Damapes Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 Jeśli ktoś był ostatnio w tym miejscu to bardzo proszę o informację/opinię czy jego zdaniem warto tam pojechać w drugim tygodniu marca (od 8 marca) Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcus Napisano 27 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2008 Jeśli ktoś był ostatnio w tym miejscu to bardzo proszę o informację/opinię czy jego zdaniem warto tam pojechać w drugim tygodniu marca (od 8 marca) Z góry dziękuję. Warto ... Saslong czeka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2008 Jeśli ktoś był ostatnio w tym miejscu to bardzo proszę o informację/opinię czy jego zdaniem warto tam pojechać w drugim tygodniu marca (od 8 marca) Z góry dziękuję. Nie zastanawiaj się: http://www.skionline.pl/galerie/?ids=&g_rodzaj=stacje&co=galerie&g_co=mini&g_id=405 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skier7 Napisano 10 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2008 val gardena 1-8 marzec witka, w sobote wrocilem z tygodniowego szalenstwa w ortisei (st. ulrich) i pobliskich st. christina oraz selva gardena. Rzeczywiscie saslong to trasa marzen pod warunkiem ze sa odp. warunki sniegowe a te, jak sam widzialem na wlasne oczy i narty nie byly rewelacyjne. brak sniegu jest odczuwalny chyba w calym regionie bo jak wyjechalem na 2518m 1marca i zobaczylem ze z braku sniegu jezdza tylko jedne krzesla to mnie zamurowalo... dopiero jak napadalo przez noc i caly nastepny dzien to jazda w puchu byla rewelacyjna. jesli nie napada choc troche wiecej sniegu a przede wszystkim nie spadnie temp to boje sie co bedzie za tydzien lub dwa... obym nie wykrakal i zycze wszystkim conajmniej takiego bialego szalenstwa jakiego ja doznalem na SASLONG :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jesku Napisano 11 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2008 O kruca bomba, ale mnie wystraszyłeś . Mam zabukowane miejsce na koniec marca. Musi być OK i koniec. Mam nadzieje że spełnia się obiecanki że nawet w połowie kwietnia są dobre warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Nie no na razie nie przesadzajmy. Na dzień dzisiejszy podają warunki - 30-100 cm śniegu. Ostatni opad 20 cm 11.03, otwarte trasy 171km/175km, wyciągi 79/81 i nawet trasy biegowe 95km/113. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 Ja jade za 3 tygodnie do Val di Fassa, czyli obok. Jestem dobrej mysli, bo ostatnio sypalo. Na dole co prawda rzeczywiscie nie wyglada to dobrze, ale w gornych partiach caly czas delikatnie popaduje i tak ma byc nadal. http://www.snow-forecast.com/resorts/Selva-Gardena/6day/bot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siw Napisano 12 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2008 warunki sprawdze osobiście w niedziele jak dorwe gdzieś kawałek neta to napisze jak wygląda.. pozdr siwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinsky Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 No i wrocilem. Sniegu moze nie byly powalajace ilosci, ale jak najbardziej wystarczylo. Byl to moj pierwszy wyjazd w rejon ladyńskich dolin i pojejrzewam, ze jeszcze tam wroce, tak jak napisal wczesniej Marcus - Saslong czeka:). Jezdziliśmy tylko i wylacznie wokol masywu Sella (reszta mniejszych ośrodków w VdF byla juz nieczynna, a wyciag w Canazei mieliśmy o dwa kroki od domu). Bylem w ostatnim tygodniu sezonu i... chyba czesciej bede jezdzil o tej porze. Zawsze mi sie wydawalo, ze mniej ludzi w alpach niz w grudniu to byc nie moze. A jednak! Pokonanie 3, 4, 5 czy 6-cio kilometrowej trasy bez napotkania wiecej niz dwojga narciarzy, z ktorymi akurat sie wjechalo wyciagiem - bezcenne. Pogoda wbrew moim wczsniejszym obawom raczej dopisywala, bo w nocy trzymal mroz i rano do ok 12tej mozna bylo jezdzic po betonowym sztruksie. Co wiecej - w zwiazku ze znikoma liczba ludzi popoludniu jak tu i owdzie pojawil sie cien znowu jezdzilo sie po... betonowym sztruksie. Większością tras nikt w ciagu dnia praktycznie nie jezdzil. Dobrym przykladem bedzie tu wczesniej wspomniany Saslong w Val Gardena (jakby sie kto napiął możnaby go bylo zrobic w czasie niewiele dłuższym niż Bode;) bez narazania niewinnych postronnych) czy nartostrada z Marmolady. Ciezko mi sie pogodzic z tym, ze znow na mazowszu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 7 Kwiecień 2008 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2008 No to stary poszalales - az milo poczytac o tej porze . Mnie co prawda jeszcze pija nogi po niedzieli - i choc zadowolony bylem co nie miara to oczywiscie ze to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi