Gość to ja Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 przed kupowaniem używanych nart na alegro, a dotyczy to konkretnie firmy sport 2002 z Jeleniej Góry. Znajomy poprosił mnie swego czasu o przeglądnięcie ofert używek, nie stać go było na nowe. Znalazłem ofertę ww firmy z dopiskiem: Narty są w bardzo dobrym stanie. ślizgi nie mają ubytków a krawędzie są grube. Deseczki są przygotowane do następnego sezonu!!! Nie wdając się w detale narty zostały zamówione. Ostatnio miałem nieprzyjemność je zobaczyć. Krawędzie w stanie przedschyłkowym (na zdjęciach obraz był delikatnie nieostry) Spód wyżeźbiony do bólu na maszynie, w stanie przedagonalnym. Dziury przy krawędziach nieudolnie zalane. Nie było by tego wpiso-ostrzeżenia gdyby jeleniogórscy biznesmeni dali na alegro taki oto text: Narty są dość mocno wyeksploatowane, dziury przy krawędziach zalane. Krawędzie i spód przy ostrożnym ostrzeniu wytrzymają dwa sezony!!! Dwa zdania opisujące prawdziwy stan nart i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Ale on chcieli te narty sprzedać a z takim opisem jak Twój nikt by tego nie kupił. Jakie to szczęście że ja zanim coś kupię to muszę to mieć fizycznie w łapach:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Dokładnie - macanka przed kupnem obowiązkowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Ale on chcieli te narty sprzedać a z takim opisem jak Twój nikt by tego nie kupił. Jakie to szczęście że ja zanim coś kupię to muszę to mieć fizycznie w łapach:). Święta racja, tylko człowiek jest takim palantem i myśli, że otaczający go świat jest wpożo. Oni sprzedali, a ja ślę texty ostrzegające przed nimi. Przynajmniej trochę się to wszystko zrównoważy. Może choć uchronię kogoś przed kolejnym oszustwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Najgorsze jest to, że znam tych ludzi i byli zawsze solidną firmą Fischerek/Blizzardek też ich zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Dokładnie - macanka przed kupnem obowiązkowa... To tak samo jak z kobietą :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 To tak samo jak z kobietą :D haha dobre Bobic:D Ja też jestem za tym aby obejrzeć przed kupnem!! Np jechałem z kolega z Tychów do Warszawy kupić 2 pary nart i kijki bo tanio było i wycieczka była od razu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 To tak samo jak z kobietą :D No, dobra jest tez opcja mozliwosci pomacania bez obowiazku kupowania - plcie w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość to ja Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 To tak samo jak z kobietą :D W czasach Fotoszopa NIGDY bym nie łyknął laski z alegro, ani innego romansika.pl czy jak to się tam nazywa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 to smutne!...choc uważam że na Allegro.pl jest tez ważna reputacja sprzedawcy...0! negatywów...i kilka tysięcy transakcji...ja synowi kupiłem narty przez allegro,ale były w folii i wiązania w pudle:)...i nie zawiodłem się....myślę że wszystkie używki ,nie tylko sprzęt narciarski to w sieci jajko z niespodzianką....a już szczytem beztroski ...to używana komórka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 to smutne!...choc uważam że na Allegro.pl jest tez ważna reputacja sprzedawcy...0! negatywów...i kilka tysięcy transakcji...ja synowi kupiłem narty przez allegro,ale były w folii i wiązania w pudle:)...i nie zawiodłem się....myślę że wszystkie używki ,nie tylko sprzęt narciarski to w sieci jajko z niespodzianką....a już szczytem beztroski ...to używana komórka! Dużo rzeczy kupiłem poprzez Allegro. Jeżeli używki to tylko za jakieś drobne PLN. Jak co to nie będzie aż tak szkoda. Szczerze mówiąc na ok 60 transakcji to ze dwa jakieś niedoróbki się trafiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pax53 Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Dużo rzeczy kupiłem poprzez Allegro. Jeżeli używki to tylko za jakieś drobne PLN. Jak co to nie będzie aż tak szkoda. Szczerze mówiąc na ok 60 transakcji to ze dwa jakieś niedoróbki się trafiły. ...powiem szczerze...w dzisiejszych zabieganych czasach zakupy w sieci to nieograniczone mozliwości wyboru...ja chwilami trochę juz przeginam w druga stronę i 80% zakupów różnego typu robie w sieci...żarcie tylko kupuje w realu:)...no i samochodu nie kupiłbym w sieci..mam na mysli zupełnie przez net...jak robia to Amerykanie...jazda próbna obowiazkowa...no,ale pojechałem po bandzie z tymi zakupami..to nie ten wątek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Jakos mi sie z Allegro kreci. Mialem chyba 3 reklamacje z odsylka i zwrotem kasy. Rzeczy nowe. Ale teraz nowe rekawice Head rozpruly mi sie na kciukach za piatym razem uzytkowania, zglosilem reklamacje - dosc elastyczna, ze albo na nowe takie same, albo na inne mi pasujace z korekta ceny +/-. No i reklamacja oczywiscie do obiektywnej weryfikacji. Ale to jakis szczeniak sie bawi z siostra w sprzedaz, tzn. ona ma konto a on sprzedaje, bo mi odpisal ze nie udzielal na nie gwarancji, i w najlepszym przypadku moze sprobowac mi takie zalatwic raz jeszcze za 2/3 ceny. Zrobilem mu "maly wyklad" i zamilkl - niestety. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Jakos mi sie z Allegro kreci. Mialem chyba 3 reklamacje z odsylka i zwrotem kasy. Rzeczy nowe. Ale teraz nowe rekawice Head rozpruly mi sie na kciukach za piatym razem uzytkowania, zglosilem reklamacje - dosc elastyczna, ze albo na nowe takie same, albo na inne mi pasujace z korekta ceny +/-. No i reklamacja oczywiscie do obiektywnej weryfikacji. Ale to jakis szczeniak sie bawi z siostra w sprzedaz, tzn. ona ma konto a on sprzedaje, bo mi odpisal ze nie udzielal na nie gwarancji, i w najlepszym przypadku moze sprobowac mi takie zalatwic raz jeszcze za 2/3 ceny. Zrobilem mu "maly wyklad" i zamilkl - niestety. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Za to jak kupowałeś w uznanych źródłach to wszystko w porządku ?? Prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Za to jak kupowałeś w uznanych źródłach to wszystko w porządku ?? Prawda ? Ba, delikatnie mowiac. Wlasnie musze pogadac chyba co u tych Zrodel slychac aktualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi