pablo_duch Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Przed chwila czytalem artykul na głownej stronie SKIONLINE Majowy weekend na lodowcach w Austrii i jedno pytanie mi sie nasuwa bo pisza ze latem da sie jezdzic,w nie ktorychj kurortach gorzej a w innych lepiej... Moje pytanie czy ktos z was w pozno-wiosennych miesiacach lub wczesno letnich jezdził?Jak to wyglada...??????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Nie myśl o tym lepiej. A jak pytasz to może to bardzo różnie wyglądać wszystko zależy od lata ale ostatnimi czasy to te niby całoroczne tereny narciarskie były pozamykane z powodu braku warunków. Zdecydowanie lepiej jest wyczekać do jesieni i obserwować pogodę tak jak w zeszłym roku to już w pierwszych dniach września w całych Alpach zapanowała zima i w zasadzie już nie puściła. Po raz pierwszy chyba w historii w Schladming otwarto pierwsze trasy już w ostatnich dniach października, a od połowy października na lodowcach panowały bardzo dobre warunki narciarskie. Także reasumując na lato lepiej zamień się w wielbiciela morza i gorącego piasku:D choć mnie się to nie udało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 21 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Także reasumując na lato lepiej zamień się w wielbiciela morza i gorącego piasku:D choć mnie się to nie udało:D dzieki SB to pytanie zadałem dla własnych informacji i zeby ktos z Was mi wyjasnił... a jak mowiłes ze juz jesienia warto sledzic pogode to i tak dla mnie Szok...ze juz mozna wtedy powoli zakładac narty:) A latem nie ukrywam - od zawsze jestem nad morzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Przed chwila czytalem artykul na głownej stronie SKIONLINE Majowy weekend na lodowcach w Austrii i jedno pytanie mi sie nasuwa bo pisza ze latem da sie jezdzic,w nie ktorychj kurortach gorzej a w innych lepiej... Moje pytanie czy ktos z was w pozno-wiosennych miesiacach lub wczesno letnich jezdził?Jak to wyglada...??????????????????????????? Ja jeździłem o każdej porze roku. I stwierdzam, że wszystko zależy od pogody! Dla przykładu lipiec na lodowcu w Alpach: pewnego roku temperatury na lodowcu do +25, śniegu jak na lekarstwo, warunki lepsze do nart wodnych niż alpejskich lipiec następnego roku temperatury na lodowcu - 6, śnieg ...padający śnieg, warunki lepsze niż jesienią i wczesną zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keszelski Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Na lodowcu rzczywiście da się i w lipcu. Gdzieś tu pisałem o L2Alpes gdzie jeździłem w lipcu. W Polsce były wówczas niemiłosierne upały, a na lodowcu temperatury rano ujemne. Rano sztruks zmrożony przez jakieś 2 godziny, potem coraz bardziej miękko. Jazda tylko do godz 13 lub 14. Latem dzień długi to i po południu i czas na nne atrakcje - rower, basen, rafting. Tak więc na narty każda pora moze być fajna, ale rzeczywiście najfajniej jest zimą kiedy zima jest ze śniegiem i mrozem, a o to jakby coraz trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 21 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 . Tak więc na narty każda pora moze być fajna, ale rzeczywiście najfajniej jest zimą kiedy zima jest ze śniegiem i mrozem, a o to jakby coraz trudniej. o ten snieg sie własnie rozchodzi a z nim u Nas zle wiec ...jechac gdzie jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi