jesku Napisano 11 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 Witajcie, czu może ktoś był w ostatni weeekend w Zakopcu. Może kilka informacji ?? Z kamerek widac ze jeszcze da się pojeździć - ale tu może jest oszukaństwo. Mam nadzieję że te resztki wytrzymają do Świąt. Prosze o kilka zdań na temat Kasprowego. W telewizorni mówią raz o 160 a drugi raz 130 cm na Gąsienicowej. Powiedzieli również że nartostrada z Goryczkowej jest nadal czynna. Co mieli na myśli - spacer po kamalach czy faktycznie jest jeszcze śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 11 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 witam polecam stronke http://www.pkl.pl/?szablon,subdoc,pol,glowna,1308,0,doc_1392_29,27,1308,29,warunki_pogodowe,ant.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Stronka jest, pisze tam, czy nartostrada przejezdna, ale mogliby dać jakieś kamery na trasach, choćby, żeby zobaczyć, ile luda. Wiadomo, że w weekendy narąbane, ale w tygodniu bywa różnie. Bywało pusto, i miło byłoby się przekonać w przeddzień wyjazdu, jakie jest prawdopodobieństwo natrafienia na połowę Polski. Sama jestem ciekawa, jak tam teraz pod tym względem. Czy wykruszyli się już narciarze feryjno - okazyjni, i można pojeździć w dobrym towarzystwie tych, co muszą, czy w w/w. Był tam kto może ostatnio? Miałam dziś wolny dzionek, ale kolejka nie chodziła z powodu wiatru, i poszłam na Nosal (który był OK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 13 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 Mario_nie lubią Zakpoca ??? Z braku info mam chyba prawo wnosic że nasi koledzy z forum nie lubią Zakopca ??? Szkoda bo na pewno tam pojadę.....chociaż z drugiej strony......luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 Ja lubię Zakopiec , ale odpowiedzieć na Twoje pytanie na temat warunków w Święta na razie nie sposób. Chociaż można założyć, że na Kasprowym na pewno będzie dobrze pod względem śniegowym - obecnie jest 130cm i ma padać więcej. W samym mieście (wiosce?) spadło parę cm śniegu dzisiaj, dalej jest halny, temperatura w okolicy 0. Wszystkie stacje narciarskie jeżdżą dzisiaj, warunki nie są idealne, ale na pewno da się fajnie pojeździć, tak jak opisała Maria wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 13 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 Zakopane Dzięki bardzo, co z pierwszej reki to pewne. mam nadzieję ze w ciagu tego tygodnia nic się specjalnie nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 ... ja bylem w ostatni weekend (8-9 marca) na Kasprowym, warunki idealne od gory do samego dolu, zadnych przetarc czy kamieni, grubosci sniegu nie mierzylem ale jest go wystarczajaco duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 14 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2008 ... ja bylem w ostatni weekend (8-9 marca) na Kasprowym, warunki idealne od gory do samego dolu, zadnych przetarc czy kamieni, grubosci sniegu nie mierzylem ale jest go wystarczajaco duzo A ile się teraz stoi w kolejce do kolejki? Bo chcę jechać w ostatni weekend marca i sie zastanawiam czy warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 14 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2008 Stronka jest, pisze tam, czy nartostrada przejezdna, ale mogliby dać jakieś kamery na trasach, choćby, żeby zobaczyć, ile luda. Wiadomo, że w weekendy narąbane, ale w tygodniu bywa różnie. Bywało pusto, i miło byłoby się przekonać w przeddzień wyjazdu, jakie jest prawdopodobieństwo natrafienia na połowę Polski. Sama jestem ciekawa, jak tam teraz pod tym względem. Czy wykruszyli się już narciarze feryjno - okazyjni, i można pojeździć w dobrym towarzystwie tych, co muszą, czy w w/w. Był tam kto może ostatnio? Miałam dziś wolny dzionek, ale kolejka nie chodziła z powodu wiatru, i poszłam na Nosal (który był OK). to inna z kamerkami http://www.zakopaneonline.pl/webcam3/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 14 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2008 A ile się teraz stoi w kolejce do kolejki? Bo chcę jechać w ostatni weekend marca i sie zastanawiam czy warto. ja bylem o 7:10 w Kuznicach i stalem jakies pol godziny, na Gasienicowej kolejki do krzeselek nie bylo wcale, na Goryczkowej po poludniu na jakies 15-20 min stania (ale tam nie stalem wiec dokladnie nie wiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 14 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2008 a jakie warunki narciarskie sa na goryczkowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 14 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2008 a jakie warunki narciarskie sa na goryczkowej ? ... tak jak napisalem w poscie powyzej, dotyczy to obu kotlów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 witam szukam jakiegos hotelu w Zakopcu lub w okolicach moze ktos da jakis dobry typ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2008 dobry typ Ciężko,każdemu co innego pasi, ale... jeśli myślisz o hotelu: Litwor - dobry serwis, blisko Krupówek Wersal, Daglezja - blisko Krupówek; Stamary - blisko dworca, niedaleko od Krupówek; Nosalowy Dwór, Skalny - na uboczu, ale bliżej do wyciągów; i jeszcze wiele, których nie wymieniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 18 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 Kaspruś _ warunki cymes ??? Właśnie dostałem info od kolegi który spędził weekend w Zakopcu; Cytata....tyle ile zapamietałem: W niedziele nie mogłem się zdecydowac czy pojechać na Kasprowy gdyż warunki byłe nie najlepsze. Po dotarciu do Kuźnić total załamka, kolejka do kolejki jak za dawnych lat. Ale o dziwo... nie całe 20-30 minut i już jesteśmy na górze. Nowa kolejka pop....dala super. Tu jednak kolejna niespodzianka , mgła .. widoczność na kilka metrów. Nie było wyjścia trzeba było śmigać w dół. Gdy wsiedliśmy na krzesło przyszedł lekki zefirek i stała się jasność... słoneczko jak talala. Żeby Ci nie było tak słodko to musze powiedzieć ze obsługa zapomniała po co są ratraki - moze przez tą mgłę. Muldy jak Himalaje, jednym słowem koszmar lub warunki dla ekstremy. Mimo to wracam bardzo zadowolony. Na innych stokach luzik póki co. Warto było !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 18 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2008 dzieki za typ hotelik juz znalazlem nawet z biletami na kolejke byle pogoda byla ok pozdrowienia i wesolych swiat dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 23 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2008 Super warunki i pusto na stokach No i jestem w Zakopcu. Jesli macie mozliwosc to pakujcie sie jak najszybciej. To co podają w telewizorni niejak się ma do rzeczywistości. Wprawdzie chwilowo wczoraj kolejka na Kasprowy była nie czynna (wiatr) ale mozna było poszaleć na innych stokach. Na wiekszości stoków jest mało narciarzy zatem kolejka do kolejki jest zwykle niewielka. Na Nosalu talerzyk idzie na bieżaco a do krzesła kilka-kilkanaście osób. Kolega który był na Kasprowym w sobote powiedział ze wiekszośc ludzi oczekujących na wyjazd to wycieczkowicze, zatem na stoku niewielu narciarzy. Sprawdzę to dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 23 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2008 Zapomniałem o pogodzie Pogoda jest OK, niebo było zachmurzone w sobote - chmury wysokie, czasami przebijało się słoneczko, niewielki wiatr który powodował odczuwanie nieco nizszą temperaturę nawet w pełnym słońcu. Ranek niedzielny jest słoneczny i przepiękny, bez wiatru, lekki mrozik ( sprawdze dopiero w samochodzie). Mam nadzieję że tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 24 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2008 KASPROWY - raport W niedzielę warunki na Kasprowym były wyśmienite. Lekko zmrożony śnieg z mocnym podłożem - mam na myśli to że nawet około 15.00 górne odcinki nie były zbyt zmuldzone. Srodkowe wypłaszczenia obu tras to jedna wielka, płaska patelnia. Słońce czasmi zakrywane przez chmury wysokie, ciepełko i prawie bezwietrznie. Temperatura lekko ponizej zera. Istny RAJ dla narciarzy. A na stokach ludzi nie wiele. Czasami byłem sam na kanapie wyciągu. Nartostrada do Kuźnic w całości przejezdna , dolny odcinek mokry , wolny snieg. Uważajcie na końcu nartostrady, nagle kończy się drogą z kocich łbów, narty coniektórych którzy nie zauwazyli tablicy ostrzegawczej nadaja się do serwisu.Niestety dostać sie na "góre" nie było łatwo.. przecież Świeta. Kolejka do kolejki na dobre 2 godziny stania, głównie tworzona przez ogladaczy. Na szczęście mój zaprzyjaźniony gospodarz miał bilety z przedsprzedaży Farciarz jestem Teraz, w poniedziałek rano, za oknem wszystko na biało, sypie śnieg. Jest praktycznie bezwietrznie. Na moim samochodzie już ponad 5 cm świeżego puchu i sypie nadal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rikirik Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 w sobotę o 12 na goryczkowej słoneczko świeci, wiaterku brak, warunki super-stok przygotowany, ale kolejka nie chodzi !! dopiero po 14 włączyli jako ze o 9 wjechałem to sie wpieniłem i po 12 zjechałem do Kuźnic. w Niedziele wjechałem po 13 to sobie trochę pojeździłem. W Poniedziałek masakra ratraki nie chodziły 20 cm śniegu miejscami więcej puch przykrył muldy z niedzieli i było super ja wbiłem sie w dwie na ściance i wywaliłem fajnego orla pod koniec trasy (mgła była spora, to nikt nie widział ))) pogoda kicha , 10 rano a kolejka chodzi od 9 !!!!!!! Szkoda Kasprowego, ale jak sie właściciel nie zmieni i podejście do interesu , to za parę lat kolejek do kolejki w Kuźnicach nie będzie. Ja po wczorajszym poniedziałku mam Kasprowego dosyć A dzisiaj jak widzę na stronie PKL warunki dalej trudne - czyli ratraki w garażu No i co z tego ze śnieg jest jak pośmigać nie można pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 25 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2008 w sobotę o 12 na goryczkowej słoneczko świeci, wiaterku brak, warunki super-stok przygotowany, ale kolejka nie chodzi !! dopiero po 14 włączyli jako ze o 9 wjechałem to sie wpieniłem i po 12 zjechałem do Kuźnic. w Niedziele wjechałem po 13 to sobie trochę pojeździłem. W Poniedziałek masakra ratraki nie chodziły 20 cm śniegu miejscami więcej puch przykrył muldy z niedzieli i było super ja wbiłem sie w dwie na ściance i wywaliłem fajnego orla pod koniec trasy (mgła była spora, to nikt nie widział ))) pogoda kicha , 10 rano a kolejka chodzi od 9 !!!!!!! Szkoda Kasprowego, ale jak sie właściciel nie zmieni i podejście do interesu , to za parę lat kolejek do kolejki w Kuźnicach nie będzie. Ja po wczorajszym poniedziałku mam Kasprowego dosyć A dzisiaj jak widzę na stronie PKL warunki dalej trudne - czyli ratraki w garażu No i co z tego ze śnieg jest jak pośmigać nie można pozdrowienia Namawiam mojego towarzysza na kasprusia za 2 tydnie. A on mówi jak na dwa dnia na Kasprowy to lepiej na 3 dni do Soelden. Nie chcę krakać, ale pewnie ma rację. Te PKL, Gaty i COSy oraz służbę zdrowia i oświatę powinno sie jak nakprędzej sprywatyzować. O PKP nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 bede w najblizszy weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi