Raceman Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 Faktem jest że trasa dla zawodnika nie może byc czymś ostatnim w życiu co go spotka. Boski Gunter zatwierdzi że narty mają mieć 120m promień skrętu to wszyscy oczywiście przyklaskują ze tak jest dobrze , jak jakiś BARAN tak ustawi trasę że jest kilka wywpadnięć oraz jeden bardzo poważny uraz to co tez , mają wszyscy przyklasnąć? Nie ma tam ludzi ze zdrowym rozsądkiem? Coś chyba trzeba zmienić!!! Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 W tym przypadku źle się działo podczas wcześniejszych przejazdów zawodników. Miller po tym skoku ledwo się zmieścił przed bramką, inni też mieli wyraźne problemy. Jak w skokach zaczyna wiać, albo wydarza się coś niezwykłego, Hoffer, który odpowiada za cały cyrk, przerywa zawody i albo każe powtarzać wszystkim, albo przynajmniej naradza się z trenerami i ma w dupie to, że telewizje nadają live. I dlatego mam pretensje do szefa zawodów, że nie zareagował w porę, prawdopodobnie w ogóle nie wiedział, jakie kłopoty mają zawodnicy. W momencie upadku Lanzingera kamera pokazywała Hujarę, jak wykonywał skąd inąd słuszną dla niego pracę - machał szuflą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 zwróciłem uwagę na te niebieskie linie wyznaczające trasę w miejscu gdzie stała feralna bramka są dwie linie ta mniej wyraźna chyba była "bardziej przyjazna" dla zawodników chyba się nie mylę co Wy na to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 5 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 Rzeczywiście - ktoś chciał więcej wrażeń, no i ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 nikt wrażen wiecej nie chciał a ta linia to pozostałość po łuku z DH z wczesniejszego dnia, teraz tak oglądam ten filmik na spokojnie to stwierdziłem że gdyby tej nogi po chopie nie podniósł tylko klapnał na ziemie zwyczajnie sie wywrócił to napewno nie skonczyło by sie tak tragicznie a tak noga w górze narte mu wypieło, połozył sie zaczęło go obracać i w tym momencie widać że ma już zlamaną noge a do niej przypiętą sztachete 2.10 w postaci narty wkoncu narta sie wypina a on sunie do siatek... może gdyby wiązanie było innaczej zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 no ale jak inaczej zrobić wiązanie?, teraz to tylko gdybamy ze jak by to a jak by tamto, a to tak czy siak mu nogi nie wroci, do prawdy nie dojdziemy co by mu noge mogło uratowac bo tak czy siak teraz to jest chyba mało znaczące;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 wrocić nie wróci podyskutować i wyciągnąć wnioski zawsze można;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 no pozostaje tylko czysta polemika nic więcej ale chyba juz wiekszośc została wyjasniona;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 zeby uratowac mu nage byly dwa wyjscia albo nie jechac albo natychmiastowa operacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 natychmiastowa operacja wydaję mi sie że gdyby te zawody odbywały sie w Austrii to mogło sie skonczyć innaczej ale jak napisał Bartuś to tylko polemika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 Dokładnie tak jak mowisz... Austriacy mają najlepszą ogranizacje zawodów (co widać nawet po głupich relacjach - w newralgicznych momentach maja powtórki z 3 kamer)... Co do wiązań to moze by zrobic jakieś bezpieczniki w kilkach albo cuś... jak koleś wie ze upadnie i nie wyratuje sie to naciska i narty same mu wystrzeliwują (jest takie słowo??)... ale też i takie cos ma swoje minusy... homar, czytales Rulsy FISu? Troche sporo tego W pracy sobie notatki porobilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 wydaję mi sie że gdyby te zawody odbywały sie w Austrii to mogło sie skonczyć innaczej ale jak napisał Bartuś to tylko polemika... Polemika polemika, ale 6 godz. to 6 godz. I choc niewieli to zmieni i nie wiadomo czy by zmienmilo to mam nadzieje ze dobiora sie za to Norwegom do dupska, bo to jeden cholerny skandal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 Dokładnie tak jak mowisz... Austriacy mają najlepszą ogranizacje zawodów (co widać nawet po głupich relacjach - w newralgicznych momentach maja powtórki z 3 kamer)... Taka prawda i jak już pisałem Norwegom należy sie pożądny opier*** a wczoraj tak jak już rozmyslałem i wiecie co?... A co by było gdyby to było w polsce? to takie zapytanie teoretyczne w przypadku Mazocha spisali sie na medal ale skoki to nie narciarstwo gdzie trzeba dotrzec do poszkodowanego... ? Co do wiązań to moze by zrobic jakieś bezpieczniki w kilkach albo cuś... jak koleś wie ze upadnie i nie wyratuje sie to naciska i narty same mu wystrzeliwują (jest takie słowo??)... ale też i takie cos ma swoje minusy... Też o tym myslałem ale jednak wydaje mi sie że to nie jest najlepszy pomysł zawsze bedą niedoskonałości - wypięcie podczas jazdy coo by sie działo no i wydaje mi sie że czas reakcji byłby za duży jak lecisz to nie myslisz jak upaść tylko jak NIE upaść a jak już wiesz że lecisz to jest za puzno przynajmniej ja tak mam homar, czytales Rulsy FISu? Troche sporo tego W pracy sobie notatki porobilam SPORO TEGO... ZA SPORO nie chce mi sie czytać może jak Jacek wpadnie to opowie nam jak wyglada przygotowanie do PŚ :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 Nie no, Homar, to sie przyjemnie czyta! Muszę sobie to druknąć i bedę na noc czytac a najważniejsze rzeczy zaznaczę zajebisto-zielonym markerem (tak chyba sie nazywa kolor seledynowy:)) Jak przygotuję do konca tą esencje to wkleję tu ją - o przygotowaniach trasy jest spoooooro... wlącznie z wymaganymi dokumentami jakie trzeba złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 Muszę sobie to druknąć i bedę na noc czytac a najważniejsze rzeczy zaznaczę zajebisto-zielonym markerem (tak chyba sie nazywa kolor seledynowy:)) Tez mi sie nie chcialo tego wertowac, ale to super pomysl ! Nie tylko sie jezyk pogimnastykuje przy moim lenistwie ale do tego jeszcze o nartach. Miodzio ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 szkoda ze nie jest dostepna wersja audio przed snem sobie posłuchać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 5 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2008 yhmmm, moze byc w wersji rock; refren w hard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raceman Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 To czy by był w Austrii czy Polsce czy Dżibuti to nie gwarantowało by mu że będzie miał nogę (sami widzieliście jak pierd....ł! ) a że mozna się załatwić wszędzie na cacy to ja juz sam o tym wiem najlepiej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 ...no właśnie http://sport.onet.pl/0,1248741,1705059,,lanzinger_wybudzony_ze_spiaczki,wiadomosc.html tylko że przyklejacz nogi Maiera twierdził cos innego... ale pewnie nie widział w jakim stanie była noga - bez ogledzin to można mówić. Ja się na tym nie znam więc nie komentuję. Mam wujka który jest chirurgiem naczyniowym i przykleja ręce jak komuś kombajn odetnie ale nie będę sie go o to pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 To czy by był w Austrii czy Polsce czy Dżibuti to nie gwarantowało by mu że będzie miał nogę (sami widzieliście jak pierd....ł! ) a że mozna się załatwić wszędzie na cacy to ja juz sam o tym wiem najlepiej. pzdr A kto dyskutuje o jakichs gwarancjach ? Mowa jest o jakosci serwisu medycznego na zawodach PS, a nie w Kolbaskowie Dolnym. Acha, i w Norwegii a nie w Sudanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Soczek ma rację - austriackie przygotowanie zawodów jest perfekt w porównaniu z innymi... Gwarancji nigdy nie ma ale szanse mogły być większe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szparaa Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 W Soelden jak się komuś cos powazniejszego stało to helikopter ratunkowy był po kilku chwilach! A biednego Lanzigera musieli jakimś helikopterem turystycznym transportować i to po jakim czasie!!:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 http://sport.onet.pl/0,1248741,1705697,,tragedia_na_stoku_-_prokuratura_zatrzymala_amputowana_noge,wiadomosc.html pewnie zamrożona...:eek: i coś po niemiecku: http://www.laola1.at/392+M52c69fe0321.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 tak jak przewidywaliśmy..... Austria robi dym i słusznie http://sport.onet.pl/0,1248741,1705697,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 6 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2008 Norwegom bym dokopal.... jak przeczytalem we wtorek wasze info to mi sie plataly nogi na sali w trakcie biegania. Ale Austryjakow to chyba pop*****lilo z tym dowodem rzeczowym Na tej podstawie chca ustalac bezpieczenstwo trasy - insze inszosci, we lbie sie kotluje :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi