SB Napisano 8 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2008 Za 4,5 godziny ruszam może ktoś tam będzie w najbliższych dniach?? Ja nartował będę od jutra rana do środy włącznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 8 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2008 Zycze najlepszej pogody i ostrego nartowania. Bardzo Zazdroszczacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 8 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2008 Mój ojciec tam był zeszłego roku o tej porze zaraz poszukam jakiś fotek strasznie chwalił ten osrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 8 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2008 Baw się dobrze Sławek!! Oglądam stronkę i osrodek nie za duży ale Ty takie małe kameralne lubisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 10 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2008 Baw się dobrze Sławek!! Oglądam stronkę i osrodek nie za duży ale Ty takie małe kameralne lubisz! Jeżeli to jest Grossartal o którym myślę to kameralny on wcale nie jest. Jest połączony z Dorfgastein na jednym skipasie. Od groma wyciągów i tras. Chyba, że o innym Grossartal myślimy. Bo ja mam na myśli to: http://www.grossarltal.co.at/ to jest też to: http://skigastein.com/ A pomyślałem sobie, że Sławek będzie po powrocie wkurzony bo tam ludzi trochę jest i trza uważać. Nie pośmiga sobie na max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Jeżeli to jest Grossartal o którym myślę to kameralny on wcale nie jest. Jest połączony z Dorfgastein na jednym skipasie. Od groma wyciągów i tras. Tak dokładnie o ten ośrodek chodzi i tam właśnie dotarliśmy w niedzielę na 9 ramo zgodnie z planem i tam miałem zarezerwowane mieszkanie(super apartament w bardzo przystępnej cenie). I właśnie pierwszy dzień spędziliśmy na terenie narciarskim Grossarl-Dorfgastein jednak mówiąc krótko nie zakochałem się w tym ośrodku...... ludzi nawet nie było, nie siadły mi trasy to nie jest to czego ja oczekuję: jedna trasa potrafi być bardzo szeroka a po chwili przechodzi w wąską kiszkę oznaczone nie zbyt jasno i przejrzyście. Jeśli chodzi o wyciągi to są szybki i nowoczesne. Korzystając z okazji że mamy skipas ski amade w 2 dzień wybraliśmy sie do miasta Hermanna Maiera Flachau ten ośrodem mimo że jwst w nim sporo ludzi spodobał się mi: trasy szerokie i wyciągi również jedne z nowocześniejszych. Wczoraj(wtorek) rano przywitała nas tam zima co było dla nas kompletnym zaskoczeniem bo wieczorem gdy wracaliśmy z Alpen Therme na wyświetlaczu w samochodzie paliło się człe 10 stponi w plusie!! Spadło parenaście cm świeżego śniegu co mnie bardzo ucieszyło bo przyjechałem sobie tam na letnich kółeczkach:D- se myśle JC nie jechał w tą stronę to...... Tego dnia wybralośmy sie do ośrodka położonego 15 km od Grossarl Alpedorf-Wagrain. Jestem zachwycony tym ośrodkiem choć wczesmo poranny intenstwny opad śniegu nie pozwolił na perfekcyjne przygotowanie tras. Trasy są tu bardzo zróżnicowane i zaskakuja swoją szerokością, również wyciągi to kunszt nowoczesności większiść krzeseł z tak zawnym wysprzenglikiem, a kilka z nich z podgrzewanymi siedzeniami. W tym roku ośrodek wzbogacił się o nową gondolę o długości 2200 m która obsługuje piękną czerwoną trasę o długości ok 3500 m . Gdy sie zmęczymy jazdą na nartach czeka na nas masa przyjemnych stylowych restauracji. Ostatniego dnia niestety pogoda nie "siadła". Wpierw wybralismy się ponownie na Alpedorf-Wagrain ale padający deszcz skutecznie odbierał chęć jazdy. Więc postamowiliśmy się przenieść już w stronę domu i zaliczyć jecze Flachauwinkl-Zauchensee tu juz nie padało ale mówiąc krutko ośrodek nic specjalnego: wyciągi w znacznej części stare, ludzi sporo, knajpy bez "ducha" w sobie choć panorama z Gamskogel 2188 m.n.p.m przepiękna. Jak wspomniałem wcześniej równięż wybraliśmy się do Alpen Therme w Bad Hofgastein i przyznam szczerze że nie muszę mieć takich atrakcji na wyjeździe narciarskim ale ja poprostu nie jestem "wodnik". Tego dnia chyba był tam dzień polski bo chyba nie słyszałam innego języka jak nasz ojczysty, a dla kontrastu na terenach narciarskich Grossarl i Alpedorf-Wagrain nie słyszałem naszego języka ani nie spotkałem samochodu z polską rejestracją. Jeśli chodzi o dojazd z Polski czy to do: Grossarl z Cieszyna to ok 720 km,ostatni odcinek między Sankt Jochan a Grossarl(24 km) wiedzie krętą i wąską górską drogą nie każdemu to może odpowiadac- mnie akutat odpowiada:) Dzisiaj w kierunku domu ruszałem z Flachauwinkl do Cieszyna: to jest 670 km i udało mi się ten dystans pokonać w 6,5 godz. z czego 10 km jechałem 40 minut w korku przed Melk a że autostrada po tym korku była nabita zjechałem z niej już właśnie w Melk. Fotki w galeri w krótce!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Jak sie ksztaltowaly temperatury (poza deszczem, wtedy wiadomo). Czy nie byla cieplo - za cieplo, na trasach miekko ? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Jeśli chodzi o trasy to powyżej 1000 m trzymały dobrze praktycznie cały dzień jedynie te które schodzą do parkingów były rozmoknięte. Temperatury bardzo zróżnicowane od minusowych rano do ok + 6 w górach a w dolinach naście stopni no i środa deszczowo słoneczna z temp. ok 6-7 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Dzieki. Po prostu meczy mnie pytanie dreczace mlodziez - jak bedzie tam - na takich wysokosciach w pierwszej polowie kwietnia, bo dopiero wtedy szanse na cokolwiek:confused: . Czy tez wtedy juz trzeba bedzie szukac raczej 2500 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 ja już wrzuciłem 5 klatek z tego wypadu. a jeśli chodzi o połowę kwietnia to nie liczyłbym tam na warunki do jazdy no chyba żeby się pogoda zmieniła bo teraz bywało takie ciasto,że narty nie chciały jechać,szczególnie po niżej 1000 mnpm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 a gdzie fota drewnianym z Maierem???? Ciekawa jestem jaką pozycję na niej przyjeliście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 co tam fota z Herminatorem choćby drewnianym filmik z Kreuzkogla to je ono a nie coca-cola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 13 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 nawet drewniany dobry:) Ja chcę fotę Dobra, filmik mnie zabił Jesteś zajebistym aktorem filmów alternatywnych:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 Zamieściłem w galerii zdjęcia z ostatniego wyjazdu. Miało być do Grossarltal a wyszedł kwał Salzburgerlandu. Zdjęcia są tam podzielone na 4 różne ośrodki: Grossarl-Dorfgastein, Flachau-Wagrain, Alpendorf-Wagrain i Flachauwinkl-Zauchensee wszystkie dostępne na jednym skipasie Ski amade. Więcej zdjęć tutaj:http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=533&c=5 Tak się złożyło że "jechałem od końca" (bez podtekstów;)) i na początku wyszedł ośrodek który najmniej przypadł mi go gustu, polecam zwrócić szczególną uwagę na ośrodek Alpendorf-Wagrain naprawdę godny uwagi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 Fotki super - drewnianego Maiera proszę na maila - muszę sobie zbliżenie pewnego intrygujacego miejsca zrobić bo nie wierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 Fotki super - drewnianego Maiera proszę na maila - muszę sobie zbliżenie pewnego intrygujacego miejsca zrobić bo nie wierzę... Mówisz masz!! To feralne miejsce akurat narta na zdjęciu zasłania, ale z tego co pamiętam to nic tam nie było a pomnik ponoć to wierna kopia natury:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 16 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2008 ...każdy zazdrosnik tak mówi:D Dzięx za fotę - on ma tam taki jakby bezksztaltny ulepek... niedobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi