pablo_duch Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Czesc... Kiedy robicie rezerwacje jesli jedziecie w nasze góry? Ja chce wybrac sie do Białki,albo kawałek dalej na Słowacje?Macie Cos godnego polecenia:D ? A gdzie wy jedziecie? jakies stronki godne polecenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Ja za rok wielkiego wyboru nie mam - siła wyższa mnie ciagnie do Val di Sole (jak od 4 lat), ale żeby sobie urozmaicić troszkę ten pobyt to bede jezdzić z zamknietymi oczami:D ...a na Sylwestra pewnie niestety stanie na Słowacji bo Brat uparty - stanęło na Różemberoku wiec w czerwcu będę zamawiać... Ale nikomu nie polecam tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 17 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 jak opanuje narty i snowbord to bede zbierac kaske zeby jechac na południe do Austrii...ale to pewnie za dwa latka,bo zime 2008 /09 bede szkolic sie w naszych lub słowackich gorach,ale jeszce do konca nie podjałem decyzji gdzie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 jak opanuje narty i snowbord to bede zbierac kaske zeby jechac na południe do Austrii...ale to pewnie za dwa latka,bo zime 2008 /09 bede szkolic sie w naszych lub słowackich gorach,ale jeszce do konca nie podjałem decyzji gdzie:cool: za rok:eek: ...chłopie to wieki:o ...ja planuje góra 2 miesiące,wyjatkiem jest wyjazd w wakacje do Afryki...tam sie nic nie zmienia od lat w sensie podogy i temperatur.... P.S...gratuluje precyzji narty i parapet;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 jak opanuje narty i snowbord to bede zbierac kaske zeby jechac na południe do Austrii...ale to pewnie za dwa latka,bo zime 2008 /09 bede szkolic sie w naszych lub słowackich gorach,ale jeszce do konca nie podjałem decyzji gdzie:cool: Jak na parapecie sie nauczysz to będziesz sie musiał z tąd wypisać, bo to nie ma parapetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Zgadza sie, parapetom mówimy NIE Ja tam nie myślę jeszcze o następnym sezonie. Dla mnie się jeszcze obecny nie skończył i zamierzam jeszcze gdzieś w Austrii pośmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Brazylia lub Wenezuela Ogólnie: coś z płd ameryki gdy bedzie tam lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkempes Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Sezon jeszcze trwa Co do przyszłego roku - na pewno Val Gardena oraz jeszcze tam gdzie polecacie bo czytam uważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Za rok:eek: Ja to jak wiem gdzie za tydzień to CUD ale takie wyprzedzenie w czasie to raczej się nie zdarza, jedno jest pewne wszystko co po wyżej jednego dnia to się tylko w Alpach może kończyć, a nawet mamy tu takie napady* że jak by 5 os w samochodzie(chodzi o rozbicie kosztów paliwa) to można na Zalzburger Land na jeden dzień "grzać" : wyjazd z okolic BB ok 1 w nocy np. Flachau przed 9 rano, jazda do 16, start z Flachau o 16 i przed północą w domu czyli dość czasu żeby się do 6 rano wyspać *napad- w języku naszych południowych sąsaidów to znaczy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 No i to jest odpowiednia postawa. Sezon się nie skończył więc nie myślmy o przyszłym Ja np. już planuje Solden niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Za rok:eek: a nawet mamy tu takie napady* że jak by 5 os w samochodzie(chodzi o rozbicie kosztów paliwa) to można na Zalzburger Land na jeden dzień "grzać" : wyjazd z okolic BB ok 1 w nocy np. Flachau przed 9 rano, jazda do 16, start z Flachau o 16 i przed północą w domu czyli dość czasu żeby się do 6 rano wyspać *napad- w języku naszych południowych sąsaidów to znaczy pomysł jak bedę po operacji to możemy sie jakoś dogadać zostaną jeszcze 3 miejsca chyba że ktoś ma busika:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Fajne takie napady:) Tylko cza mieć jeszcze ekipe zeby taki napad doszedł do skutku! U mnie taki napad niestety byłby tylko 1 osobowy:( no może jeszcze moja siostra by się dała namówić na takie pozytywne szaleństwo:) A za rok... W grudniu pewnie Val di Sole na freeski, choć wolałbym już zwiedzić co innego ale pod warunkiem skipasa za free, a w lutym pewnie coś z Austrii:) - to są tylko plany które chciałbym zrealizować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Fajne takie napady:) Tylko cza mieć jeszcze ekipe zeby taki napad doszedł do skutku! U mnie taki napad niestety byłby tylko 1 osobowy:( no może jeszcze moja siostra by się dała namówić na takie pozytywne szaleństwo No to widzę że mam ten sam problem ostatnio Figo próbował mnie wyciągnąć do Szczyrku:eek: na to ja mu odparłem że jak mamy jechać na narty to wyjazd o 2 w nocy i jedziemy do Gosau no ale właśnie było nas tylko 2 to karkulacja kiepska więc plan legł w gruzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Szczyrk a Gosau:) Twój pomysł dużo lepszy tylko że wykonanie go w 2 osoby to dodatkowo gdzieś +200zł na osobe. Tak jak piszesz nieciekawa kalkulacja!:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 18 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Jak na parapecie sie nauczysz to będziesz sie musiał z tąd wypisać, bo to nie ma parapetów. wszystkiego trzeba sprobowac,wiec sie nie czepiaj;) ale widze ze faktycznie sezon jeszcze trwa,miło sie to słyszy...a mi naprawde pozostało planowanie przyszłego sezonu i to mnie tez nakreca:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Szczyrk a Gosau Twój pomysł dużo lepszy tylko że wykonanie go w 2 osoby to dodatkowo gdzieś +200zł na osobe. Tak jak piszesz nieciekawa kalkulacja! No niestety i to za mało przynajmniej moim samochodem: muszę liczyć po 10l/100km:eek: no może jakbym się bardzo postarał to do 8,5 by zszedł ale co to za jazda i ryzyko że zasnę za kierownicą:eek: A koszy mniej więcej takiego wyjazdu wyglądają tak: Paliwo winetki ok. 650 zł karnet na 1 dzieł dla 4 os 140 e czyli ok. 500 zł Żarcie można zabrać z sobą czyli to się nie liczy bo czy w domu czy pracy jeść trzeba(albo nie trzeba;)) Reasumując 650 + 500 = 1150 / 4 = 290 zł Niby nie mało ale jak myślicie taki jeden "alpejski" dzień jazdy na nartach to za ile dni jazdy w Białce można by porównać,tylko nie biorąc pod uwagę takiej hipotezy "że jakby ludzi nie było to...." bo to w Białce się nie zdarza już. Ja myślę tak bardzo optymistycznie że jak od rana to za 2 dni ale raczej skłaniał bym się ku tezie że to 3 dni są, a jak popołudniowe nartowanie to 6 - ale trening na nogi fajny zawsze po off piste:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 18 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 A koszy mniej więcej takiego wyjazdu wyglądają tak: Paliwo winetki ok. 650 zł karnet na 1 dzieł dla 4 os 140 e czyli ok. 500 zł Żarcie można zabrać z sobą czyli to się nie liczy bo czy w domu czy pracy jeść trzeba(albo nie trzeba;)) Reasumując 650 + 500 = 1150 / 4 = 290 zł Nie ma to jak szybka kalkulacja:)a prawda jest ze jak chcesz zmniejszyc spalanie musisz przywoicie jechac i to moze znużyć i moze byc NIE FAJNIE:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 SB nie masz chęci na zrobienie mapki gdzie ile zasuwasz autkiem a gdzie smerfy stoją itp ? Bardzo by się to przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 SB nie masz chęci na zrobienie mapki gdzie ile zasuwasz autkiem a gdzie smerfy stoją itp ? Bardzo by się to przydało. Każdy jedzie na własną odpowiedzialność i ja za to głowy swojej nie podłożę dodam tylko że jeszcze nigdy za granicą mandatu nie płaciłem(do czasu:D), również jeśli chodzi o krajową jazdę to nie posiadam i nie posiadałem ani jednego punktu karnego co nie znaczy że np. zaraz dzisiaj go nie zarobie:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 18 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 SB a czy mzasuwasz na takie wypady?pali ci 10litrow ale beny czy ropy? oczywiscie jesli mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 SB a czy mzasuwasz na takie wypady?pali ci 10litrow ale beny czy ropy? oczywiscie jesli mozna wiedziec? Gnojówki to znaczy ON marka Polonez:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Gnojówki to znaczy ON marka Polonez:mad: Taki Polonez z napędem 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Taki Polonez z napędem 4x4 A jak to sprawdzić trza by na podnośnik:confused: Cicho! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 18 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 tttaaaa napewno-nie chcesz nie mow-chcialem poprostu wiedziec.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Reasumując 650 + 500 = 1150 / 4 = 290 zł Przy solowce na Spindler (a takie sie zdarzaja) to calodniowka wychodzi ponad 2 paczki. Takze gdybym mial ekipe na miejscu na taki skok to mi sie oplaca - spalanie przy ostrej jedzie 7 ropy na 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi