Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

ceny nart

1973marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mogę podać inny ciekawy przykład:

narta Rossignola 9S model 06/07 w swoim sezonie kosztuje 2800zł w następnym (07/08) już tylko 1750 zł natomiast "nowy" model 07/08 kosztuje oczywiście 2800zł. Największy bajer w tym że te narty różnią się jedynie malowaniem i też bardzo nieznacznie. Przyznają to nawet sprzedawcy z sklepów rosoła - PM Sport:p

Ja mogę dać inny przykład co do cen nart tego rocznych: Rossi 9sti 2800 na aktualnie 1836,30 zł, zenithy 5 1999 na aktualnie ok 1300 zł, jak swego czasu siedziałem i śledziłem ceny na allegro to zauważyłem ze dość znacznie an wartości traci Salomon oraz Stockli a dość dobrze trzymają cenę kultowe pozycje jak atomica (co mnie dziwi przy ich cienkiej krawędzi w stosunku co do innych firm)/fishera/volkl`a.

Hmmm a ja dam inny przyklad.

Co około dwa lata kupuje sobie nartki na wyprzedażach lub poluję na okazje.

W 2006 roku sprzedałem moje kochane Atomic R10.20 za 400pln.

Salomony Xwingi10 06/07 zakupiłem nowe we wrześniu/pazdzierniku 2006 jako okazja przedsprzedaży (tak to nazwijmy) za chyba koło 1200pln - 1300pln (w intersporcie wtedy kosztowały 2000pln). I teraz po dwóch latach własnie zamierzam je sprzedać. Narta zadbana, serwis amatorski, ręczny, mój. Nic zniszczonego - ew. tyły od kolejek w Polsce. I nie mam problemu ze sprzedażą - jest paru chetnych do kupna za 500pln.

To 500pln to wkład w kolejne narty - znowu dołożę 1000pln i mam z głowy znowu dwa lata :)

Chyba, że kiedyś uda mi się kupić w końcu ZAGi :D

Ogólnie co do cen w Polsce: spróbujcie poszukać tu i tam za granicą. Sporo nieszpodzianek można znaleźć.

Cena uzywanej narty w duzym stopniu zalezy tez od dlugosci i chodliwosci danego modelu.

Prosta zasada: dlugie narty gorzej sprzedac, dlatego niektore gigantki, ktore w sezonie kosztuja nawet powyzej 2000, mozna kupic naprawde tanio, zwlaszcza w dlugosciach 180 w gore.

Slalomke lub allrounda w dlugosciach 160-165 jest dosc latwo sprzedac i cena jest za uzywke wyzsza.

Ja mogę dać inny przykład co do cen nart tego rocznych: Rossi 9sti 2800 na aktualnie 1836,30 zł....

O tym właśnie pisałem wcześniej, dokładnie ten sam przykład ;)

Czytaj uważniej posty ;)

Tak w ogóle Rosoły już po tej dużej obniżce posezonowej trzymają swoją cenę dość długo :)

...zaprzyjaźniony sklep to i takie nowe coś można było na wiosnę za 1100,- kupić

To na nich wyfrunales poza Newtona ?? ;)

Przy okazji zrowia zycze bo jeszcze nie zyczylem.

Na Hintertuxie teraz (3 dni temu) wolali za ricetigera SL 07/08 160 cm z markerem12 uzywany na stoku tego sezonu 300 ojro - stan okol 9 na 10 :)

Mógłbyś rozwinąć tę myśl :D?? czytalem o czymś takim jak Zai czyli nart z kamiennym rdzeniem ale o Zag nie słyszałem ;) ?

www.zagskis.com

Miałem przyjemność próbować poza granicami, a w Polsce widziałem raz gościa na Zag84 (tegoroczna BIG chyba) w Szczyrku.

Narty nie da się porównać z niczym innym - sam zobacz długości, taliowanie i promień. Jazdy też nie da się niczym porównać...

A słyszałeś o firmie Majestic z BB ?

Kiedyś wklejałem tu gdzieś link do strony na której są najdziwniejsze marki z całego świata - znajdę to prześlę Ci na priva.

Łoł ciekawe narty a cennik też masz??:D model Heli Gold jak dla mnie bajka piekne deco i wymiarami okej ;) długosci też jak dla mnie tylko pewno cena też ciekawa ale narazie do takich nart mnie nie ciągnie a o majesticu słyszalem i czytałem na skionline i poza też ;)