gregre0 Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 W zeszłym tygodniu moja pani w czasie jazdy miała małą niespodziankę. Z jej radarków odpadła połowa płyty wraz z przednią częścią wiązania. Puściły obie śruby mocujące płytę do narty (obie ścięte/ułamane na wysokości powierzchni narty). Zastanawiam się jakie mamy mozliwości? Chyba jedyna to próbować jakoś wykręcić pozostałe w narcie końcówki śrub, bez naruszenia narty - tak by można było w nie ponownie wkręcić nowe śruby. W przypadku tej płyty chyba wiercenie innych otworów nie wchodzi w grę, bo oznaczało by to przesunięcie płyty, a co za tym idzie wiązania względem narty? Myślicie że jakiś serwis ma sprzęt do usunięcia takich kawałków śrub (jeśli mają tylko eksperymentować to już wolę sam spróbować je usunąć)? Bobic - czy te śruby są jakieś nietypowe czy każdy serwis będzie takie miał? Może po prostu pójść do sklepu metalowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Myślę że szybciej i lepiej usuną Ci te śruby, a w zasadzie pozostałości po nich w dobrym warsztacie ślusarskim niż w serwisie narciarskim i wtenczas będzie można wkręcić oryginalne śruby producenta nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 W zeszłym tygodniu moja pani w czasie jazdy miała małą niespodziankę. Z jej radarków odpadła połowa płyty wraz z przednią częścią wiązania. Puściły obie śruby mocujące płytę do narty (obie ścięte/ułamane na wysokości powierzchni narty). Zastanawiam się jakie mamy mozliwości? Chyba jedyna to próbować jakoś wykręcić pozostałe w narcie końcówki śrub, bez naruszenia narty - tak by można było w nie ponownie wkręcić nowe śruby. W przypadku tej płyty chyba wiercenie innych otworów nie wchodzi w grę, bo oznaczało by to przesunięcie płyty, a co za tym idzie wiązania względem narty? Myślicie że jakiś serwis ma sprzęt do usunięcia takich kawałków śrub (jeśli mają tylko eksperymentować to już wolę sam spróbować je usunąć)? Bobic - czy te śruby są jakieś nietypowe czy każdy serwis będzie takie miał? Może po prostu pójść do sklepu metalowego? Ja bym od razu pisal do Fischera w Austrii Tak właśnie dostałem nowe narty po rozwaleniu starych na gwarancji, gdy Polski serwis mnie olał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 4 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Ja bym od razu pisal do Fischera w Austrii Tak właśnie dostałem nowe narty po rozwaleniu starych na gwarancji, gdy Polski serwis mnie olał. Spokojnie - narty śmigały już chyba piąty sezon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Spokojnie - narty śmigały już chyba piąty sezon! gregre0 napisać nie zaszkodzi a moze pomoc:), a co do tych ułamanych śrób to albo ślusarz, albo sam pokombunuj w domu, z jakimś mocnym magnesem zalezy czy cos wystaje czy równo z powieszchnią,a sruby to chyba torx ale moge sie mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Podjedź do serwisu pod skocznią. Tam powinni Ci wykręcić śruby połamane. To raz. Dwa. Jak Zbyszek nie zrobi Ci tego, to podjedź do zafajdanego dystrybutora i poproś Adama albo Marka na magazynie, by może poszukali takiej płyty, a i śrub do niej. W magazynie najlepiej być albo ok 8-8.30 rano albo ok 15-16, gdy na pewno będzie Adam - to bardzo uczynny człowiek i złota rączka. Pod żadnym pozorem nie idź do "handlowców", bo Cię z góry oleją No, chyba że Leszek Nie masz co reklamować w Austrii, bo nic nie wskórasz - jak mówisz, jeździsz 5-ty sezon na tych nartach. Możesz jedynie poprosić i mieć nadzieję, że się uda. 3mam kciuki. P.S. A jak to nie pomoże, to napisz do mnie na PW, dam Ci maila do gościa od reklamacji i serwisu w fabryce, powołasz się na mnie i może Ci wyśle płyte i śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 4 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 a sruby to chyba torx ale moge sie mylić Pozostałe części śrub też mam, więc tak na wygląd mogę je dobrać. Pytanie dotyczyło raczej materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 4 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Dzięki Bobic! Wszystkie części płyty wydaja się być ok. Puściła przy minimalnej prędkości (zsuwaniu się małżonki po muldach). Potrzebne będą tylko śruby. Wybiorę się pod skocznie i dam znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 8 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2008 Dopiero wczoraj dotarłem pod skocznię. Pan Zbyszek (domyślam się, że to on) zawołany przez młodego człowieka powiedział, że wie co trzeba zrobić, tylko trzeba zamówić nowe śruby co potrwa parę tygodni. Teraz mam czekać na telefon. Dzięki za dobry namiar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 8 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2008 Na PW masz wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 11 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 Dziś koło 18 odebrałem telefon z serwisu pod skocznią. Trochę było trudności (jak mnie poinformowano), ale się udało - wydostali resztki śrub i założyli nowe. Narta jest do odebrania! Przez moment byłem w szoku. Wpadnę tam jutro (o ile nic mnie nie zatrzyma) i obejrzę. Wygląda na to Bobic, że był to strzał w dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 11 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 To się cieszę Podziękuj Zbyszkowi i pozdrów go ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 11 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 Z tego co zrozumiałem to go chyba już nie ma w kraju. Kiedy oddawałem nartę mówił, ze wyjeżdża na trzy tygodnie. Rozmawiałem dziś tylko z jego młodym współpracownikiem. Spytam jednak i jak będzie to przekażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 13 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2008 Narty odebrane, wyglądają ok. Poprosiłem pracownika który mi je wydawał o przekazanie pozdrowień. Jednocześnie przekazuję podziękowania za pomoc od mojej pani (użytkowniczki pechowych nart) - jest cała szczęśliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 5 Styczeń 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 znowu śruby poszły Kiedy rok temu panu Zbyszkowi sugerowałem że może od razu wymienić śruby w obu nartach, stwierdził że nie ma sensu - jest to tak rzadki przypadek, że nie warto. A jednak, tym razem w drugiej narcie śruby "puściły" w połowie wyjazdu podczas smarowania, więc "bezwypadkowo". Tak jak poprzednio - dwie śruby ścięte. Zawiozę je ponownie do pana Zbyszka, ale moja małżonka powiedziała ze ich już nie założy - boi się. Na szczęście podeszła do tego w miarę lekko i tylko stwierdziła że narty "same mówią" że trzeba je wymienić na coś nowego i do końca wyjazdu testowała codziennie inne (z wypożyczalni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bobic Napisano 5 Styczeń 2009 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2009 No coz... tutaj nic nie poradze. Zbyszek to profesjonalista, a tutaj raczej daje do myslenia firma, ktora to wyprodukowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 Poruszam temat, gdyby ktoś jeszcze miał kiedyś taki problem. Snoli produkuje klej montażowy do płyt. Papierek ścierny aby zetrzeć stary klej, odtłuszczamy benzyną i cienką warstwą kleju przyklejamy płytę do narty a dokładnie tych miejscach w których była. Ski 4 life Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 Nie wiem co Ty chcesz tu kleić? Płyta z nartą jest połączona śrubami, które są umieszczone w otworach wydłużonych, zapewniających możliwość uginania się narty przy usztywnionej płycie. Po przyklejeniu to narta jest na śmietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 22 Grudzień 2009 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2009 Kiedy rok temu panu Zbyszkowi sugerowałem że może od razu wymienić śruby w obu nartach, stwierdził że nie ma sensu - jest to tak rzadki przypadek, że nie warto. A jednak, tym razem w drugiej narcie śruby "puściły" w połowie wyjazdu podczas smarowania, więc "bezwypadkowo". Tak jak poprzednio - dwie śruby ścięte. Zawiozę je ponownie do pana Zbyszka, ale moja małżonka powiedziała ze ich już nie założy - boi się. Na szczęście podeszła do tego w miarę lekko i tylko stwierdziła że narty "same mówią" że trzeba je wymienić na coś nowego i do końca wyjazdu testowała codziennie inne (z wypożyczalni). I wymieniłeś te pechowe:) narty czy znowu śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 23 Grudzień 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2009 Oczywiście kupiłem nowe - jak już napisałem - tych się moja pani bała. No a skoro nie były potrzebne to jakoś lato przestały w piwnicy a ja nie znalazłem motywacji by je zawieść do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi