Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Ogłoszenia i czat

Raceman

Rekomendowane odpowiedzi

Oby tylko nie okazało się że ten wątek będzie miał 100 stron i zrobią się z tego anonse. Póki reklamowanie nie jest do końca dozwolone na forum jakoś to wygląda i nie ma zbyt wielu natrętów ;)

Osobiście nie mam nic przeciwko powstaniu takiego działu ale uważam że forum narciarskie to forum narciarskie a portale typu allegro ebay i inne w zupełności zaspokoją potrzeby sprzedających i niech tak zostanie. Tu rozmawiajmy o nartach a tam sprzedawajmy i reklamujmy ;)

Wiesz Ambro, tylko np JA osobiście wole sprzedać coś "znajomym" - lub przyszłym "znajomym" - jak np. Juice.

I czerpie przyjemność z tego, że potem taki człowiek jest zadowolony.

Poza tym widziałeś np na allegro ochraniacze Komperdella po 150pln ?

A ja takowy miałem na sprzedaż i na Allegro nikt go nie chciał, a Soczek taki właśnie chciał kupić i wziął od razu jak tylko mu powiedziałem, że mi w szafie leży.

Druga sprawa, pomogłem paru osobom w samodzielnych zakupach na ebayu.

Kto by na allegro mógł pomóc bez własnego zysku ?

Ja zawsze proponowałem: mogę Ci pokazać jak to się robi, to proste.

Jeśi nie chcesz to Ci kupię/sprzedam.

Zakładka "Sprzedam" to dobre rozwiązanie.

Jestem za, tylko fajnie jakby dało się uniknąć zasypania ogłoszeniami od ludzi którzy swój pierwszy i ostatni post tutaj dają jako reklamę :mad:

Ja także zawsze służę pomocą znajomym w dobieraniu i kupowaniu sprzętu na allegro. Często użyczam swojego konta i kupuje coś dla innych ;)

Ale my możemy sobie tak gadać a i tak jeśli ma powstać tutaj coś takiego jak giełda to trzeba rozmawiać z Jackiem a on się na ten temat chyba jeszcze nie wypowiedział ;)

Ja mam juz dwie kartki mnie to wali to forum moga mnie zabanować i zrobic co chcą płakał nie bede poprostu mam to w du...ieeeeee

Widzisz kartki mogą dać tylko trzy osoby na tym forum. Czyli wiesz już gdzie szukać!

Natomiast styl Twojej wypowiedzi w stosunku do nas użytkowników forum nie zasługuje nawet na kartkę czy banowanie! Bo jak masz nas w dupie, to po co tu zaglądasz?

Panowie, nikt nie będzie nikomu dawał kartek, banował, itp. za słowa du..a i tego typu.

Jeśli natomiast będą padały trochę cięższe wulgaryzmy, to należy to tępić, ponieważ czytają nas setki ludzi, nie koniecznie pełnoletnich, a my chyba mamy dawać przykład jako "TO" właśnie forum.

Forum, gdzie przewijają się wulagaryzmy jest wiele, ale do niczego nie prowadzą, szybko umierają.

Co się tyczy tematu postu, to uważam, że można podyskutować.

Chciałbym by Jacek wyraził swoje zdanie, może ma inne - będziemy musieli zaakceptować.

Najgorsze to zostawić to bez odpowiedzi.

IMFO uważam, że coś takiego powinno być. Jednak należy rozróżnić gdy ktoś sprzedaje jakąś rzecz, która jest za duża, za mała, pojeździł sobie już na niej. A co innego są ogłoszenia tzw. płatne.

Boję sie, że nie będzie można nad tym zapanować, może nie być takiego enginu, który to będzie wyłapywał, a nie daj Boże zaleje nas potem chłam spamów reklamowych i ogłoszeń sklepów, itp.

To było moje zdanie. :)

Kilka słów wyjaśnienia.

1. Giełda na forum

Praktycznie Bobic wszystko powiedział. To, że nie ma na forum działu giełda nie wynika z tego, że ja nie chcę! Chodzi o to, że ogłoszenia osób, które chcą sprzedać sprzęt nieużywany, za duży, za mały itp. szybko zniknęłyby w lawinie komercyjnych ogłoszeń, nawet nie sklepów, ale handlarzy, którzy tanim (bezpłatnym) kosztem zrobiliby sobie reklamę!

Droga sprawa. Jeżeli ktoś chce coś sprzedać, bo mu zalega w domu, to jest na skionline.pl miejsce do tego. W dziale sprzęt jest Giełda, na której można wystawić coś do sprzedania, a więcej można wstawić ogłoszenie zakupu sprzętu!

Kiedys na starym forum był dział dla tych, którzy mają wolne miejsce w samochodzie, zrezygnowali z wyjazdu i szukają chętnych na ich miejsce ... ale po chwili było tam pełno psełdoogłoszeń biur podróży, które w ten sposób próbowały się reklamować!

2. Kartki na forum

Kartki dają administratorzy i moderatorzy w sumie trzy osoby. Są one po to aby zwrócić uwagę na "niestosowne" zachowanie na forum. Nie ma się co obrażać! Zalecałbym raczej przemyślenie dlaczego, ale do tego trzeba już pomyśleć, a to nie każdemu łatwo przychodzi.

Przy okazji chciałbym Was namówić do częstszego korzystania z Reputacji czyli oceniania pozytywnego i negatywnego uczestników forum. Jeżeli ktoś Wam pomógł, doradził ... wyślijcie mu pozytywna reputację. Jeżeli uważacie, że ktoś "dał ciała" dajcie mu "minusa".

"Reputację" można dodawać klikając na ikonę wagi znajdująca się po lewej stronie wypowiedzi pod awatarem.

3. RACECARVERR na forum

Widzisz RACECARVERR w Zakopanem mieliśmy przyjemność się poznać! Natomiast pisanie, że masz nas wszystkich w dupie w moich oczach dyskwalifikuje Cię kompletnie. Ulżyłeś sobie? Przecież jeżeli uważasz, że Nasze forum nie jest godnym Ciebie miejscem to po prostu tu nie wchodź!

Przemyśl to proszę i podejmij decyzję, czy dalej Twoja dupa będzie pękać w szwach "od nas", czy zostaniesz z nami na przyjętych przez NAS zasadach!

Jeśli mogę dodać swoje 3 grosze, to ta reputacja jest trochę mało widoczna.

SB się dziwił, że nie podziękowałem mu za namiar na jedną firmę, ale wynika to z tego, że szczerze mówiąc zapominam o tym, bo jakoś ta waga mnei nie przekonuje, nie zachęca, nie przypomina.

Jacku, jeśli jest możliwość (choć wątpię, bo to taki system), to zmień lub zaakcentuj tą wagę, lub inny znaczek, by NAM przypominał o podziękowaniach.

Mam jeszcze pytanie w związku z reputacjami dlaczego w profilu nie widać od kogo się ją dostało. Nie jest problemem reputacja pozytywna bo nie muszę wiedzieć od kogo ją mam, ale chodzi o reputacje negatywne które w złości ktoś może dawać jednej osobie bo mu zalała pod skórę, a że jest anonimowy to będzie to robił bezkarnie, bezpodstawnie i permanentnie.