yoss Napisano 7 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2021 2 godziny temu, .Beata. napisał: A kto lub co to JC? powinnam się bać? Jego Cesarskość - szef wszystkich szefów (nawet tego ze Szczecina) 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 7 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2021 (edytowane) 17 minut temu, yoss napisał: Jego Cesarskość... Na Tym forum Cysorz był tylko jeden ! ps. kto to jeszcze pamięta... 🙂 Edytowane 7 Kwiecień 2021 przez ravick97 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 7 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2021 4 godziny temu, yoss napisał: Jego Cesarskość - szef wszystkich szefów (nawet tego ze Szczecina) Jeny, i tego z Białej Podlaskiej też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWłodek Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 (edytowane) Witam wszystkich. Szkoda mi że forum zniknęło, w ostatnich miesiącach to już drugie które od lat systematycznie odwiedzałem. Pierwsze uległo awarii niedługo po rozpoczęciu współpracy z oferentami reklam. Wystarczyły 2 miesiące by w zamian powstało nowe z udziałem uczestników poprzedniego. W takich przypadkach największą stratą są znikające zgromadzone materiały - to samo dotyczy skiforum. Mnie, mimo wszystko, podobała się jego wolna formuła, brak aktywności moderatora nie była wadą ale zaletą, dowodem bardzo duża aktywność. Nowy forumowicz musiał najpierw poznać zwyczaje grupy aby potem bezkolizyjnie wpasować się w nowe społeczeństwo - jak w życiu. To uczy prawdziwej oddolnej demokracji a nie jej ułudy w której ktoś demokracją zarządza. Różnice zdań pojawiają się zawsze, od poziomu naszej kultury zależy czy potrafimy je przyjmować, akceptować i tolerować czy na siłę przekonujemy do swoich racji nie stroniąc od kłótni. Dziwne jest że często u innych nie lubimy tego co tolerujemy u siebie, w forumowych relacjach przydaje się autorefleksja i równowaga praw. Pozdrawiam - Włodek (skiforum "mlodzio") Edytowane 8 Kwiecień 2021 przez MWłodek 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagronie Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 19 godzin temu, .Beata. napisał: Jeny, i tego z Białej Podlaskiej też? Capo di tutti capi. Jak nie poprawne, to proszę poprawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 35 minut temu, Zagronie napisał: Capo di tutti capi. Jak nie poprawne, to proszę poprawić Zapachniało "Ojcem Chrzestnym"... dobrze, że nie znam ani tego ze Szczecina, ani tego z Białej Podlaskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 W dniu 7.04.2021 o 15:27, yoss napisał: (nawet tego ze Szczecina) Ma już ten pomnik?.....😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 5 minut temu, Lexi napisał: Ma już ten pomnik?.....😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 W dniu 7.04.2021 o 10:49, Ziemowit napisał: Był taki post na KN kiedy wspomniałeś o temacie "Smoleńsk", który był akurat na topie na skiforum, ale nie umiem tego teraz znaleźć. Chyba byłem spiritus movens tego tematu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuzon Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 W dniu 7.04.2021 o 11:16, MarioJ napisał: 2013 i mój post "trasy biegowe", co za historia 😀 Łooo, i mój avatar też się załapał w temacie "Wasz pierwszy raz..." