JC Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Kwalifikacje do Grand Prix Australii na torze w Melbourne rozpoczęły się o godzinie 4.00 polskiego czasu. Chwilę po 5.00 w boksie BMW rozległy się brawa - Robert Kubica wywalczył start z pierwszej linii, a jego BMW stanie obok McLarena Lewisa Hamiltona! Dodajmy od razu, że jeden jedyny błąd Polaka, na zakręcie numer 12, gdy jego bolid na ułamek sekundy opuścił tor, zadecydował o tym, że to czarnoskóry kierowca z Anglii po raz siódmy w karierze cieszył się z pole position. Kolejność startowa: 1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 2. Robert Kubica (BMW) 3. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) 4. Felipe Massa (Ferrari) 5. Nick Heidfeld (BMW) 6. Jarno Trulli (Toyota) 7. Nico Rosberg (Williams-Toyota) 8. David Coulthard (Red Bull-Renault) 9. Timo Glock (Toyota) 10. Sebastian Vettel (STR-Ferrari) 11. Rubens Barrichello (Honda) 12. Fernando Alonso (Renault) 13. Jenson Button (Honda) 14. Kazuki Nakajima (Williams-Toyota) 15. Mark Webber (Red Bull-Renault) 16. Kimi Raikkonen (Ferrari) 17. Giancarlo Fisichella (Force India-Ferrari) 18. Sebastien Bourdais (STR-Ferrari) 19. Adrian Sutil (Force India-Ferrari) 20. Takuma Sato (Super Aguri-Honda) 21. Nelsinho Piquet (Renault) 22. Anthony Davidson (Super Aguri-Honda) interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Brawo, a niewiele brakowało, żeby był na pole position, mały błędzik. Gdyby nie on , to czas Roberta byłby druzgocąco lepszy od Hamiltona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Aaaaaaaaale jaja. Aż jutro wstanę o tej 5.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Nooo może byś ciekawie Jeśli nowe bolidy BMW rzeczywiście są takie rewolucyjne i szybkie to jest szansa że startujący za Kubicą Kovaleinen tak szybko się nie przeciśnie. Na pewno najciekawsze jak Kimi będzie się przebijał do przodu z 16 miejsca ! Trzymam kciuki za Roberta i może tez oglądnę kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy użytkownik Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Warto jeszcze zauważyć dobry początek toyoty : 6.Trulli i 9. debiutujący, Glock i słabe wyniki renault (12. Alonso, 21. Piquet).Ten sezon może żeczywiście być ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Ten post to najlepszy przykład na to, że narty się kończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 A tam kończą, nie bądźmy tacy monotematyczni. Zauważ że wątek zaczął JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Ambro ma racje! Jeszcze się nie kończą! Chłopaki w wątku "Majowy Weekend na nartach" na wspólne nartowanie się umawiają A Kubica niech sobie między czasie boilidem jeździ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Dodajmy od razu, że jeden jedyny błąd Polaka, na zakręcie numer 12, gdy jego bolid na ułamek sekundy opuścił tor, zadecydował o tym, że to czarnoskóry kierowca z Anglii po raz siódmy w karierze cieszył się z pole position. Ale otwarte pozostaje pytanie ile by faktycznie stracił, gdyby w ten zakręt wszedł mniej ostro, czyli deczko mocniej wyhamował. I aby wrócić do nart, to dokładnie bywa ten sam problem, czasami trzeba lekko odpuścić, aby nie wypałować, albo nie stanąć w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 E tam Witku zawsze pełen "ogjeń" i byle do przodu, popatrz na to z drugiej strony jak każdy sie tam z hamuje/ odpusci to jak ty tego nie zrobisz to w tym miejscu sobie wyrobisz przewage i może Robson też tak myślał tyle że sie przeliczył A jak by sie nie przeliczył to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Wstaję w niedzielę o 5:00. Włączam RAI1 i oglądanko przy kawce. Włosi bardzo ekspresyjnie komentują wszystkie zawody. GP F1 szczególnie. Podniecenie sięgnęło zenitu kiedy RK wyjechał na trawę i bez problemów pomknął dalej. http://youtube.com/watch?v=UbzhPsCYc8w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pony Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 a jutro wszyscy bedziemy płakac,bo zepsuje się auto..... a "niemczura"...objedzie ROBERTA:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joggeli Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Sensacyjny wynik Kubicy "...Włosi bardzo ekspresyjnie komentują wszystkie zawody. GP F1 szczególnie. Podniecenie sięgnęło zenitu kiedy RK wyjechał na trawę i bez problemów pomknął dalej..." Masz racje lepiej na trawe niz wyrznac w bande tak jak to mialo miejsce na GP Canady.Makaroniarze mieli o czym mowic i zaraz zaczeli porownywac wypadek Kubicy do wypadku Ayrtona Senny z 1994 roku. Wiec mocno trzymajmy kciuki za Roberta. Pozdrowionka Joggeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 no to łokieć bedzie miał duży problem jak robert wygra, narty albo albo grand prix niemiec:D ja bym wział narty:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 15 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2008 Ja bym pojechał na F1 a potem skoczył na nartki w niemieckie alpy Włosi darzą Kubice wyjątkową sympatią ponieważ swoją karierę zaczynał właśnie w Itali i bardzo dobrze mówi po włosku. Oglądałem relacje z F1 będąc z w tym roku na nartach we włoszech i wszystkie wywiady były tłumaczone tylko Kubica bez problemowo operował makaroniarskim :eek: Można powiedzieć że godnie reprezentuje nasz kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 16 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 NO i Robert sobie pojechał ... Hmmmm co o tym myśleć ... na 22 zawodników 7 dojechało do mety? RTL nadawał na żywo w internecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Robalek Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 ... na 22 zawodników 7 dojechało do mety? Kilkanaście lat temu w Monaco do mety dojechały tylko 3 auta ale to było Monaco no i padał wówczas rzęsisty deszcz a tu jakby extrema w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalb Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 "zresztą nie wiem czemu mi zawsze wymieniają przód gdy dostaje strzała w tył" Słowa Kubicy świadczą jak u BMW jest śmieszno i straszno. Co do wielu kierowców, którzy nie ukończyli GP Australii to wpływ ma na to brak TC. Sporo z nich nie może przestawić się na jazdę bez tego systemu. Najlepszym przykładem jest Massa w Ferrari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 nie wiem jak wam ale dla mi sie wydaje ze ogolnie dobrali zla taktyke dla kubicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 bo taktyka była pod Heidfelda ..... a nie pod Kubicę bardzo dziwny ten jeden nie planowy zjazd Kubicy..... na wywołanie z boxu:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 NO i Robert sobie pojechał ... Hmmmm co o tym myśleć ... na 22 zawodników 7 dojechało do mety? RTL nadawał na żywo w internecie! Tak jak napisał michalb, wszystko przez brak kontroli trakcji Chcieli żeby wyścigi były bardziej ciekawe i maja. Szkoda że to kosztem zawodników, ogromnej kasy i wielu niebezpiecznych sytuacji Taktyka rzeczywiście nie była pod Kubice, nie po raz pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 nie wiem jak wam ale dla mi sie wydaje ze ogolnie dobrali zla taktyke dla kubicy No wlasnie - ja za cholere nie pamietam zeby dobrali dobra taktyke !!! Nawet jak chlop dosc jedzie to tak cos pop*&%dola na pitstop-ach ze zawsze jest na tym w plecy:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 bo taktyka była pod Heidfelda ..... a nie pod Kubicę bardzo dziwny ten jeden nie planowy zjazd Kubicy..... na wywołanie z boxu:confused: To samo od razu sobie pomyślałem. Co te je....ne *********** robią. mało tego zauważcie, że do końca było jeszcze pół wyścigu. To jak on k...wa miał dojechać do końca na miękkich kapciach. To już mnie ta zjadowiło. A jak spotkam jakiegoś żółtka na mieście to dostanie bęcki i się nie będę pytał czy Chińczyk czy Japończyk czy jakiś Siux. Ponaddto spokojnie mógł jechać na dobrej pozycji jeszcze z dziesięć kółek aż wyrobiłby sobie przewagę nad następnym wtedy szybka zmiana i krótkie tankowanie. Zauważcie, że Renault Ferdka nieźle dochodził Roberta. Z nimi tez może być ciężko, zwłaszcza, że ten ********** naród wszystko ustawia pod Nicka. A jeśli chodzi o mój wyjazd na F1 raczej decyzji nie zmienię. jak wezmą Robcia do Ferrari to dopiero będę jeździł ze dwa razy w sezonie. PS Szkoda Ice Mana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Jedno jest pewne: Dostał pierdyknięcie od Kamikadze w tył bolidu, a oni mu przedni spojler wymieniają. I wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 Jedno jest pewne: Dostał pierdyknięcie od Kamikadze w tył bolidu, a oni mu przedni spojler wymieniają. I wszystko jasne. Zauważ, że w czasie wyścigu można tylko ten element nadwozia wymienić i nie wynika to raczej z przepisów co z konstrukcji bolidu. A to, że chcieli mu przedni wymienić to nie dziwota bo wystarczy, że nie powiedział, który ma spoiler uszkodzony i sprawa załatwiona. Ale moje zdanie jest takie: w tym zespole niestety Robert wiele się nie dorobi a dlaczego to sie domyślcie .Nie będę tu już nic mówił nt naszych ukochanych braci zza zachodniej granicy bo znowu mi się oberwie. Powiem jeszcze tyle jak byłem ostatnio na zawodach w Belgii to Kubica dał wtedy największy popis jazdy ze wszystkich zawodników. Dowodem tego było zachowanie kibiców na trybunach. A w niemieckiej tv w skrótach ani raz nie padło jego nazwisko. Pozdrawiam Kubica do Ferrari !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi