Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Amatorskie Narciarstwo Polskie - jeżdżę bo lubię!

Bończa

Rekomendowane odpowiedzi

No to pojechałeś z tym slalomem - nie zrobisz slalomu, bo nie weźmiesz na siebie odpowiedzialności, jak ktoś sobie obije łeb od sprężynującej tyczki lub golenie, bo nie będzie miał nagolenników.

Tylko gigant jak coś.

na gigancie moze stac sie to samo a nagolenniki mozna pozyczyc jak ktos nie ma, napisalem slalom dla tego ze o ile gigantow amatorskich jest bardzo duzo to slalomow niewiele a sprzet w postaci slalomek raczej kazdy ma :D i jak poczytasz na forum to kazdy (prawie) pisze lubie szybkie krotkie skrety, chyba ze mialby to byc gigant ustawiany pod slalomki :mad:

• Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jarek no coś jest w tym co piszesz, ale tez jest lekka bariera psychiczna jak widzisz tyczke przed oczami która moze Ci facjate lekko sprasowac:), ten temat jest do dogadania, na poczatek "formy statutowe" takie działania administracyjne a dopiero poźniej wybór konkurencji:), trzeba na początek istnieć formalnie:)

Jarek no coś jest w tym co piszesz, ale tez jest lekka bariera psychiczna jak widzisz tyczke przed oczami która moze Ci facjate lekko sprasowac:), ten temat jest do dogadania, na poczatek "formy statutowe" takie działania administracyjne a dopiero poźniej wybór konkurencji:), trzeba na początek istnieć formalnie:)

... wczesniej byla mowa o jakiejs ankiecie, mozna by zaczac od tego i na podstawie ankiety statut

To sie wrzawa porobiła slalomy statuty, giganty :D może weekend pucharowy zrobimy/cie sob - GS nd - SL a co bezpieczenstwa to jezdzac na tykach od 5 lat dostalem w szczene 3 może 4 razy tyczką wiec nie jest tak zle prawdopodobienstwo jest takie jak to że na gigancie sie wysypiesz albo spuznisz i zapikujesz w bramke, ale to co pisze jarek że każdy lubi krótki skręt i ma slalomki a i owszem ma ;) ale jazda na stoku jak dobrze wiesz najczesciej nie przypomina jazdy na slalomie gdzie na 1 sek wykonujesz 1 czasem wiecej skrętów :) ogólnie uważam tak gigant jest bardziej uniwersalny - łatwiejszy a niebezpiecznie to jest nawet w kolejce :)

To sie wrzawa porobiła slalomy statuty, giganty :D może weekend pucharowy zrobimy/cie sob - GS nd - SL a co bezpieczenstwa to jezdzac na tykach od 5 lat dostalem w szczene 3 może 4 razy tyczką wiec nie jest tak zle prawdopodobienstwo jest takie jak to że na gigancie sie wysypiesz albo spuznisz i zapikujesz w bramke, ale to co pisze jarek że każdy lubi krótki skręt i ma slalomki a i owszem ma ;) ale jazda na stoku jak dobrze wiesz najczesciej nie przypomina jazdy na slalomie gdzie na 1 sek wykonujesz 1 czasem wiecej skrętów :) ogólnie uważam tak gigant jest bardziej uniwersalny - łatwiejszy a niebezpiecznie to jest nawet w kolejce :)

homar podpinam się pod to co powiedziałeś, tzn chodzi mi o koncówke:P

wrzawa, bo wkoncu czas realizować powli plany tak by na następny sezon można bylo wystartować, a wiesz jak jest z polską biurokracja

homar podpinam się pod to co powiedziałeś, tzn chodzi mi o koncówke:P

wrzawa, bo wkoncu czas realizować powli plany tak by na następny sezon można bylo wystartować, a wiesz jak jest z polską biurokracja

... no rzeczywiscie sie wrzawa zrobila :D dla tego dla odprezenia polecam cytat z Tuwima :D

Halo! halo!

Tutaj ptasie radio w brzozowym gaju,

Nadajemy audycję z ptasiego kraju.

Proszę, niech każdy nastawi aparat,

Bo sfrunęły się ptaszki

dla odbycia narad:

Po pierwsze - w sprawie

Co świtem piszczy w trawie?

Po drugie - gdzie się

Ukrywa echo w lesie?

Po trzecie - kto się

Ma pierwszy kąpać w rosie?

Po czwarte - jak

Poznać, kto ptak,

A kto nie ptak?

A po piąte przez dziesiąte

Będą ćwierkać, świstać, kwilić,

Pitpilitać i pimpilić

Ptaszki następujące:

Słowik, wróbel, kos, jaskółka,

Kogut, dzięcioł, gil, kukułka,

Szczygieł, sowa, kruk, czubatka,

Drozd, sikorka i dzierlatka,

Kaczka, gąska, jemiołuszka,

Dudek, trznadel, pośmieciuszka,

Wilga, zięba, bocian, szpak

Oraz każdy inny ptak.

Pierwszy - słowik

Zaczął tak:

"Halo! O, halo lo lo lo lo!

Tu tu tu tu tu tu tu

Radio, radijo, dijo, ijo, ijo

Tijo, trijo, tru lu lu lu lu

Pio pio pijo lo lo lo lo lo

Plo plo plo plo plo halo!"

Na to wróbel zaterlikał:

"Cóż to znowu za muzyka?

Muszę zajrzeć do słownika,

By zrozumieć śpiew słowika.

Ćwir ćwir świrk!

Świr świr ćwirk!

Tu nie teatr

Ani cyrk!

Patrzcie go! Nastroszył piórka!

I wydziera się jak kurka!

Dość tych arii, dość tych liryk!

Ćwir ćwir czyrik,

Czyr czyr ćwirk!

I tak zaczął ćwirzyć, ćwikać,

Ćwierkać, czyrkać, czykczyrikać,

Że aż kogut na patyku

Zapiał gniewnie: "Kukuryku!"

Jak usłyszy to kukułka,

Wrzaśnie: "A to co za spółka?

Kuku-ryku? Kuku-ryku?

Nie pozwalam rozbójniku!

Bierz, co chcesz, bo ja nie skąpię,

Ale kuku nie ustąpię.

Ryku - choć do jutra skrzecz!

Ale kuku - moja rzecz!"

Zakukała: kuku! kuku!

Na to dzięcioł: stuku! puku!

Czajka woła: czyjaś ty, czyjaś?

Byłaś gdzie? Piłaś co? Piłaś, to wyłaź!

Przepióreczka: chodź tu! pójdź tu!

Masz co? daj mi! rzuć tu! rzuć tu!

I od razu wszystkie ptaki

W szczebiot, w świergot, w zgiełk - o taki:

"Daj tu! Rzuć tu! Co masz? Wiórek?

Piórko? Ziarnko? Korek? Sznurek?

Pójdź tu, rzuć tu! Ja ćwierć i ty ćwierć!

Lepię gniazdko, przylep to, przytwierdź!

Widzisz go! Nie dam ci! Moje! Czyje?

Gniazdko ci wiję, wiję, wiję!

Nie dasz mi? Takiś ty? Wstydź się, wstydź się!"

I wszystkie ptaki zaczęły bić się.

Przyfrunęła ptasia milicja

I tak się skończyła ta leśna audycja.

coś mi się wydaje ,że "jarek" trafił w sedno tym wierszykiem;)

a może ja mam za mało entuzjazmu:confused:

ale mniej więcej tak sobie wyobrażałem finał tego pomysłu

a jak ktoś trafi np. na ...tubie ten wierszyk w wykonaniu "kobiety pracującej",pani Ireny Kwiatkowskiej,to niech go tu wklei

zaje...fajnie go zinterpretowała podczas swoich 90-tych urodzin:)

coś mi się wydaje ,że "jarek" trafił w sedno tym wierszykiem;)

a może ja mam za mało entuzjazmu:confused:

ale mniej więcej tak sobie wyobrażałem finał tego pomysłu

... mnie się tez tak wydaje, choć nie chciałbym tu szerzyc żadnego czarnowidztwa.

Tak sobie czytam ten wątek i mam mieszane uczucia, stowarzyszenie? ok fajna rzecz tylko patrząc w niedaleką przeszłość to jako bywalcy forum mamy duże trudności żeby się wspólnie na stoku spotkać i na nartach pośmigać... a tu naprawdę będzie trzeba ogrom pracy włożyć żeby stowarzyszenie do życia powołać... Ciekaw jestem jak to się skończy?

Jednocześnie, chciałem zgłosić swoje poparcie dla tego projektu. Mimo iż 8 marca nie będzie mnie w Białce trzymam kciuki by udało się Wam cokolwiek ustalić :)

Licencja

# imienną licencję ANP

# Możliwość sklasyfikowania na liście rankingowej "anp"

# Ubezpieczenie NWW

# Naklejka na samochód wskazująca na przynależność do programu

# Newsletter

# Własny profil na stronie programu

No własnie jak to jest z tą licencją ? to chyba sie wyklucza z licencją sportową taka jak FISu? Wkoncu to licencja amatorska? Rafale możesz objasnic sprawe jak to jest i do czego poza "maniem" jej jest ona przydatna ?

...a czy nie rozsadniej i prosciej ,zamiast wywazac otwarte drzwi,przylaczyc sie do ktorejs z formul zawodow

rozgrywanych,ktorych organizatorzy juz maja doswiadczenie?

1.Mistrzostwa Polski Amatorow

2.Family Cup

3.Mistrzostwa Slowacji Masters

... dokladnie, dla tego popieram co napisal Homar ponizej

ale panie Liski tudzież M. wiec chodzi tu o dobra zabawe i treningi na tykach a zawody to tylko 2 lub 1 przejazd i dodomu a tutaj w gra wchodziła by jazda przez np 2-3 h ;)

... no chyba ze slalom :rolleyes: ale ta opcja juz przegrala :o

Spotkanie założycielskie w Białce

Dzisiaj środa wieczór - czas pomału podsumować temat, szczególnie, że pogoda, która szykuje się na weekend w Zakopanem i Białce, zachęca do przyjazdu na narty. W tej chwili jest taka zima, jak w styczniu - dużo śniegu i mrozik.

Prosiłbym, aby osoby, które zamierzają przyjechać do Białki, zadeklarowały swoją obecność w tym wątku, abyśmy mogli porozmawiać o ewentualnym powołaniu Stowarzyszenia Amatorskie Narciarstwo Polskie. Dodam, że do rejestracji stowarzyszenia potrzeba inicjatywy 15 członków założycieli, także warto być. A nuż się uda zrobić coś fajnego i pożytecznego w przyszłości.

Proponuje spotkanie w okolicy mety FIS Carving Cup (w sobotę lub niedzielę), z naklejkami, czy naszywkami skionline.pl będzie nam łatwo się namierzyć. godz. 11 lub później, jeśli ktoś jechałby z daleka.

Pozdrawiam i do zobaczenia!