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 W dniu 7.04.2021 o 10:49, Ziemowit napisał: Był taki post na KN kiedy wspomniałeś o temacie "Smoleńsk", który był akurat na topie na skiforum, ale nie umiem tego teraz znaleźć. Podziwiam pamięć, to prawie 10 lat temu - musiałem być pod wpływem zamachu, o którym dowiedziałem się w trakcie powrotu z nart dokładnie w sobotę 10 kwietnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 16 minut temu, Jeeb napisał: musiałem być pod wpływem zamachu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 23 minuty temu, Jeeb napisał: musiałem być pod wpływem zamachu, Pod wpływem zamachu kijkami podczas odepchnięcia się przed zjazdem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zibi28 Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 8 godzin temu, Jeeb napisał: Podziwiam pamięć, to prawie 10 lat temu - musiałem być pod wpływem zamachu, o którym dowiedziałem się w trakcie powrotu z nart dokładnie w sobotę 10 kwietnia. Dowiedziałem się o nim, stojąc w kolejce do badań lotniczo - lekarskich.... Chyba w zeszłym roku prowadziłem i wyjaśniałem na konkurencyjnym forum, niuanse związane z tym tragicznym wydarzeniem. Sporo się napisałem, i wszystko "krew w piach". 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 47 minut temu, Zibi28 napisał: Dowiedziałem się o nim, stojąc w kolejce do badań lotniczo - lekarskich.... Chyba w zeszłym roku prowadziłem i wyjaśniałem na konkurencyjnym forum, niuanse związane z tym tragicznym wydarzeniem. Sporo się napisałem, i wszystko "krew w piach". Oj tak, się naczytałam, i szacun za to. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 (edytowane) 20 godzin temu, MWłodek napisał: Witam wszystkich. Szkoda mi że forum zniknęło, w ostatnich miesiącach to już drugie które od lat systematycznie odwiedzałem. Pierwsze uległo awarii niedługo po rozpoczęciu współpracy z oferentami reklam. Wystarczyły 2 miesiące by w zamian powstało nowe z udziałem uczestników poprzedniego. W takich przypadkach największą stratą są znikające zgromadzone materiały - to samo dotyczy skiforum. Mnie, mimo wszystko, podobała się jego wolna formuła, brak aktywności moderatora nie była wadą ale zaletą, dowodem bardzo duża aktywność. Nowy forumowicz musiał najpierw poznać zwyczaje grupy aby potem bezkolizyjnie wpasować się w nowe społeczeństwo - jak w życiu. To uczy prawdziwej oddolnej demokracji a nie jej ułudy w której ktoś demokracją zarządza. Różnice zdań pojawiają się zawsze, od poziomu naszej kultury zależy czy potrafimy je przyjmować, akceptować i tolerować czy na siłę przekonujemy do swoich racji nie stroniąc od kłótni. Dziwne jest że często u innych nie lubimy tego co tolerujemy u siebie, w forumowych relacjach przydaje się autorefleksja i równowaga praw. Pozdrawiam - Włodek (skiforum "mlodzio") Ponieważ nikt Was tutaj jeszcze nie powitał to samozwańczo, jako dwunogi ekspata, to uczynię. Witajcie skiforumowe sieroty! Witajcie znajome lubiane nicki!! Treści umarły ale Wy żyjecie!!! Cieszę się, że Ty a także inni użytkownicy SF trafili tutaj (po prawdzie wybór niewielki). To były bardzo odmienne byty. SO to jest dość homogeniczna społeczność. Z jednej strony mało tu konfliktów i napierdalanki, wszyscy się cieszą jak ktoś coś napisze, z drugiej to kolejna "bańka" gdzie nie ma kontaktu z tą "drugą" soczystą stroną życia. Na pewno wszystko co napisałeś o "nauce" współistnienia a także dyskusji było dużą wartością SF. Jest duża szansa, że z tego transferu powstanie tutaj nowa jakość, która doda temu miejsca życia. Wracając do SF jestem niepocieszony, że zniknęły treści dyskusji covidowej bo może wrócilibyśmy do wpisów sprzed roku. Niektórzy to mają szczęście, że nie wygrzebiemy im już łatwo rzuconych bzdur! Ach ta rozliczeniowa natura. Szkoda mi też stada relacji co je kiedyś napisałem. Na szczęście od paru lat o tematach skiturowych publikowałem tutaj (z dwóch powodów - było więcej zainteresowanych, feed backu i relacji innych użytkowników oraz znacznie... wygodniejszy edytor). Nie wszystko z mojej "twórczości" poszło więc w piec. Ale ogólnie to bardzo szkoda mi tych tysięcy interesujących materiałów co nigdy nikt już nie przeczyta (choćby dorobku Niko130). Niby w dobie internetu nic nie ginie... Memento mori. Pozdro Wiesiek Edytowane 9 Kwiecień 2021 przez Wujot 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Godzinę temu, Wujot napisał: Ponieważ nikt Was tutaj jeszcze nie powitał to samozwańczo, jako dwunogi ekspata, to uczynię. Witajcie skiforumowe sieroty! Witajcie znajome lubiane nicki!! Treści umarły ale Wy żyjecie!!! Cieszę się, że Ty a także inni użytkownicy SF trafili tutaj (po prawdzie wybór niewielki). To były bardzo odmienne byty. SO to jest dość homogeniczna społeczność. Z jednej strony mało tu konfliktów i napierdalanki, wszyscy się cieszą jak ktoś coś napisze, z drugiej to kolejna "bańka" gdzie nie ma kontaktu z tą "drugą" soczystą stroną życia. Na pewno wszystko co napisałeś o "nauce" współistnienia a także dyskusji było dużą wartością SF. Jest duża szansa, że z tego transferu powstanie tutaj nowa jakość, która doda temu miejsca życia. Wracając do SF jestem niepocieszony, że zniknęły treści dyskusji covidowej bo może wrócilibyśmy do wpisów sprzed roku. Niektórzy to mają szczęście, że nie wygrzebiemy im już łatwo rzuconych bzdur! Ach ta rozliczeniowa natura. Szkoda mi też stada relacji co je kiedyś napisałem. Na szczęście od paru lat o tematach skiturowych publikowałem tutaj (z dwóch powodów - było więcej zainteresowanych, feed backu i relacji innych użytkowników oraz znacznie... wygodniejszy edytor). Nie wszystko z mojej "twórczości" poszło więc w piec. Ale ogólnie to bardzo szkoda mi tych tysięcy interesujących materiałów co nigdy nikt już nie przeczyta (choćby dorobku Niko130). Niby w dobie internetu nic nie ginie... Memento mori. Pozdro Wiesiek „Jak żyć? Panie..., jak żyć?” Bańka to w punkt określenie, stanowczo brakuje tu życia narciarzy, acz może to nie pasować do polityki forum. Nudno tu trochę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 1 minutę temu, .Beata. napisał: „Jak żyć? Panie..., jak żyć?” Bańka to w punkt określenie, stanowczo brakuje tu życia narciarzy, acz może to nie pasować do polityki forum. Nudno tu trochę... Bo powiem szczerze ( i mam na to świadka!), że gadaliśmy o tym, że na SF największą wartością było parę mega ogarniętych lasek. Z jajami większymi jak większość facetów. Tak, że raz jeszcze witaj! W 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sstar Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 56 minut temu, Wujot napisał: Bo powiem szczerze ( i mam na to świadka!), że gadaliśmy o tym, że na SF największą wartością było parę mega ogarniętych lasek. Z jajami większymi jak większość facetów. Tak, że raz jeszcze witaj! W Joanna trafiła na kn, a co z innymi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 kn to chyba kochamnarty, podobno też fajne forum 😁 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 jest jeszcze skifever.pl 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 (edytowane) Jakaś Majka tam jest, ale nie wiem czy to ta Majka...i MarioJ jakby też ...i Mitek kajakuje 😉 Edytowane 9 Kwiecień 2021 przez .Beata. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 (edytowane) 2 godziny temu, sstar napisał: Joanna trafiła na kn, a co z innymi? Ja trafiłem 10 lat temu, ale się nie przyznaję to tamtego konta. Edytowane 9 Kwiecień 2021 przez Ziemowit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Cytat Bo powiem szczerze ( i mam na to świadka!), że gadaliśmy o tym, że na SF największą wartością było parę mega ogarniętych lasek. Z jajami większymi jak większość facetów. Tak, że raz jeszcze witaj! Lasek to raczej nie było, ale panie jak najbardziej. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 1 godzinę temu, Spiochu napisał: Lasek to raczej nie było, ale panie jak najbardziej. Gdybym był kobietą, to bym się obraził. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi