w tym rejonie. Zaległosci sie porobiło.Musze chyba kogoś wynajać do przejrzenia wszystkich watków.Wzruszyłem sie tym powitaniem.Az mi głupio,że kartek na swieta Wam nie powysyłałem.:) Ale za to zime załatwiłem co troche zachodu mnie kosztowało. Tak,ten czwartek coraz bardziej mi sie podoba...:)

Az tak zle to chyba nie jest.U mnie dopiero się budzi.Zajrzałem dzisiaj na forum podane w wątku przez bobica i jeżeli ''my'' przysypiamy to tam panuje głęboki letarg badz hibernacja.Tutaj wątki i posty lecą jak plemniki w pierwszym etapie podrózy. To,że troche wyhamowało to normalne.Niestety dla wielu sezon narciarski jest bardzo krótki(wspólczuje Wam z Pomorza ale znam to z autopsji z okresu studiów zwłaszcza,ze gdy konczyłem sesje zimowa to nowy semestr juz czesto trwał a tu trzeba jeszcze było na narty jechać w miedzyczasie). Nie kazdy jest,aż tak zakręcony jak częśc z nas. Ale Pan Bócek patrzy i oceni w odpowiednim momencie czy jedenaste przykazanie wyciete z dekalogu przez pieprzona inkwizycje -" Nartom poświece tyle samo czasu co Bogu i Rodzinie'' było spełnione.Ja tam śpie spokojnie, bo przestrzegam a nawet na górke robie więc komus moge odstapic troche.:)

...moze jakieś opowieści morskie??

Morskie opowieści to Hucu może zaśpiewac;) (fajnie wymyśla się nowe zwrotki;))

A co to morskie opowieści to sobie zobaczcie: http://www.szanty.pl/spiewnik/piosenka.php?id=467

niektóre zwrotki są zabójcze, szczególnie to dopisywane:D

echhh życie żeglarza jest bardzo ciekawe, mam kuzyna który spedza ponad połowe roku na morzu, ale do tego trzeba się urodzić:)

Witam na lądzie!!

Dlatego własnie to robie.Mieśnie u nóg cały czas pracują:P

To akurat nie była specjalnie imponujaca jednostka.6500 ton,sto pare metrów długości tankowiec do przewozu produktów gotowych do spozycia(benzyna,paliwo lotnicze,diesel,nafta,kerozyna, itp...)

Gość Robalek
Dlatego własnie to robie.Mieśnie u nóg cały czas pracują:P

Heh, swego czasu byłem cook'iem na s/y "Pogoria" w czasie takich rejsówek krajowych po Bałtyku w październiku, połowa lat 80-tych. Siła wiatru ok. 9 - 10 B a stan morza koło 8 stopni. Tu nie było 100 metrów długości pokładu ale raptem połowa tego !!!, myślę Hucu że wiesz co się mogło dziać z łódką :eek:na krótkiej bałtyckiej fali. Nie dość że kołysanie góra-dół, to do tego jeszcze kilka godzin w jednym halsie potem zmiana i w drugim. Jak się budziłem w kajucie to albo widziałem w bulaju ryby albo słońce. W kambuzie to trzeba było się czasem wspinać do garów :) .Ale naprawdę była to duża atrakcja i niebywała frajda.

P.S. Oczywiście zawsze był problem ze znalezieniem pod pokładem linii horyzontalnych a to wymuszało pewne aspekty płynące z wnętrza organizmu:rolleyes: .

Hucu ja bym tam Spawał z taką częstotliwością jak dziub opadał w dół choć choroby morskiej ani lokomocyjnej nie mam to jakoś nie mam zaufania do niczego co pływa po wodzie a no i ile te falusie miały metrów bo tak patrząc na to to ten statek sie gibał o dobre 20-30 stopniów :eek: :eek: albo fale wielkie albo statek mały :D?