Bubol Napisano 10 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2021 Na SF byłem użytkownikiem od 2010 roku, to czas kiedy zaczynałem swoją przygodę z wyjazdami w Alpy, dzięki forum uzyskałem ogólny obraz reginów narciarskich we Włoszech i w Austrii, oraz nieocenioną pomoc w wyborze ośrodków. Gajowy, Wiesiek i inni zawsze chętnie pomogli rozwiać wątpliwości. Wielka szkoda tych opisów ośrodków narciarskich i relacji z jakże subiektywnymi odczuciami forumowiczów. Było też dużo dyskusji o polskich ośrodkach, przy okazji wychodzilo sporo ciekawostek i osobistych przeżyć forumowiczów. Forum to ludzie, część szuka pomocy i tyle, ale ci którzy stale piszą, to pasjonaci. Pasjonaci nie tylko nart, bo zima jest krótka, a coś trzeba robić przez cały rok. Z zaciekawieniem przeglądałem temat o kajakach, choć nie mam o nich pojęcia, gdzie Mitek i Włodek opowiadali o swoich wyprawach. Także wygląd zadbanego ogródka Witka, którym lubił się pochwalić, dobrze świadczy o człowieku, który robi coś z pasją. Takich opisów poza narciarskich było sporo. Sam też wrzucałem jakieś ciekawsze miejsca i szlaki, które odwiedziłem, bo jestem osobą która nie siedzi w domu i nie czeka na zimę. Lubię aktywność i podróże. Zdarzaly się komentarze sugerujące, że ktoś się czymś chwali. Dzielenie się pasją nie jest afiszowaniem się. Pozdrawiam Tomek 8 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 Ostał się nam jeno... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 Czarna passa trwa jak widać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 Zdarza się że kilka razy w miesiącu tak wyskakuje, żadna nowość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 @Jeeb to robi specjalnie, żebyście pisali o KN na innych forach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 Dlatego Skiforum było najlepsze bo żyło życiem forumowiczów, bez admina. 3 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2021 18 minut temu, Mikoski napisał: Dlatego Skiforum było najlepsze bo żyło życiem forumowiczów, bez admina. Zauważ, ze właśnie z tego powodu już go nie ma. Pomijając, że miało swoje plusy ale też i minusy. Te pierwsze przeważały nad drugimi. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 (edytowane) 7 godzin temu, Wujot napisał: Zauważ, ze właśnie z tego powodu już go nie ma. Pomijając, że miało swoje plusy ale też i minusy. Te pierwsze przeważały nad drugimi. Skoro jak widać nie chce im się ruszyć czterech liter i dokończyć stawianie forum, to moźe oddaliby domenę "skiforum" komuś innemu i niech stawia skiforum od nowa? Edytowane 21 Kwiecień 2021 przez Ziemowit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 2 godziny temu, Ziemowit napisał: niech stawia skiforum od nowa? Po co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 (edytowane) 5 minut temu, WojtekM napisał: Po co? Po to, żeby można było pogadać o tematach niesportowych, co zazwyczaj jest na tutejszym forum nietolerowane. Edytowane 21 Kwiecień 2021 przez Ziemowit 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 18 minut temu, Ziemowit napisał: Po to, żeby można było pogadać o tematach niesportowych, co zazwyczaj jest na tutejszym forum nietolerowane. Czyli ktoś ma założyć forum, żeby o nim zapomnieć? Takich zapomnianych miejsc w necie jest mnóstwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 2 godziny temu, WojtekM napisał: Czyli ktoś ma założyć forum, żeby o nim zapomnieć? Takich zapomnianych miejsc w necie jest mnóstwo. Nie rozumiem trochę takich pytań. Mniemam, iż z jakiegokolwiek forum można wyciągnąć trochę kasy to raz, a dwa - żyjemy w dość solidnie wyreżyserowanym świecie, trochę wolności nikomu nie zaszkodzi... chyba, że tak nie potrafisz. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 14 godzin temu, Wujot napisał: Zauważ, ze właśnie z tego powodu już go nie ma. Pomijając, że miało swoje plusy ale też i minusy. Te pierwsze przeważały nad drugimi. Niekoniecznie. Outsourcing. Mogło paść na inny serwer narciarski. Backup to nie taka prosta sprawa. Jego zasady pewno dopiero po zonku są jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 3 godziny temu, WojtekM napisał: Czyli ktoś ma założyć forum, żeby o nim zapomnieć? Takich zapomnianych miejsc w necie jest mnóstwo. No właśnie to było najbardziej żywe forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 Godzinę temu, sstar napisał: Niekoniecznie. Outsourcing. Mogło paść na inny serwer narciarski. Backup to nie taka prosta sprawa. Jego zasady pewno dopiero po zonku są jasne. Jak mi na czymś zależy to tego pilnuję. Miedzy innymi zabezpieczam się na różne okoliczności. Stronę, która jest dla mnie istotna mam zgrywaną na zewnętrzny dysk w całości co jakiś istotny etap. Oprócz tego mam zduplikowane wielokrotnie, w różnych miejscach i adresach, pliki źródłowe więc nawet przy całkowitej padaczce, w maks dwa miesiące postawię ją od nowa. Backupy nie są drogie a na takim skiforum to ile MB było do archiwizacji, 1TB dysk czy mniej??? Nic. Więc nie outsorsing tylko olewka i brak wyobraźni. Pozdro Wiesiek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 55 minut temu, Wujot napisał: Jak mi na czymś zależy to tego pilnuję. Miedzy innymi zabezpieczam się na różne okoliczności. Stronę, która jest dla mnie istotna mam zgrywaną na zewnętrzny dysk w całości co jakiś istotny etap. Oprócz tego mam zduplikowane wielokrotnie, w różnych miejscach i adresach, pliki źródłowe więc nawet przy całkowitej padaczce, w maks dwa miesiące postawię ją od nowa. Backupy nie są drogie a na takim skiforum to ile MB było do archiwizacji, 1TB dysk czy mniej??? Nic. Więc nie outsorsing tylko olewka i brak wyobraźni. Pozdro Wiesiek Widzisz robisz ręcznie. Mało danych. U nich było z pewnością dużo. Wiara w providera i tyle. Ja swój serwis nie archiwizuje, choć kiedyś to robiłem, ufam home.pl. Zgaduje, ze ani so ani kn nie robią sami backupow. So far so good. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 6 godzin temu, Ziemowit napisał: Po to, żeby można było pogadać o tematach niesportowych, co zazwyczaj jest na tutejszym forum nietolerowane. to możesz pisać tutaj: https://forum.gazeta.pl/forum/0,0.html 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 6 minut temu, Jeeb napisał: to możesz pisać tutaj: https://forum.gazeta.pl/forum/0,0.html Jasne, ze chodzi o to, żeby można pisać także o innych tematach, obok nart. np. ładne a45 minąłem wczoraj jadąc na narty, kierowała piękność dnia a może i nocy, blondi w każdym razie, potem mnie mijala wiec patrzę, a tam chłop siedzi za kiera, doczytałem 4 sek do setki, 200km z litra, kiedyś rekord 120km ale bez turbo s2k, no i gdzie mam o tym napisać, z tylu narty wiozłem skiturowe;-) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 33 minuty temu, sstar napisał: Widzisz robisz ręcznie. Mało danych. U nich było z pewnością dużo. 100 krótkich wiadomości tekstowych. Tyle co jedno zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 3 minuty temu, Wujot napisał: 100 krótkich wiadomości tekstowych. Tyle co jedno zdjęcie. Nie no zdjęcia, filmy, to ważyło. Te tekstowe jeśli sformatowane, mogą być cięższe. Tak czy owak ja ich rozkrok rozumiem i pierwszy kamienia nie rzucę, drugi zresztą też nie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 Dla tych co mnie w emotkach wyśmiali https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Konformizm Płyniecie z nurtem tak łatwo miło i przyjemnie ...a po drugiej stronie jest bardzo ciekawie ,tyłu nietuzinkowych ludzi których poznałem przez SF możecie mi tylko pozazdrościć . 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 4 godziny temu, sstar napisał: No właśnie to było najbardziej żywe forum. Zapomniane przez założycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 Teraz, WojtekM napisał: Zapomniane przez założycieli. Forum silne użytkownikami nie założycielami. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 2 godziny temu, sstar napisał: Forum silne użytkownikami nie założycielami. Zadam jeszcze raz pytanie - po co zakładać forum, jeżeli ma się o nim zapomnieć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 21 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2021 39 minut temu, WojtekM napisał: Zadam jeszcze raz pytanie - po co zakładać forum, jeżeli ma się o nim zapomnieć? C’est la vie. Choćby po to by umożliwić wielu osobom radosną forumową działalność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi