JC Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Radiowa Trójka podała przed chwilą, że w Courchevel, Francja strajkują pracownicy wyciągów! Wiecie coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 szukałem ale nic nie znalazłem oby kurde w risoul nie strajkowali bo za niedługo tam jade:) wiesz cos więcej może dlaczego strajkuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Radiowa Trójka podała przed chwilą, że w Courchevel, Francja strajkują pracownicy wyciągów! Wiecie coś więcej? Tez to w Trójce słyszałem. PS: Widzę, że słuchamy jedynego słusznego radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 y y y a rmf? a eska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 RMF to dziadostwo. Eski nie słuchałem to się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 chyba o kasę poszło... http://www.latania.co.uk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kasę A to dziwne bo to bardzo drogi i luksusowy ośrodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 A to dziwne bo to bardzo drogi i luksusowy ośrodek Ale to się niekoniecznie przekłada na zarobki obsługi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Widocznie tak, możliwe że jeżdżący tam bogacze byli chamscy i traktowali ich z góry więc się zbuntowały chłopaki Myślę też nad wersją że zabroniono im podrywać narciarki i muszą siedzieć za szybą i gapić na monotonnie krążące kanapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 A ja mysle ze jak 999 na 1000 Frazncuzow mysla ze sa przepracowani bo robia juz 35 godz tygod. (czy tez 33), i maja za maly socjal, za pozno i za niskie emerytury, a do tego wogole cos musza robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Poszło nie tylko o zarobki, ale i redukcję zatrudnienia w okresie letnim. We Francji wiekszość obsługi jest zatrudniona na papierze latem to takie zagranie, aby nie organizować bardzo dużych procesów rekrutacji jesienią, gdyż jest to pracochłonne i kasochłonne. W samej Sabaudii przy obsłudze wyciągów pracuje kilkanaście tysięcy ludzi, gdyż znajduje się tam kilka największych ośrodków narciarkich na świecie. Walka o pracownika jest duża, więc ludzie się buntują. Już kilka lat temu były większe lub mniejsze protesty za każdym razem gdy chciano wprowadzać karty zbliżeniowe. Francja miała zawsze bardzo nowoczesną infrastrukturę z bardzo drogimi wyciągami....., a na dole stało dwie osoby i sprawdzało karnety "organoleptycznie". W końcu to zostało przez kilka lat przeforsowane, ale było to bardzo trudne i wymagało długich konsultacji ze związkami zawodowymy, a są one tam bardzo silne. Teraz chcą im zabrać grosz jaki mają pewny latem i z tego co się orjentuje to nic z tego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 Mój kolega mawia: jak chcesz rozpieprzyć swoją firmę to pozwól pracownikom założyć związki zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 francuzy to zawsze były nieroby i nie ma co tu ukrywać, pracuja najmniej h w europie i teraz jest problem z tym ze jak bd chcieli odejsc na emerytury to nie bd co im dac, po 2 gospodarka zaczela im szwankować bo za mało pracują i nie wyrabiają "normy" ale to juz jest ich problem, oni maja w naturze zjeść croissanta wypic kawe isc do biura na 4h wrócić zjeśc obiad i sie opier***, to niech sie dalej opier** zobaczymy jak ta FRancja będzie za 10 lat wyglądała jak dalej będą pracowac po 4h.....pracowitosci mogli by sie od polakow uczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 Słyszałem, że GAT chce zastrajkować... Nie ma juz wiecej złomu dla nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 ... a ja myślałam że Włosi to największe nieroby ale tam strajku nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 wróżko włosi przy francuzach to pracusie:), chociaż też się nie przemęczają no ale:) nie chodzi o to zeby sie narobic a zrobic odpowiednie $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 No taaaa... we Francji co prawda nie byłam ale obsługa wyciągów we Włoszech w porównaniu chociażby do obsługi w Austrii jest cudowna: piękni opaleni Włosi, mówiący dźwięcznym głosem "ciao!", z uśmiechem na ustach, ładnie ubrani... A w Austrii - siedzi gruby, rudy cieć z petem w zębach w podartym swetrze koloru zgniła-zieleń i odpowiada twardym głosem "morgen!" ...więc jakoś to nieróbstwo i sprawianie dobrego wrażenia przekłada się na jakość urlopu Ale w Austrii przynajmniej jest porządek a nie burdel jak we Włoszech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 jedno woleć albo opalonych italiano lovers albo ordnung austryjacki z ostrym morgen każdy tfu każda kobieta woli co innego mnie tam oni nie przeszkadzaja bo na nich nie zwracam uwagi no chyba żeby piękne włoszki mowiły ciao ragazzo:D to bym tylko do ITA jeździł;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 Włoszki są wąsate - lubisz wąsate? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 w dzisiejszych czasach depilacja jest koniecznością nie tylko wąsów:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 Figo, a ja myślałem że na Harendzie to masz coś odblaskowego naszyte między nogami. A teraz to już wiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 nie no mysiauek...... myślałem o depilacji nóg i to tylko damskich ech,Ty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 Włoszki są wąsate - lubisz wąsate? YYY ja tam nie widziałem wąsatych włoszek wręcz przeciwnie:P jak by była wąsata to odpada w przedbiegach, chociaż i tak postępuje z maksymą dobre bo POLSKIE wiec i POLKI są numero uno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 wiesz, jeśli mam oceniać które kobiety mi się najbardziej podobają (czysto estetycznie) to z pewnością byłyby to włoszko-hiszpanki (generalnie oliwkowa ciemna karnacja). Ale tam gdzie byłam Włoszki miały wąsiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2008 wiesz, jeśli mam oceniać które kobiety mi się najbardziej podobają (czysto estetycznie) to z pewnością byłyby to włoszko-hiszpanki (generalnie oliwkowa ciemna karnacja). Ale tam gdzie byłam Włoszki miały wąsiki... Moze krecili seksmisje 2 ?? Estetycznym niedociagnieciem byloby pominac Rosjanki, Ukrainki i Francuzki - nawet z jasniejsza karnacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi