andy-w Napisano 8 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 (edytowane) Zapadł własnie 3 wyrok "skazujący" pracownika, tym razem warunkowe umorzenie na okres próby 1 roku. Wyrok nie jest prawomocny i została wniesiona 3 raz apelacja do sądu okręgowego. Tym razem uzasadnienie wyroku jest wg mnie mądre i przekonujące, przesłuchano już wszystkich możliwych świadków więc być może sąd okręgowy uprawomocni wydany wyrok. Gdyby tak się stało to mam jak się wydaje otwartą drogę do uzyskania odszkodowania z OC właściciela wyciągu. Na razie z tytułu ubezpieczeń nie dostałem ani grosza. Moje ubezpieczenia z tamtego okresu były tak kiepskie, że musiałbym zginąć w wypadku lub stracić kończynę, aby dostać cokolwiek. Zostaje mi tylko cierpliwość. Edytowane 8 Styczeń 2013 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 W takim razie niezle sprawa sie ciagnie.Oby w koncu pomyslnie sie zakonczyla - swoja droga-tak jak pisaliscie-wszystko poszlo na pracownika:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 ...polska rzeczywistość : Przerażająca jest w naszym kraju praca sądów, czas rozpatrywania spraw, zapadania wyroków. Andy życzę Ci cierpliwości i mam nadzieję, na wymierne dla Ciebie zakończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 (edytowane) W takim razie niezle sprawa sie ciagnie.Oby w koncu pomyslnie sie zakonczyla - swoja droga-tak jak pisaliscie-wszystko poszlo na pracownika:/ No ale na kogo miało iść? Jeśli tak stwierdził sąd? Stawy skokowe trochę sztywne mimo rehabilitacji, więc pod piętę kapcia w bucie podkładam gąbkę z karimaty i tym samym uzyskuję w miarę dobre pochylenie do przodu. W moich butach -LOWA- mam dwie wkładki pod piętę, każda innej wysokości. Może do Twoich też jest coś takiego? Edytowane 9 Styczeń 2013 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logos Napisano 9 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 Andy-w - jeżeli będziesz sie ubiegał o odszkodowanie z OC sprawcy to bierz dobrego adwokata który działa w tych tematach. Wystrzegaj się firm posredniczacych. Umów się z nim na rozsądny procent od zasądzonej kwoty. Będzie mu zależało na jak najwyzszej kwocie co działa na Twoją korzyść. Mam doswiadczenia w zwiazku z wypadkiem rowerowym syna. Śledząc ten wątek oceniam, że odszkodowanie powinno być co najmiej pieciocyfrowe z conajmniej piatką z przodu. Chociaż w jakiś sposób zrekompensuje to bół i cierpienie. Pozdr Wojtek P.S. Ja miałem artroskopie dwóch kolan. Najważniejsza jest szybka i solidna rehabilitacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 Prawomocny wyrok Dzisiaj po ponad 5 latach od wypadku w sądzie apelacyjnym ogłoszono (po 3 apelacjach) prawomocny wyrok uznający winę pracownika ośrodka, że wywiózł (nie sam) na stok i nie zabezpieczył prawidłowo armatki śnieżnej. Wyrok jest symboliczny w postaci warunkowego umorzenia, jednakże otwiera mi on drogę do uzyskania odszkodowania z OC firmy zarządzającej stokiem. Sąd zwrócił uwagę, że może być więcej winnych (szefostwo ośrodka), ale sprawa toczyła się przeciwko pracownikowi wytypowanemu przez prokuraturę i dołączyć do oskarżenia innych osób nie można. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 6 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 Powodzenia i nie zapomnij podzielić się finałem sprawy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 6 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 Gratuluje wygranej i .... cierpliwości 5 lat są szybcy :angry: . Pamiętam jak opisywałeś wypadek, ale ten czas leci !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmj291 Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 jak tylko ruszy stok w MC doszło tam do tragicznego wypadku (z 8 lat temu ?)- na oczach dzieci wypadek miała matka i nie odzyskawszy przytomności zmarła w szpitalu - brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 jak tylko ruszy stok w MC doszło tam do tragicznego wypadku (z 8 lat temu ?)- na oczach dzieci wypadek miała matka i nie odzyskawszy przytomności zmarła w szpitalu - brrrr Chyba mam za mało RAM w moim mózgowiu.:sad: Kompletnie nie kumam o co kaman.: mysiauek - gdzie masz ten złoty szpadelek?:angel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi