enzo Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Witam, szukam nart do jazdy typu slalom-funcarving... jezdzilem na atomicach sl9 i chcialby kupic cos nowszego: SL10, RC4 Race sl, racetiger, R8S... ktore z nich mi polecacie? Narty maja byc tez w miare "komfortowe" dlatego nie szukam topowych modeli producentow Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Witam, szukam nart do jazdy typu slalom-funcarving... jezdzilem na atomicach sl9 i chcialby kupic cos nowszego: SL10, RC4 Race sl, racetiger, R8S... ktore z nich mi polecacie? Narty maja byc tez w miare "komfortowe" dlatego nie szukam topowych modeli producentow Pozdrawiam mala korekta - rc4 sc - sl to serwisowka u fischera; wydaje mi sie ze krecisz sie z ww typami na tym samym poziomie (atom sl9-sl10 raczej detale, reszta podobny level); takze nie wiem czy uzyskasz od bardziej doswiadczonych konkretne konkrety - tu moga bardziej decydowac indywidulane odczucia i preferencje, wlasne odczucia dechy na stoku; jest jeszcze czas - ruszaj tam gdzie bialo i testuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 19 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Juice moje sl9 zostaly mi niestety lub stety zabrane i bede musial i tak cos kupic... a za bardzo nie mam teraz czasu na testowanie nart i najblizszy moj wyjazd to jest na majowke na ktorym chcial bym miec juz swoj sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2008 Ok, a wiec na szybko moze sie nie machne. RC4 SC, SL10, R8S, ricetiger SC - ten sam - podobny poziom. Ricetiger SL, poziom world cup sc dla fischera i SL 12 dla Atoma. Do tego niektorzy mowia ze ten tiger jest najbardziej zblizony do komorki z nart sklepowych. Dodatkowo po edycji posta - czyms "posrodku" jest St11 atomic - lzejszy od 12 twardszy od 10, taki niebieski a nie czerwony, tez na tym formum byl chwalony przez kogos za wlasciwosci jezdne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramone Napisano 21 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2008 Do tego niektorzy mowia ze ten tiger jest najbardziej zblizony do komorki z nart sklepowych. Potwierdzam ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 ja ostatnio ujezdzalem Elana slx race i ta narte moglbym polecic naprawde wycina niesamowite luki dobrze trzymala poprostu Ok ale to sprawa indywidualna pozdrawiam daj znac na co sie zdecydowales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Slx elana jest super ale trzeba nieżle napierać albo trochę więcej ważyć . Przy moich 100 kg bajka. Magres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Mym zdaniem slx tego roczna jest łagodniejsza od zeszłorocznej lub z przed dwóch sezonów jest stabilna a przy tym troche tępa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 ja waze 93 + stroj i buty to tez da jakies 100kg ale nartka naprawde super jezdzilo mi sie wysmienicie a co do poprzednich modeli to nic nie moge powiedziec bo na nich nie jezdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Jak chcesz żeby typowy amator powiedział Ci jak jeździ się na RX Hot Fire to wstrzymaj się z zakupem dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 Jak chcesz żeby typowy amator powiedział Ci jak jeździ się na RX Hot Fire to wstrzymaj się z zakupem dwa tygodnie. ja chetnie sie wstrzymam z zakupem i chętnie poczytam Twojego testu Fire,bo właśnie jestem na etapie chyba FIRE albo CROSSTIGER TITANIUM...spróbuje go przychaczyć do testu pod koniec marca...ale każda opinia jest na wagę...narty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 22 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2008 a ja bym polecił heada i.sl lub omeglassa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2008 ja chetnie sie wstrzymam z zakupem i chętnie poczytam Twojego testu Fire,bo właśnie jestem na etapie chyba FIRE albo CROSSTIGER TITANIUM...spróbuje go przychaczyć do testu pod koniec marca...ale każda opinia jest na wagę...narty:D Cześć, ja trochę bawiłem się w tym roku różnymi nartami - ale żadnymi na dłużej niż jeden dzień. Zainteresowany bylem WC SC, Race SC lub RX HF. I wyszło tak, że zakupiłem RX HF 160cm za 1087pln (po przeliczenia z ojro). Za tydzień wyjeżdżam - po powrocie dam znać, jak narty się spisują. A, że jestem total amator, to opiszę krótko wrażenia. I jeszcze jedna sprawa: teraz nie ma się co już spieszyć z zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 23 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2008 Ogólnie tak z tego co mogę ci podpowiedzieć to w przyszłorocznych atomikach sl 10 (następca sl 9, zamiast płyty ma integral bridge - wiązanie wkręca się w nartę) narta równie dobra co sl10 chociaż w przyszłym roku już nie będzie dostępna z neox`em a 4tix`em (cena nie będzie niższa ;/ ), więc warto kupować tego roczne oraz zeszłoroczne tym bardziej ze nie było zmian prócz designu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 24 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2008 Z tym nowszym wiązaniem może być SL10 lżejsza - ja bym w takim wypadku wolał na nią poczekać niż inwestować w neoxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 24 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2008 Cześć, ja trochę bawiłem się w tym roku różnymi nartami - ale żadnymi na dłużej niż jeden dzień. Zainteresowany bylem WC SC, Race SC lub RX HF. I wyszło tak, że zakupiłem RX HF 160cm za 1087pln (po przeliczenia z ojro). Za tydzień wyjeżdżam - po powrocie dam znać, jak narty się spisują. A, że jestem total amator, to opiszę krótko wrażenia. I jeszcze jedna sprawa: teraz nie ma się co już spieszyć z zakupem cena za HOT FIRE bardzo super:eek: ...ale pewnie masz rację,z tym zakupem...ale chętnie przeczytam relację...dziękas:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 cena za HOT FIRE bardzo super:eek: ...ale pewnie masz rację,z tym zakupem...ale chętnie przeczytam relację...dziękas:D Tak jak mówiłem - trzeba się uzbroić w cierpliwość lub użyć snipa i w końcu się trafi. Z przesyłką równe 299ojro. http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360029976259 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 27 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2008 A ja ci polecam jako slalomke Head Supershape.i. Narta bardzo skrętna i napewno przypadnie Ci do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 27 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2008 ja uwazam ze narty musza miec konstrukcje typu sandwich ze sciankami bocznym, rdzeniem drewnianym i dwoma blachami (titanal albo cos w tym rodzaju) a czy to jest Fischer, Rossignol, Head itd to juz kwestia drugorzedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 27 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2008 dzieki wszystkim za odpowiedzi... Wybieram sie na Polish Powder week na hintertuxie i bede tam mial do testowania narty producentow: Salomon, HEAD, Fischer, K2, Blizzard... moze pozniej cos z tego wybiore i kupie jakis sprzet potestowy Jedynie załuje ze nie bedzi marki volki bo zawsze chcialem przetestowac jakas ich nartke oraz podoba mi sie ich design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 27 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2008 dzieki wszystkim za odpowiedzi... Wybieram sie na Polish Powder week na hintertuxie i bede tam mial do testowania narty producentow: Salomon, HEAD, Fischer, K2, Blizzard... moze pozniej cos z tego wybiore i kupie jakis sprzet potestowy Jedynie załuje ze nie bedzi marki volki bo zawsze chcialem przetestowac jakas ich nartke oraz podoba mi sie ich design bedzie K2 właściciel volkla:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picu Napisano 31 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2008 a moglibyście mi powiedzieć jak się ma sytuacja z Salomonami 3v Race? Słyszałem że to całkiem porządna narta, tylko ciągle nie wiem, dlaczego tak mało osób na niej jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 31 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2008 Po prostu na salomonach w Pucharze Swiata jeżdzą kobiety ( Ania , Janica też jeżdziła ) wychodzi na to że babskie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 31 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2008 a moglibyście mi powiedzieć jak się ma sytuacja z Salomonami 3v Race? Słyszałem że to całkiem porządna narta, tylko ciągle nie wiem, dlaczego tak mało osób na niej jeździ. bo przez ostatnie pare sezonów Salomon robił wszystko żeby zj**** sobie opinie, a tegoroczne 3vałki są ponoć super - kolega przesiadł sie na nie z Wc Sc testowo i zaraz po powrocie z wyjazdu zakupił Salomony wiec coś musiało mu sie spodobać ponoć powrócił do nich drewniany rdzeń bo dawniej ładowano w to pianke i dość, co nie wpływało dobrze na sztywność i co za tym idzie prowadzenie sie narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 1 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2008 Po prostu na salomonach w Pucharze Swiata jeżdzą kobiety ( Ania , Janica też jeżdziła ) wychodzi na to że babskie. Pozdrawiam dobre, usmialem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi