Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pytanie hobby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 112
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Nie było mnie ledwie pare godzinek a tu się tak temacik rozwinął i to w dosc ciekawym kierunku :eek: ....

Panowie, nie robcie siary, to ze wyciskacie to nie znaczy ze nie macie byc ruchliwi - to sie nie wyklucza

Cokolwiek byscie nie mieli na mysli.

Poza tym kazdy z terningow wymaga uzupelnienia jezeli ma byc kompletny w swojej efektywnosci.

Mam w pełni uzupełniony trening tak aby siłą szła wraz z szybkością

Jak byliscie z Ambrem nieruchliwi to byliscie, ale teraz jak Cie chlopie niesie to "strach" pomyslec co bedzie dalej

Jak na razie "drobne" bijatyki w barach i klubach, a tak poza tym to spokojnie :D

chcesz mojego maila na prive??:D chyba że oszczędzimy czas i od razu je wstawisz tutaj

Fotki mogę Ci przesłać nie mam się czego wstydzić

hmmm, co to ma oznaczać??

Że było mega zajefajnie ale w 100% kulturalnie i szkoda tylko że Homar nie dotarł ;)

ambro tak gadają sezonowcy nie mow ze nalezysz do nich i chodzisz na siłke od października do czerwca bo mi nóż w serce wbijesz

Nie nie spokojnie, cały roczek z przerwami na nartowanie.

Jestem ciekawy jakie inne zainteresowania hobby mają nasi forumowicze

Ja muszę Wam napisać o mojej wielkiej pasji, wtedy, kiedy mieszkałem na wyżynie, to była jazda konna. Może ktoś spróbuje i się "zaszczepi", bo warto!

Szczególnie miło wspominam jazdę w zimę po lesie, która w galopie jednoznacznie kojarzy się z jazdą na nartach. To samo euforyczne uczucie wolności, no wiecie jak jest przecież:)

Teraz narty zdominowały moje życie, a w przerwach tenis i chodzenie po górach.

Gość Robalek

Heh, jak pisała Nasza Kasia

aha, i tak gdzieś od 2 lat mam obsesję na punkcie gotowania, pieczenia, experymentowania w kuchni

Ja juz takie experimenta uprawiam lat z okładem ponad 30:eek: i strasznie lubię wyzwania kiedy w kuchni jest to co jest a Ktoś mi mówi zrób z tego COŚ !!!.

No i się staram.

Z jednej strony to taki "konik" z drugiej ma to wsparcie jak najbardziej praktyczne :) :) :) no i satysfakcję.

P.S. Ostatnio nawet w gazetce zakładowej umieszczono mój przepis kulinarny (nie ma to jak samochwała).

Gość Robalek

No to na dziś rybka.

Takie małe zawiniątka rybne czyli roladki z pangi z (uproszczoną) cremolatą.

Rozmrożoną pangą (mnie samemu już się znudziła ale ma swoje zalety m.in. to że jest i ścisła i elastyczna) układamy na stole, smarujemy "cremolatą" (czyli wszelakim zielonym czyli koperek, zielona pietruszka, bazylia etc, + przyprawy wedle uznania) posiekaną i wymieszaną z łyżką lub dwiema masła, to co wymieszamy rozsmarowujemy na filetach rybnych i tu dwie opcje albo zawijamy w folie spożywczą (bardzo ciasno zwijamy) taką przezroczystą albo w folię aluminiową i ciasno zwijamy. W 1 przypadku gotujemy we wrzącej wodzie ok. 15-20 minut, w drugim pieczemy w piekarniku ok.180-190 stopni też ok. 15-20 minut. Do tego dajemy np. sosik z zrobiony z dżemu malinowego (intensywny zapach i smak) któren sporządzamy następująco, łyżeczkę, dwie dżemu rozpuszczamy w rondelku, dajemy łyżeczkę, dwie masła, jak się wszystko rozpuści dajemy słodką śmietankę (ok. pół szklanki) i zagotowujemy krótko aż zgęstnieje (śmietana, b.szybko gęstnieje bez żadnej mąki etc), dajemy do sosu sok z cytryny, łyżeczkę tartego chrzanu i sól. Do tego np. ryż na sypko i różniste surówki.

Smaczne w miarę szybkie do sporządzenia i lekkie w jedzeniu.

Smacznego

OOO jest Wichura (Amber) :D przepraszam Cie ze za plecami Ci akcje zrobiłem ale masz racje wstydzić sie nie ma czego :D A no i jeszcze z tego miejsca chce Cie pochwalić i podziekować otóż Moi Drodzy kolo mnie zaprosił na swoją 18 :D!! byłem wtedy na słowacji wiec nie miałem sie jak dotransportować widać wiele straciłem :)

OOO jest Wichura (Amber) przepraszam Cie ze za plecami Ci akcje zrobiłem ale masz racje wstydzić sie nie ma czego A no i jeszcze z tego miejsca chce Cie pochwalić i podziekować otóż Moi Drodzy kolo mnie zaprosił na swoją 18 !! byłem wtedy na słowacji wiec nie miałem sie jak dotransportować widać wiele straciłem

taa dzięki za reklamę :D ale mam nadzieje że się zrewanżujesz i mnie też na swoja 18 zaprosisz :D

Co do przepisu to wszystko fajnie tylko kto mi to zrobi :confused::D