robertoK Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Witam serdecznie wszystkich. Jestem nowy na forum zatem jesli strzele jakiegoś byka prosze o wybaczenie. Przygode z nartami zaczołem dopiero w sezonie 07/08 poziom 4 (według mnie) Jazda relaksacyjna na długich i raczej szerokich stokach. Chciałbym kupić swój sprzęt,wzrost 194cm waga 115kg interesuje mnie konkretnie Atomic.Sprzedawca w sklepie doradził mi Izor 9:7 lub SX9 co o tym sądzicie.Mi w oko wpadły SX10B5 ale to chyba nie dla mnie. I jeszcze sprawa spodni (pas 112cm) U jakiego producenta szukać do ok.300zł. DZIĘKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Witam serdecznie wszystkich. Jestem nowy na forum zatem jesli strzele jakiegoś byka prosze o wybaczenie. Przygode z nartami zaczołem dopiero w sezonie 07/08 poziom 4 (według mnie) Jazda relaksacyjna na długich i raczej szerokich stokach. Chciałbym kupić swój sprzęt,wzrost 194cm waga 115kg interesuje mnie konkretnie Atomic.Sprzedawca w sklepie doradził mi Izor 9:7 lub SX9 co o tym sądzicie.Mi w oko wpadły SX10B5 ale to chyba nie dla mnie. I jeszcze sprawa spodni (pas 112cm) U jakiego producenta szukać do ok.300zł. DZIĘKI. Ja na twoim miejscu to zakup nart bym sobie jeszcze jeden sezon darował. Jeżeli robisz duże postępy to poczekaj jeszcze sezon potestuj. A portki to se kup a co tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 Witam serdecznie wszystkich. Jestem nowy na forum zatem jesli strzele jakiegoś byka prosze o wybaczenie. Przygode z nartami zaczołem dopiero w sezonie 07/08 poziom 4 (według mnie) Jazda relaksacyjna na długich i raczej szerokich stokach. Chciałbym kupić swój sprzęt,wzrost 194cm waga 115kg interesuje mnie konkretnie Atomic.Sprzedawca w sklepie doradził mi Izor 9:7 lub SX9 co o tym sądzicie.Mi w oko wpadły SX10B5 ale to chyba nie dla mnie. I jeszcze sprawa spodni (pas 112cm) U jakiego producenta szukać do ok.300zł. DZIĘKI. Berkner - paru znajomych ze sporym obwodem w pasie kupiło u nich bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertoK Napisano 5 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 mysiauek dzieki za podpowiedź w sprawie spodni. lokiec3 myślałem otym aby jeszcze się wstrzymać z zakupem nart ale już się zdecydowałem. Prosze więc o konkretną odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 mysiauek dzieki za podpowiedź w sprawie spodni. lokiec3 myślałem otym aby jeszcze się wstrzymać z zakupem nart ale już się zdecydowałem. Prosze więc o konkretną odpowiedź. Nie mam pojęcia jak jeździsz. Na SX 9 jeździłem. Dla mnie trochę za miękka, dzioby latają jak chorągiewka na wietrze. To dla ciebie nie wiem czy będą dobre przy twojej masie - ja ważę 73 kg. Chociaż jak nie rozwijasz kosmicznych prędkości to może..... Ja to bym może w cóś używanego za parę zł. Sam tak zrobiłem jak wróciłem do nart po kilkunastu latach. Trzy sezony jeździłem na starych ołówkach. W zeszłym sezonie przesiadłem się na GS9 i to jest właśnie to (chociaż tobie GS9 bym nie polecał). Nie bierz tych moich rad całkiem do siebie. Może ktoś mądrzejszy ode mnie (a jest na tym forum wielu z większym doświadczeniem niż ja) coś sensowniejszego ci doradzi. PS: Te SX10 to praktycznie wg mnie niewiele się różnią od SX9 ino nowszy model tak jak po GS9 weszły GS10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 I jeszcze sprawa spodni (pas 112cm) U jakiego producenta szukać do ok.300zł.na podobny rozmiar:o miałem poprzednie spodnie, z Campusa ,w tej nie wygórowanej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertoK Napisano 6 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Figo na oficjalnej stronie Campus podaje rozmiarówkę tylko do 100 cm. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 SX 9 raczej miekkie i jak dla Twojej wagi zapadną się pd Tobą niestety. Lepiej iść w stronę 10 b5 (ale pośpiesz się bo nowej lini nie ma, więc za rok kupisz narty tego roczne jedynie w wyższej cenie niż teraz można kupić- ogolnie Atomic zrezygnował z systemy b5 i w crossach i w metronach). Chociaż zgadzam się z przedmówcą i powiem Tobie że lepiej poczekać sezon, i kupić coś z lini 11 (szczegółnie sx11 - jezdziłem i powiem że ŚWIETNA NARTA), lub GS 11 (tak nie ma serii lt/st a zastępuje ja gs i sl 11, oraz sx 11 dochodzi do crossów). Inną moją propozycja Dynastary contact 10 (jakoś tak, 2 od góry z przyszłorocznej kolekcji w tej grupie). Jak coś pm postaram się pomuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi