Bończa Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Kubica 8 po I treningu w Malezji; trwa II trening; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 F! GP Malezji Tu wpisujcie informacje dot. F1 GP Malezji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Nawet jak bedzie jechać świetnie to go w PIT-stopie zatrzymaja albo zmienia strategie-BEZNADZIEJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Nawet jak bedzie jechać świetnie to go w PIT-stopie zatrzymaja albo zmienia strategie-BEZNADZIEJA Racja. Na 100% będzie kicha. Znowu po wyścigu nawyzywam na nasz bratni naród zza zachodniej miedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 II trening Na II treningu: - znowu 8. miejsce - teraz 9. - awansował na 6. do Massy traci 1,377 - no i koniec Kubica na 8. miejscu ze stratą do Hamiltona 1.505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Racja. Na 100% będzie kicha. Znowu po wyścigu nawyzywam na nasz bratni naród zza zachodniej miedzy. chyba że nikt hajfeld zaliczy bum na początku i zostanie im tylko robert:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 chyba że nikt hajfeld zaliczy bum na początku i zostanie im tylko robert:D heheheh a to dobre,patrz w ten sposob nie pomyslałem heheheh DOBRE:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Murzynek jest szybki! Ferrari się "męczy", ale walczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 chyba że nikt hajfeld zaliczy bum na początku i zostanie im tylko robert:D Niech Kubica podpłaci japońskiego kamikaze to pier....lnie w Nicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Niech Kubica podpłaci japońskiego kamikaze to pier....lnie w Nicka. tylko najpierw bedzie musiał go dogonic;) Szkoda ze Kubicy nie daja szans na wykazanie sie,tu czyta sie ciagle ze KUBICA GENIALNY NA TREINGACH,KWALIFIKACJACH ,a w wyscigu mowia mu pewnie TYLKO NIE ZNISZCZ BOLIDU - ZWOLNIJ . Chłopak ma potencjal ale musi zmienic barwy na jakiekolwiek byle nie tam gdzie Nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 tylko najpierw bedzie musiał go dogonic;) Niech się wlecze. A jak Nick będzie go dublował to wtedy mu wyjedzie. Na Wp.pl podali, że Angole nazwali Roberta szarpidło bo agresywnie jeździ i niszczy szybko opony. To jest fakt. Na żywo widać to jak na dłoni. Hamuje w ostatniej chwili zawsze z dymem. No ale jak się ma dziadowski bolid co gorzej przyspiesza niż np Renault (pomijam czerwone i srebrne strzały) to trza inaczej nadrabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 a może to przez to że Robert spłaca jeszcze bolid z przed roku - ten latający z Montrealu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 a może to przez to że Robert spłaca jeszcze bolid z przed roku - ten latający z Montrealu :D:D to zes pojechał...z tym spłacaniem-ale kto wie...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 No to się zaczyna. Znowu problemy z galopkastą (czyt. Skrzynia biegów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 21 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Nawet jak bedzie jechać świetnie to go w PIT-stopie zatrzymaja albo zmienia strategie-BEZNADZIEJA Racja. Na 100% będzie kicha. Znowu po wyścigu nawyzywam na nasz bratni naród zza zachodniej miedzy. chyba że nikt hajfeld zaliczy bum na początku i zostanie im tylko robert:D Chyba oglądamy inne zawody - facet jest na dobrym 8 miejscu w treningach, mówi w wywiadach, że pracują nad aerodynamiką i doborem opon i że spodziewa się dobrej jazdy na reszcie dystansu. Mario Theissen zaryzykował kiedyś biorąc Roberta do siebie i na pewno źle mu nie życzy - więcej optymizmu - niedługo doczekamy się wygranych! Na potwierdzenie słowa Mistrza Świata: 'Michael Schumacher: Kubica mocno namiesza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Jeśli chodzi o Roberta to w sumie ma prze....ne, niezaleznie w jakim team'ie by nie jeździł, zawsze będzie miał problem ze swoim wzrostem a co za tym idzie z wagą. Rzecz w tym że poza standardowa wagą bolidu On lekutko waży ok. 10 kilosów więcej niż pozostali kierowcy a 10 kilo paliwa to i lepszy czas i więcej okrążeń. Sądzę że znawcy F1 wiedzą o tym ale wyniki nie zawsze są adekwatne do możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 22 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Kwalifikacje Hej pobudka! Za chwilę kwalifikacje - może padać deszcz! Panika w padoku. Tylko nie piszcie, że BEZNADZIEJA, bo Kubica był 17 w III Treningu - proszę. Pierwsze koło Kubicy na 6 miejscu. Q1 - 8 miejsce. Q2 - Rai,Mas,Ham,Hei,Kov,Kub; Q3 - Mas,Rai,Kov,Ham,Tru,Kub,Hei,Web,Alo,Glo; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Hej pobudka! Za chwilę kwalifikacje - może padać deszcz! Panika w padoku. Tylko nie piszcie, że BEZNADZIEJA, bo Kubica był 17 w III Treningu - proszę. Pierwsze koło Kubicy na 6 miejscu. Q1 - 8 miejsce. Q2 - Rai,Mas,Ham,Hei,Kov,Kub; Q3 - Mas,Rai,Kov,Ham,Tru,Kub,Hei,Web,Alo,Glo; To się nazywa przekaz informacji szybciej niż radio. Co ten Truli tam robi? PS: W momencie jak napisałeś Q3, to w trójce podają dopiero Q2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Hej pobudka! Za chwilę kwalifikacje - może padać deszcz! Panika w padoku. Tylko nie piszcie, że BEZNADZIEJA, bo Kubica był 17 w III Treningu - proszę. Pierwsze koło Kubicy na 6 miejscu. Q1 - 8 miejsce. Q2 - Rai,Mas,Ham,Hei,Kov,Kub; Q3 - Mas,Rai,Kov,Ham,Tru,Kub,Hei,Web,Alo,Glo; Oglądałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 22 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 To się nazywa przekaz informacji szybciej niż radio. Co ten Truli tam robi? PS: W momencie jak napisałeś Q3, to w trójce podają dopiero Q2. Staram się Obie toyoty dobrze jechały dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Ciekawe jak moja ukochana nacja ustawi taktykę na wyścig. Może miał dużo paliwa. Jak będzie padać to może na 1 stop. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 22 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Wydaje się, że tak może być; Ferrari ma mało paliwa - testowali to w treningach, a nasi po wpadkach, przemyśleli sprawę i chcą dobrą taktyką uzyskać czołowe miejsca. Oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Jeśli chodzi o Roberta to w sumie ma prze....ne, niezaleznie w jakim team'ie by nie jeździł, zawsze będzie miał problem ze swoim wzrostem a co za tym idzie z wagą. Rzecz w tym że poza standardowa wagą bolidu On lekutko waży ok. 10 kilosów więcej niż pozostali kierowcy a 10 kilo paliwa to i lepszy czas i więcej okrążeń. Sądzę że znawcy F1 wiedzą o tym ale wyniki nie zawsze są adekwatne do możliwości. No to do sauny gościa. Ale faktycznie coś w tym jest. 16 l paliwa to jest ok 4 kółek mniej na średniej długości toru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 22 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Robek rzekł po Q: "jestem całkiem zadowolony z dzisiejszego występu. Niewiele brakło, abym był w drugim rzędzie startowym (stracił do Trulli 0,16s)... jestem optymistą, jeśli chodzi o jutrzejszy dzień" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Kierowcy McLarena - Lewis Hamilton i Heikki Kovalainen zostali przesunięci o 5 pozycji za przeszkadzanie rywalom podczas kwalifikacji. Oznacza to, że Robert Kubica w niedzielnym Grand Prix Malezji wystartuje z czwartej pozycji. Kary dla kierowców McLarena domagali się Nick Heidfeld i Fernando Alonso. Obaj kierowcy jako jedni z ostatnich kończyli swoje okrążenia pomiarowe. W tym czasie kierowcy McLarena byli jeszcze na trasie, ale jechali bardzo powoli oszczędzając paliwo na niedzielny wyścig. Według Heidfelda bolidy będące na trasie przeszkadzały mu w szybkiej jeździe. - Podczas mojego okrążenia pomiarowego dużo bolidów jechało już tak wolno, że wyglądały tak jakby były zaparkowane na trasie - mówił Heidfeld. - Najbardziej przeszkadzały mi oba auta McLarena, które jechały zbyt blisko środka trasy. Przez to nie mogłem jechać po takiej linii jak chciałem, szczególnie podczas hamowania. Traciłem przez to czas i jeśli spojrzycie na rezultaty, między nimi są bardzo niewielkie różnice. Straciłem kilka dziesiątych sekundy, a mogłem być na trzeciej pozycji. Heidfeld zgłosił sprawę swojemu zespołowi i zasugerował, by skierować sprawę do FIA. - Według mnie, to co oni robili było nie w porządku - skomentował. Podobne pretensje zgłosił Fernando Alonso. - Mogłem uzyskać lepszy rezultat. Byłem z Heidfeldem na pomiarowym okrążeniu, podczas gdy pozostałe bolidy jechały już wolno. Te auta trochę mi przeszkadzały, co jest dla nich powodem do wstydu - powiedział dwukrotny mistrz świata. Martin Whitmarsh, przedstawiciel McLarena bronił swoich kierowców. - Żaden z nich nie robił tego celowo. Na pewno robili co mogli by umożliwić Nickowi i Fernando osiągnięcie dobrych rezultatów - powiedział. - Informowaliśmy kierowców, że część bolidów jest jeszcze na okrążeniu pomiarowym. Zrobił się tłok na trasie, kiedy sześć samochodów próbowało zjechać w jedno miejsce. FIA nie przyjęła jednak tych wyjaśnień i kierowcy McLarena zostali cofnięci o pięć pozycji. Heikki Kovaleinen zacznie niedzielny wyścig z 8., a Hamilton z 9 pozycji. Wyniki kwalifikacji po karze dla kierowców McLarena: 1. Felipe Massa (Ferrari) 2. Kimi Räikkönen (Ferrari) 3. Jarno Trulli (Toyota) 4. Robert Kubica (BMW-Sauber) 5. Nick Heidfeld (BMW-Sauber) 6. Mark Webber (Red Bull-Renault) 7. Fernando Alonso (Renault) 8. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 9. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) 10. Timo Glock (Toyota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi