Boogie Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 to jak każdy dokłada to i ja dokładam- każde forum ma swoją "specyfike" i każde jest inne jak inni są ludzie i....admini moderatorzy którzy nimi zarządzają ( admin i moderator to tez ludz), jak sie stworzy przyjazną atmosfere to aż sie chce pisać,:) nie zawsze mądrze ale pisać, także ja pozdrawiam wszystkich:P a co do tamtego forum, niema sie co nimi przejmować, i nerwów sobie szarpac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_duch Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 jak sie stworzy przyjazną atmosfere to aż sie chce pisać,:) nie zawsze mądrze ale pisać także ja pozdrawiam wszystkich:P a co do tamtego forum, niema sie co nimi przejmować, i nerwów sobie szarpac:) WIEC SIE NIE PRZEJMUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 to jak każdy dokłada to i ja dokładam- każde forum ma swoją "specyfike" i każde jest inne jak inni są ludzie i....admini moderatorzy którzy nimi zarządzają ( admin i moderator to tez ludz), jak sie stworzy przyjazną atmosfere to aż sie chce pisać, nie zawsze mądrze ale pisać, także ja pozdrawiam wszystkich:P a co do tamtego forum, niema sie co nimi przejmować, i nerwów sobie szarpac No właśnie , Bartosz ma w pełni rację Ja np. nie zaglądam tam w ogóle i nie interesuje się co tam piszą. Udzielam się tu i jest fajnie P.S. Tak ładnie to ująłeś bugajson że jeszcze ktoś z tamtego forum to skopiuje i wrzuci do podobnego wątku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2008 no to Ambroży wtedy to się zdenerwuję i zastosuję kodeksy i będzie wtedy rozrywka ja tez nie zaglądam tam bo po co - z moze dwa razy tam byłem ale zadnych ciekawych informacji wszystko bardzo haotycznie także to nie dla mnie.z ja wyznaje zasadę lepiej jedno a dobrze niż 10 i każde do du**, a tamto forum niech sobie istnieje i w parade sobie nie wchodzmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 Skiforum nie działa:-( 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 20 minut temu, sstar napisał: Skiforum nie działa:-( U mnie to samo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 (edytowane) 22 minuty temu, brachol napisał: 22 minuty temu, brachol napisał: U mnie to samo To może małe podsumowanie... sezonu, jesli lepszy wątek jest to proszę o przeniesienie, nie skasowanie, przez admina tego postu. Na zjazdowych wyszło mi 15, na turowych 25, widać zwekslowanie i powrotu już nie ma. Ze zjazdowych miejsca: Szklarska, Karpacz, Czarnow, Zieleniec, Czorsztyn, Jurgow, Kotelnica, Kamieńsk, Kazimierz. Odkryciem Czarnow. Off: Szklarska i Kopa. Narty: sl (sztekli i rossi), gs (master rossi), am (scott the Ski) wszystkie super w zależności od kontekstu może rossi sl mniej mi się podobały niż w poprzednim sezonie, no ale sztekle zauroczyły. Z on na skiturach doszłaby Czarna Góra, Rymarz i Wielka Sowa, poniekąd, bo wszystkie zamknięte gdy tam byłem, niektóre na stałe zreszta. Edytowane 11 Marzec 2021 przez sstar Fotki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 Spaliły się serwery we Francji i oberwało wiele stron i forów w PL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 15 minut temu, Greg napisał: Spaliły się serwery we Francji i oberwało wiele stron i forów w PL. Sabotaż, konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 1 godzinę temu, brachol napisał: U mnie to samo 2 godziny temu, sstar napisał: Skiforum nie działa:-( no już bez paniki, pewnie remontują silnik albo mieli atak hakerów, max 2-3 dni i znowu będzie hulało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 3 minuty temu, Jeeb napisał: no już bez paniki, pewnie remontują silnik albo mieli atak hakerów, max 2-3 dni i znowu będzie hulało pewno tak; ale jak walczyć z uzależnieniem;-) a znasz ich admina? masz do niego jakiś kontakt, mejl, tel, możesz wysłać mi na priva jeśli nie tajemnica a propos ataków, pół żartem, pół serio https://www.zdnet.com/article/france-russian-state-hackers-targeted-centreon-servers-in-years-long-campaign/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 (edytowane) 2 godziny temu, sstar napisał: pewno tak; ale jak walczyć z uzależnieniem;-) a znasz ich admina? masz do niego jakiś kontakt, mejl, tel, możesz wysłać mi na priva jeśli nie tajemnica a propos ataków, pół żartem, pół serio https://www.zdnet.com/article/france-russian-state-hackers-targeted-centreon-servers-in-years-long-campaign/ https://m.facebook.com/search/posts/?q=skiforum.pl&source=filter&isTrending=0&tsid=0.6657939838714237 Edytowane 11 Marzec 2021 przez Jeeb 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 słabo było w tej serwerowni https://www.benchmark.pl/aktualnosci/ovh-pozar-w-serwerowni-wylaczyl-kilka-duzych-stron.html Problem w tym, że w niektórych przypadkach spłonęły nie tylko główne serwery, ale też serwery zapasowe. W najgorszym razie może to oznaczać utratę wszystkich danych. Wkrótce powinno udać się dokładniej oszacować straty, a tymczasem przypomnijmy tylko, że przechowywanie backupu w tej samej serwerowni, w której trzymane są oryginalne pliki, to raczej średni pomysł. Mamy teraz na to doskonały dowód. 1 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 (edytowane) 38 minut temu, MarioJ napisał: słabo było w tej serwerowni https://www.benchmark.pl/aktualnosci/ovh-pozar-w-serwerowni-wylaczyl-kilka-duzych-stron.html Problem w tym, że w niektórych przypadkach spłonęły nie tylko główne serwery, ale też serwery zapasowe. W najgorszym razie może to oznaczać utratę wszystkich danych. Wkrótce powinno udać się dokładniej oszacować straty, a tymczasem przypomnijmy tylko, że przechowywanie backupu w tej samej serwerowni, w której trzymane są oryginalne pliki, to raczej średni pomysł. Mamy teraz na to doskonały dowód. 38 minut temu, MarioJ napisał: słabo było w tej serwerowni https://www.benchmark.pl/aktualnosci/ovh-pozar-w-serwerowni-wylaczyl-kilka-duzych-stron.html Problem w tym, że w niektórych przypadkach spłonęły nie tylko główne serwery, ale też serwery zapasowe. W najgorszym razie może to oznaczać utratę wszystkich danych. Wkrótce powinno udać się dokładniej oszacować straty, a tymczasem przypomnijmy tylko, że przechowywanie backupu w tej samej serwerowni, w której trzymane są oryginalne pliki, to raczej średni pomysł. Mamy teraz na to doskonały dowód. Tak się kończy outsourcing, raz lepiej raz gorzej... ps ja mam na home.pl Edytowane 11 Marzec 2021 przez sstar Film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 3 godziny temu, sstar napisał: pewno tak; ale jak walczyć z uzależnieniem;-) ..mówisz - masz...........😉 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 57 minut temu, Lexi napisał: ..mówisz - masz...........😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 (edytowane) 2 godziny temu, Jeeb napisał: https://m.facebook.com/search/posts/?q=skiforum.pl&source=filter&isTrending=0&tsid=0.6657939838714237 Rozumiem, że wszelkie treści ze https://www.skiforum.pl zostały bezpowrotnie utracone. Edytowane 11 Marzec 2021 przez Ziemowit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 2 godziny temu, Ziemowit napisał: ..to z tego filmu o Obajtku?........ 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 3 godziny temu, Ziemowit napisał: Rozumiem, że wszelkie treści ze https://www.skiforum.pl zostały bezpowrotnie utracone. Myślę, że nie. Powinni mieć kopie w innym miejscu. Najwyżej nie będzie danych z ostatnich dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kael Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 Na FB pojawił się post: "Najprawdopodobniej straciliśmy 16 lat historii " Szkoda by było, z dawniejszych czasów było tam sporo wartościowych treści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 (edytowane) 23 minuty temu, JC napisał: Myślę, że nie. Powinni mieć kopie w innym miejscu. Najwyżej nie będzie danych z ostatnich dni. Powinni mieć jeśli ktoś o tym myślał i o to dbał. Często się zdarza, że właściciele strony korzystają z platformy, która za nich ogarnia temat backupów i jeśli ogarnęła niewystarczająco to po sprawie. Mimo wszystko mam nadzieję, że się bardzo mylę i mają backupy w innym miejscu i wszystko niebawem wróci do normy. Edytowane 11 Marzec 2021 przez Ziemowit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 (edytowane) Administracja skiforum to duchy, prawie nikt nie wiedział kim są, nie odpowiadali na żadne prośby, nie prowadzili żadnej moderacji, nie reagowali na spamerów, więc równie dobrze (zgodnie ze swoim zwyczajem) mogli pokpić także sprawę backupów. Mam nadzieję, że niedługo wyjdę na idiotę myląc się. Edytowane 11 Marzec 2021 przez Ziemowit 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 54 minuty temu, Ziemowit napisał: Administracja skiforum to duchy, prawie nikt nie wiedział kim są, nie odpowiadali na żadne prośby, nie prowadzili żadnej moderacji, nie reagowali na spamerów, więc równie dobrze (zgodnie ze swoim zwyczajem) mogli pokpić także sprawę backupów. Mam nadzieję, że niedługo wyjdę na idiotę myląc się. No nie wiem. Już wcześniej wcięło sporo materiałów albo stały się one absolutnie nieodszukiwalne. Też bym chciał się mylić ale optymistą nie jestem. pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 Godzinę temu, kael napisał: Na FB pojawił się post: "Najprawdopodobniej straciliśmy 16 lat historii " Szkoda by było, z dawniejszych czasów było tam sporo wartościowych treści. Dobrze powiedziane, bo ostatnie czasy to prawie sam śmietnik. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 Inni też mają problemy. Leszek stracił sklep. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi