Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Pozdrowienia z Zieleńca

JC

Rekomendowane odpowiedzi

No i stało się. Jestem w miejscu, w którym jeszcze mnie nie było. Wylądowałem w Zieleńcu.

Patrząc za okno sądzę, że na nartach da się pojeździć, a więc jutro postaram się przesłać kilka informacji praktyczno-subiektywnych (wrażenia z zjazdy) dot. nowej kolekcji Fischera.

Gość bobic

Uuuuuu, nie byłeś w Zieleńcu jeszcze ?

To jedno z niewielu miejsc w Polsce, gdzie można pośmigać na nartach jeszcze.

Pozdrów Radka ze Skirace, bo wiem, że jest, pozdrów Zdzicha z Agala, a takiemu jednemu małemu łysawemu przypie.dol w ryj :D

Uuuuuu, nie byłeś w Zieleńcu jeszcze ?

To jedno z niewielu miejsc w Polsce, gdzie można pośmigać na nartach jeszcze.

Pozdrów Radka ze Skirace, bo wiem, że jest, pozdrów Zdzicha z Agala, a takiemu jednemu małemu łysawemu przypie.dol w ryj :D

sory bobić ale spadłem z krzesła jak to przeczytałem hahahahaha:) dobre:d

a co do zieleńca JC weź takie kije jak w biatlonie maja bo tam prawie że płasko jest:P

• Downvote 1

Czyli standard jak Jacek na narty jedzie:D

Ale to tez i w Polsce zaczyna dzialac;)

To nie zaczyna tylko działa cały czas: jak JC ostatnio na podhalu wylądował to nie dość że sypało to jeszcze mroziło a jak tylko powrócił do BB to już było tylko cieplej

Jak to mówił SB .... - Jak JC gdzieś jedzie to zaraz śnieg pada i pogoda jest ...- SB prorocze słowa! Dowód poniżej :D

No to chyba test Fischerów będzie udany?

.... i nie żebym chciał Was zdenerwować

Zieleniec dzisiaj rano 4 marca 2008 godz. 7:30

p3041410.jpg

lans lans:P jak szaleć to na maxa:P, widoki prawie alpejskie xD

To ja już wiem czemu masz problem z tymi sesjami bo Ci pamięć zawodzi - przecież Ty trochę ponad tydzień temu z Alp wróciłeś a już nie pamiętasz jak tam wygląda??

Zieleniec

No i stało się. Jestem w miejscu, w którym jeszcze mnie nie było. Wylądowałem w Zieleńcu.

Zieleniec...!

Dla mnie to jedno z pierwszych miejsc, na których w moim życiu byłem na nartach. Było to ze 38 lat temu - rodzina moja mieszkała w Dusznikach, więc Zieleniec i okoliczne tereny były dla mojego ojca terenami, na których biegali, skakali, zjeżdżali na nartach na codzień. Do dzisiaj na honorowym miejscu wisi u mnie legitymacja PZN mojego ojca z 1950 roku.

W Zieleńcu panował w zimie mikroklimat, który utrzymywał bardzo długo śnieg - bywało, że w Dusznikach wiosna, a te kilka kilometrów dalej w Zieleńcu pełna zima.

Poczekam na wrażenia Jacka z jazdy i pobytu w Zieleńcu i może trzeba się będzie wybrać ponownie w to magiczne dla mnie miejsce.

To ja już wiem czemu masz problem z tymi sesjami bo Ci pamięć zawodzi - przecież Ty trochę ponad tydzień temu z Alp wróciłeś a już nie pamiętasz jak tam wygląda??

no żartowałem przeciez pamięc mam bdb:P powiem wzorową ;D

a co do sesji poryło mi beret, ale juz powoli mi przechodzi:d

Wróciłem z testów Fischerów 08/09. Warunki bardzo dobre. Śnieg zmrożony, -1C, stok przygotowany twardy. Warunki takie same przez cały dzień. Teraz pada śnieg.

Pojeździłem na Race SC, Race Competition, Progressor 9+, RC4 Worldcup RC.

Wrażenia wieczorem!

Hej Jacku, juz chyba wieczor minal, Ty nie spisz, a wrazen brak ;)

Co "slychac" bylo z WC RC ?

Czeskie Karkonosze mroz, troche pozostalosci sniegu bylo, pewnie cos dosypia, takze jest szansa posmigac w weekend na oblodzonym sztucznym i bialym :)

Tyle ze znowu sie nie pospi :o

Jacek zawalczył pewnikiem wieczorkiem stąd opoźnienia, trzeba byc wyrozumiałym ja tez czekam z niecierpliwościa na wiadomosci o nowej kolekcji:P

No to chyba rano musial chyba jeszcze wyrownywac potencjaly we krwi, bo jak na razie to "tylko" zauwazyl snieg padajacy ;)