Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Ja czasami oglądam Kuchnia TV i codziennie mam "warsztaty kulinarne" w pracy z Chłopcami z którymi siedzę w pokoju - też uwielbiają gotować i wymianiamy się przepisami, doradzamy sobie i ślinimy się przy tym:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Kawy nie lubię pod żadną postacią. Ja to akurat kocham i jestem od niej uzależniona najlepiej cappuccino albo latté z cynamonem/wanilią/syropem migdałowym/Irish no proszę, okazuje się że nasi Panowie są nowocześni i coś tam pichcą w kuchni, i to z powodzeniem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 no proszę, okazuje się że nasi Panowie są nowocześni i coś tam pichcą w kuchni, i to z powodzeniem :D Nie ma w tym nic nowoczesnego, od zarania dziejów najlepszymi kucharzami, projektantami mody,fryzjerami ( może ci fryzjerzy i projektanci są męscy inaczej, ale jednak to faceci) są mężczyźni. Znasz jakąś uznaną szefową kuchni, lub mistrzynię fryzjerstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Peszkod ma rację... Kobity w kuchni na ogół siedzą bo muszą ale serca w gotowanie nie wkładają... a'propos - serduszka w sosie czosnkowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 najlepszymi (...) projektantami mody są mężczyźni. Akurat tu bym polemizowała jest więcej kobiet-projektantek pomimo, że taki Armani,Versace czy Zac Posen też się wyróżniają ;p Akurat ja wkładam serducho w gotowanie (jak już się zabiorę do czegoś :] ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 serduszka w sosie czosnkowym... A'propos czosnku jest rewelacyjny patent do obierania tegoż, kosztuje grosze a sprawdza sie rewelacyjnie, pokażę na zdjęciach. Można też z takim samym powodzeniem zastosować kawałek rurki z miękkiej gumy.:)Jestem gadżeciarzem, i lubię takie zabawki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Peszkod, ja nie widziałam czegoś takiego u mni na wsi... ale fakt ze nie mialam pojęcia o istnieniu tego czegos:) Czosnek uwielbiam i mam kilka wyciskarek (nawet taka podróżną - zawsze zabieram na wyjazdy:)). kilka też zakonczyło swój marny żywot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 ja nie widziałam czegoś takiego u mni na wsi... ale fakt ze nie mialam pojęcia o istnieniu tego czegos:) Jesteśmy z jednej wsi:) więc musimy sobie pomagać Masz adresik jednej z gadżeciarni z takim i innymi wynalazkami, na ile przydatnymi? diabli wiedzą, ale gumka do czosnku jest ok. ( http://www.kralipex.pl/pl/produkty1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Podoba mi się że forum zrobiło się bardziej wszechstronne. Oczywiście przodują tematy narciarskie ale pojawiło się trochę motoryzacji, porad kulinarnych itd. Nikt nie powie że jesteśmy maniakami narciarstwa tylko normalnymi pasjonatami i jesteśmy wszechstronnie uzdolnieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loviisa-chan Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Mnie też się podoba ta wszechstronność a co do określenia "maniaczka narciarstwa", to nie mam nic przeciwko a ja sobie będę piekła zaraz hot cross buns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryba Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Jestem ciekawy jakie inne zainteresowania hobby mają nasi forumowicze oczywiście narty to wszyscy wiedzą,tylko reszta tych zboczeń mnie to od wiosny do jesieni czasu brakuje na wszystkie moje hobby zagle .motor,wędkarstwo,i jeszcze zaczeło mnie kręcic licencja pilota,ale Moja żona nie chce o tym słyszeć ale to tak zawsze na początku jest potem przechodzi pozdro Barti:D mnie kręci wspinanie, niestety z braku czasu już nie za często ale na Jurze byłem w zeszłym roku poza tym raz w tygodniu piłeczka nożna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Mnie też się podoba ta wszechstronność a co do określenia "maniaczka narciarstwa", to nie mam nic przeciwko a ja sobie będę piekła zaraz hot cross buns No rzeczywiście bycie maniakiem ujdzie ale dewotem narciarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Jesteśmy z jednej wsi:) więc musimy sobie pomagać Masz adresik jednej z gadżeciarni z takim i innymi wynalazkami, na ile przydatnymi? diabli wiedzą, ale gumka do czosnku jest ok. ( http://www.kralipex.pl/pl/produkty1.htm Dzięx wielkie, wieśniaku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Jesteśmy z jednej wsi:) więc musimy sobie pomagać Masz adresik jednej z gadżeciarni z takim i innymi wynalazkami, na ile przydatnymi? diabli wiedzą, ale gumka do czosnku jest ok. ( http://www.kralipex.pl/pl/produkty1.htm świetne gadżety ...ale łezka w oku się kręci jak chłopaki na Ząbkowskiej otwierali piwo okiem:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Czyli to Wy stanowicie Kapelę ze Wsi Warszawa?:eek: Dobra muza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 ale łezka w oku się kręci jak chłopaki na Ząbkowskiej otwierali piwo okiem:eek: Miałem w latach 80 sklep róg Ząbkowskiej i Brzeskiej, znam te klimaty. Mój brat ma do dziś podobny numer , otwiera zębami, wypija piwo, a na końcu wypluwa kapsel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peszkod Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Czyli to Wy stanowicie Kapelę ze Wsi Warszawa?:eek: Dobra muza! Właśnie, my jesteśmy wieśniaki z Warszawy:) a nie z Warszawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Wiemy, wiemy; ja nie z Warszawy, a wychowałem się często słuchając piosenek Grzesiuka; jeden z kolesi z Czewy, do tego stopnia to pokochał, że nagrał płytę - Szwagierkolaska;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 niewazne jest kto i gdzie mieszka wazne zeby zawsze byc czlowiekiem i podoba mi sie ze na naszym forum znikaja uprzedzenia do miejsc zamieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Troche tu jestem spozniony kulinarnie ale ze smacznych prostot to : mlode ziemniaczki na maselku i z koperkiem, do tego kalafiorek / brokulki z bulka tarta na maselku + kefirek / zsiadle maleczko; ughhh miazga bialy ser wlasnej roboty - tescie doszli w tym do perfekcji jest / byl wprost REWELACYJNY (probowalem "kilku "marek" i wszytsko inne bylo nedza), warunkach domowych proces technologiczny wyglada niesamowicie, czas odgrzewania, sposob i czas ociskania; no i wplyw warunkow atmosferycznych (chocby burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Troche tu spozniony jestem kulinarnie/smakowo, ale z prostot to mnie kreci: * mlode smaczne ziemniaczki okraszone maselkiem i koperkiem + kalafior/brokulki okraszone bulka tarta na maselku + kefirek/zsiadle mleczko * bialy ser wlasnej roboty - tescie doszli w tym do perfekcji (probowalem kulku naturalnych "marek i wszystko sie chowalo), czas odgrzewania, sposob i czas odciskania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Dziękujemy że z nami chcecie gadać Ja z dzieciństwa pamietam takiego smakosza lokalnych trunków co pod śmietnikiem u nas jeszcze na Żoliborzu otwierał piwko okiem:eek: kiedys mnie zaczepil, ja się przestraszylam i go kopnełam w jajka... takie mam wspomnienia z dziećiństwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Dziękujemy że z nami chcecie gadać Na zdrowie, nie zaluj sobie Ja z dzieciństwa pamietam takiego smakosza lokalnych trunków co pod śmietnikiem u nas jeszcze na Żoliborzu otwierał piwko okiem:eek: kiedys mnie zaczepil, ja się przestraszylam i go kopnełam w jajka... takie mam wspomnienia z dziećiństwa A nie wypadlo mu od tego to magiczne oko i stal sie przez to abstynentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 hahahahahahaha soczek niezły tok rozumowania u mnie na imprezie koleś kiedyś chciał sie popisać i otworzyć z łokcia flache (łokciu ponoć jest od tego specem) no ale naszemu fachmanowi wyszła tak tak wyszła flaszka i to na ziemie - całe 0,7 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Homar, mialem jeszcze lepszy tok rozumowania - ale jak przeczytalem to co napisalem to skasowalem - nawet jakby to Wrozka "przelknela" to mysle ze mialbym solowke z 2 Adminami i 1 Moderatorem razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi