Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Praktyczne porady

SB

Rekomendowane odpowiedzi

Wszyscy w potfelach nosimy wszelkiego rodzaju kary: płatnicze, kredytowe,punktowe,rabatowe..... itd

muszę wam powiedzieć że ów wszelkiego rodzaju plastiki znajdują znakomite zastosowanie w mroźny poranek, a mianowicie super zastępują tradycyjną szkrobaczkę do szyb.

Jakie są zalety: każdy z nas ma ich przy sobie co najmniej kilka i co najważniejsze zazwyczaj zawsze o każdej porze roku, więc nie ma problemu że nas zaskoczył poranny przymrozek. Karta w porównaniu z szkrobaczką jest mniejsza ale ma to swoją pozytywną cechę możemy niemal z zegarmistrzowską precyzją oczyścić lusterka boczne w samochodzie co do tej pory robiliśmy paznokciem bo szkrobaczka nie mieściła się w lusterko.

Jeżeli posiadamy pasażerów możemy liczyć na ich pomoc: wystarczy rozdać im karty(raczej dawać im do łap te punktowe bankowych nie!), a do tych czas patrzyli z założonymi rękami na kierowcę zmagającym się z zamarzniętym samochodem. A gdy jesteśmy sami to możemy walczyć z szronem na szybach na 2 ręce;).

:D:D

Moja siorka, nałogowa palaczka skrobie szybę paczką fajek. Widziałem to, też dobry sposób:D

No to mam nadzieję że podda się modzie na nie palenie:) i dzięki mojemu wynalazkowi dosłownie i w przenośni nie zostanie na przysłowiowym lodzie:)

SB to Bezdenna Studnia Pomysłów (w skrócie BSP):D

Sama tego doswiadczylam ;) Otoż w moich bucikach Atomica strasznie sie śnieg kleił do podeszw - w sumie olałam to i przyjełam za oczywiste ze muszę 5 min sie babrac z kijem i walić w ten śnieg zeby go odkruszyć z butow. SB mi doradził żeby nasmarowac smarem do nart - tak zrobilam i muszę przyznac ze to byla zupełnie inna jakość narciarstwa :)

SB to Bezdenna Studnia Pomysłów (w skrócie BSP):D

Sama tego doswiadczylam ;) Otoż w moich bucikach Atomica strasznie sie śnieg kleił do podeszw - w sumie olałam to i przyjełam za oczywiste ze muszę 5 min sie babrac z kijem i walić w ten śnieg zeby go odkruszyć z butow. SB mi doradził żeby nasmarowac smarem do nart - tak zrobilam i muszę przyznac ze to byla zupełnie inna jakość narciarstwa :)

lepiej by było Studnia Bezdenna Pomysłów w skrócie SBP by się integrowało z moim loginem:)

SB, pomysly masz momentami na poziomie Monthy Paytona - w pozytywnym oczywiscie aspekcie :D

Rozumiem ze skrobiesz krawedzia zewnetrzna od paska elektronicznego coby takowego nie uszkodzic.

Ja kiedys skrobalem pudelkami kaset magnetofonowych.

Na marginesie polecam ogrzewane lusterka boczne ;)

SB, pomysly masz momentami na poziomie Monthy Paytona - w pozytywnym oczywiscie aspekcie :D

Rozumiem ze skrobiesz krawedzia zewnetrzna od paska elektronicznego coby takowego nie uszkodzic.

Ja kiedys skrobalem pudelkami kaset magnetofonowych.

Na marginesie polecam ogrzewane lusterka boczne ;)

W moim Polonezie 1,6(z szybkami) nawet za dopłatą nie było :(

W moim Polonezie 1,6(z szybkami) nawet za dopłatą nie było :(

Taki live :) Malucha mialem bez ogrzewania tylnej szyby.

Aaaa i na pradnice, jak przypier****lem kluczem francuskim to sie szczotki odblokowywaly i wracalo ladowanie alternatora :D Raz na autostradzie w Germani jak sie juz sciemnialo :eek:

a w moim maluszku w wersji elegant doplata wynosila 2 tys dostalem taki wspanialy pakiet:

-prawe lusterko

-gumowe dywaniki

-ogrzewana tylnia szybe

-tapicerka z materialu

-listwa cienka plastikowa na drzwiach

to nasz cud techniki az strasz pomyslec ile wyniosla by doplata za elektryczne lusterka i szyby o klimatyzacji juz nie wspomne :)

• 2 weeks later...

Czyste autko na święta

Jak to zrobić żeby mieć czyste autko na święta, ja już mam a chciałbym wam powiedzieć jak to zrobić żeby się nie narobić:) .

Więc aby to załatwić bezgotówkowo potrzebne jest autocasco na samochód i młotek, młotkiem trzeba klupnąć w szybę no i wstawiamy brudne autko do ASO na wymianę szyby a dobieramy z nową szbką czyściutkie i lśniące...nawet mi opomy Kujawskim posmarwli żeby się błysczały:D

Gość Robalek

Tia, u mnie w firmie AC tak działało onegdaj ale na dzień obecny jest tak że za każde puknięcie (et consortes) i każdą sprawkę teraz trza dołoży za zgłoszenie ok. 300 PLN-ów (z własnej kieszeni). To już tak się nie opłaca, ale na private to jak najbardziej.