JC Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 18 osób odniosło w sobotę obrażenia w wypadku kolejki linowej w Sestriere, w górach niedaleko Turynu - podały włoskie agencje. W chwili zakończenia trasy wagon kolejki nie zatrzymał się na stacji, ale uderzył w barierę ochronną i przewrócił się. W wagonie było 30 osób. Na razie nie są znane dokładne przyczyny wypadku. interia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Hm..człowiek jedzie w Alpy i niby takie wszystko nowoczesne i bezpieczne,ale tak naprawdę nie znasz dnia ani godziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 No tak samo jak było w Kaprun z tą kolejką torową w kształcie cygara która spłonęła i zginęło tyle osób (wszyscy obecni) a ja tam sezon wcześniej jeździłem nią dzień w dzień :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 No tak samo jak było w Kaprun z tą kolejką torową w kształcie cygara która spłonęła i zginęło tyle osób (wszyscy obecni) a ja tam sezon wcześniej jeździłem nią dzień w dzień :eek: No to można powiedzieć żeś spod kosy uciekł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 No praktycznie tak. Zawsze jak nią jeździliśmy to miałem lekkiego stracha. Po 1 byłem mały ale jazda nią była niemiła - w tunelu ciemno, ciasno, głośno itd. I Ci ludzie zginęli przez to że nie mieli drogi ucieczki i w wyniku pożaru zapaliły się ich kurtki z tworzyw sztucznych i wraz z nimi oni sami - żywcem :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 z szacunkiem dla wszystkich.. 155 zgineło.. 12 sie uratowało... pomnik-mauzoleum pod dolną stacja kolejki daje do myslenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi