Gość bobic Napisano 7 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2008 a czemu niby ? Bo przechodzi na kandahary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nexcom Napisano 7 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2008 a czemu niby ? aaaa bo kombinuje i ni ___ idzie dołożyć sensownie płyty do tego a sama w sobie fabrycznie ciutke za niska Bo przechodzi na kandahary jeszcze nie w tym sezonie ps. JC ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2008 Cechą charakterystyczną tych nart jest Dual Radius System - czyli narta ma inny promień w części przedniej i inny w tylnej: 9+ Flowflex - 13/17 m /170 cm 8+ RF Sp - 12/15 m /165 cm 7+ RF SP - 13/17 m /160 cm Takie rozwiązanie zapewnia szybszą inicjację skrętu oraz bardzo dobre trzymanie i stabilność w drugiej fazie skrętu przy krótkich i długich skrętach. Konstrukcja tych nart oparta jest na nartach z grupy RC4, czyli kanapka Geometria narty - 117-70-100 13/17 /170 cm Pytanie o ten "podwójny radius" : Tak sobie myślę, że jeśli wykańczamy skręt tyłem (co chyba powinno się robić), to jedziemy już po całkiem innym okręgu niż zakładaliśmy na początku przy wejściu (wbijając przód, środek jak kto woli) ? Tak jakby narta była "podsterowna" i z zakrętu wypadamy przodem w drzewa. Prosze o wyprostowanie mojego punktu widzenia. O ile ktoś zrozumie tą zamotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 7 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2008 one pewnie mają obrotowe wiazania:D i jak pojedziesz przodem to masz slalomke a jak tyłem to gigantke:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2008 Świetnie - właśnie wygrałem hot fajera za 299ojro z wysyłką - zobaczę za tydzień poważnie co to daje ten flowflex dla zwykłego usera i zdam relacje. Chyba, że w międzyczasie sprzedam te nartki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-tester Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Ponieważ ktoś pytał o venoma, a niestety nikt ze skionline nie był w stanie odpowiedzić udzielam zainteresowanym informacxji:Venom to narta o talii wc sc, ale płytę ma moieć extra.Talia ta sama i tyle.Co do Hot Fire- to finito.Venom to nie zastępnik.Jedyną sensowną informacją od firmy to rc4 wc i rc. to te same narty co rok temu,Chociarz po ski-test for world test to nie pociecha........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Jesteś w błędzie, to nie te same narty co rok wcześniej. Nie mają już Frequency Tunning Frame, tylko inny patent. A reszta ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-tester Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Jesteś w błędzie, to nie te same narty co rok wcześniej. Nie mają już Frequency Tunning Frame, tylko inny patent. A reszta ta sama. Z tym innym patentem to chyba jest "brak patentu".Wyrzucili FTF.Czekam jeszcze na poprawę gumek w FF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 No i tutaj znów się mylisz. Zastosowano elastomer (trudne słowo) pomiędzy warstwami ślizgu, przy krawędziach (jeszcze trudniejsze słowo). To jest właśnie "ten patent". Nie pytaj czy działa, tak jak nie pytaj, czy działało FTF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ski-tester Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 No i tutaj znów się mylisz. Zastosowano elastomer (trudne słowo) pomiędzy warstwami ślizgu, przy krawędziach (jeszcze trudniejsze słowo). To jest właśnie "ten patent". Nie pytaj czy działa, tak jak nie pytaj, czy działało FTF. errare humanum est.Dędzie działało marketingowo,bo nowe,ale czy się to odczuje-chyba tak samo jak dziury w dziobach RD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 12 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2008 Jedno jest pewne, za narty z RD z dziurami zapłacisz 350 zł drożej, niż za te bez dziur. Tutaj różnica jest widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efcia_xD Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Witam Mam kilka pytań odnośnie Fischerów- czy jeździł ktoś na serwisowych gigantkach i mógłby mi coś o nich napisać? Czy poradziłabym sobie na Fischerach RC4 WC GS 175 z r>23- mam 170cm wzrostu, jeżdżę całkiem dobrze, obawiam się tylko czy nie byłaby to za twarda narta. Skąd można sprowadzić takie narty? chodzi mi głównie o te z sezonu 07/08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efcia_xD Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Witam, Mam kilka pytań odnośnie Fischerów- czy jeździł ktoś na serwisowych gigantkach i mógłby mi coś o nich napisać? Czy poradziłabym sobie na Fischerach RC4 WC GS 175 z r>23- mam 170cm wzrostu, jeżdżę całkiem dobrze, obawiam się tylko czy nie byłaby to za twarda narta. Skąd można sprowadzić takie narty? chodzi mi głównie o te z sezonu 07/08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Serwisowki - uzywki i nowki (rym niezamierzony:D, ale wiadomowo ze o nowkach mowimy) pojawiaja sie od czasu do czasu i na allegro i na ebay-u. Mysle ze troche cierpliwosci i cos bedziesz mogla wychaczyc. A moze Bobic cos podpowie bo to guru fiszerowy, albo inni cos wiedza. A ja sam jestem ciekawy opinii jakie uslysz "czy nie za twarda". Po mojemu to wydaje mi sie, ze jak nie sporobujesz to sie "na pewno" nie dowiesz, a jak juz masz watpliwosci to - tym bardziej trzeba by bylo sprobowac - nawet jak niekoniecznie fischer to inna serwisowka do testow. Moglo by byc podpowiedzia do tych opinii co ujezdzalas dotychczas. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 A moze Bobic cos podpowie bo to guru fiszerowy, albo inni cos wiedza. Czekaj... aż Bobic wróci on Ci da guru... Już jest inny nie fischerowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Czekaj... aż Bobic wróci on Ci da guru... Już jest inny nie fischerowy No juz raz dostalem za tego guru - ale to naprawde z szacunkiem A ze jest "przekabacony" to widac ale pewnie moze cos tam zyczliwie jeszcze podpowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 u niemca są trochę dłuższe http://cgi.ebay.pl/Fischer-RC4-WC-GS-orig-Rennski-Mod-08-NEU-FA02_W0QQitemZ290262638932QQihZ019QQcategoryZ59601QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.pl/Fischer-RC4-Worldcup-GS-orig-Rennski-07-NEU-FA707_W0QQitemZ360091464059QQihZ023QQcategoryZ59601QQcmdZViewItem mniejsze są salomony http://cgi.ebay.pl/Salomon-2V-Race-GS-org-LAB-Rennski-Mod-08-SA93_W0QQitemZ290262887982QQihZ019QQcategoryZ59606QQcmdZViewItem i volkl http://cgi.ebay.pl/Voelkl-Racetiger-GS-R-orig-Rennski-VA703-Mod-07-NEU_W0QQitemZ120274678337QQihZ002QQcategoryZ59607QQcmdZViewItem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 25 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Witam, Mam kilka pytań odnośnie Fischerów- czy jeździł ktoś na serwisowych gigantkach i mógłby mi coś o nich napisać? Czy poradziłabym sobie na Fischerach RC4 WC GS 175 z r>23- mam 170cm wzrostu, jeżdżę całkiem dobrze, obawiam się tylko czy nie byłaby to za twarda narta. Skąd można sprowadzić takie narty? chodzi mi głównie o te z sezonu 07/08. Wrocilem, padam na pysk Moje pytanie jest nastepujace - po kiego Ci komorkowe narty? Jestes zawodniczka, startujaca w zawodach? Wazysz np. 100kg, by inne narty byly dla Ciebie za miekkie? Jestes instruktorka, startujaca w zawodach instruktorow? Jesli przynajmniej raz odpowiesz TAK, ok, jesli ani razu, to kup sobie sklepowke - mniej sie nameczysz jezdzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efcia_xD Napisano 26 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2008 Jeżdżę w klubie, od czasu do czasu startuję w zawodach, w przyszłości mam nadzieję, że w zawodach instruktorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 26 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2008 No to spokojnie. Mysle, ze poradzisz sobie na takich nartach. Jak masz pałera w nogach (a chyba masz, jak trenujesz), to nie bedziez miala problemu, by jed odpowiednio dogiac. P.S. A czemu Fischery? Jest przeciez tyle innych dobrych firm - np. Rossignol, Dynastar:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2008 P.S. A czemu Fischery? Jest przeciez tyle innych dobrych firm - np. Rossignol, Dynastar:cool: wiedzialem ze to powie, czekalem tylko kiedy:D hehe :p:p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efcia_xD Napisano 26 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2008 Chyba spróbuję A Fischery dlatego, że juz wczesniej jeździłam na tych nartach i większość młodych zawodników z klubów austriackich na nich jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 26 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2008 z jednego trzeba sobie zdawac sprawe, ze gigantki serwisowe nie skrecaja ale za to ja za.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picu Napisano 26 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2008 Rozumiem ze najwyzszym stopniem kombinacji bedzie na lewej SL na prawej SG Moze nie Sorry że zbaczam z tematu, ale tak już też się jeździło w życiu Jak się z kumplami zamienialiśmy po jednej narcie, mając taką samą długość skorupy, ale różne narty, z różnymi promieniami i z różną długością. Wesoło było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 27 Wrzesień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Chyba spróbuję A Fischery dlatego, że juz wczesniej jeździłam na tych nartach i większość młodych zawodników z klubów austriackich na nich jeździ. ahaa taka moda z południa :PP ja bym tam jak chcesz naprawde mocna narte to na serio porozglądał sie za Rosołem albo Volklem tego drugiego serwisowego ujeżdżałem i jest super co do rosoła to nic nie wiem (sklepówka ponoć muł na maksa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi