1973marcin Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 jak kształtują sie ceny nart uzywanych w stosunku do cen nart nowych, czyli ile dana narta traci na wartości (jako przykład head i.XRC1400 cena wyjściowa 3200 narta roczna w stanie idealnym ok. 700) a jak ma się sprawa z nartami innych producentów:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 Ja mogę podać inny ciekawy przykład: narta Rossignola 9S model 06/07 w swoim sezonie kosztuje 2800zł w następnym (07/08) już tylko 1750 zł natomiast "nowy" model 07/08 kosztuje oczywiście 2800zł. Największy bajer w tym że te narty różnią się jedynie malowaniem i też bardzo nieznacznie. Przyznają to nawet sprzedawcy z sklepów rosoła - PM Sport:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 24 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 bardziej mi chodzi o to ile tracą narty używane bo nowe to mniej więcej wiem sam tak kupiłem:) i o to które nart dobrze "trzymają cenę" a które tracą dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Ja mogę dać inny przykład co do cen nart tego rocznych: Rossi 9sti 2800 na aktualnie 1836,30 zł, zenithy 5 1999 na aktualnie ok 1300 zł, jak swego czasu siedziałem i śledziłem ceny na allegro to zauważyłem ze dość znacznie an wartości traci Salomon oraz Stockli a dość dobrze trzymają cenę kultowe pozycje jak atomica (co mnie dziwi przy ich cienkiej krawędzi w stosunku co do innych firm)/fishera/volkl`a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Hmmm a ja dam inny przyklad. Co około dwa lata kupuje sobie nartki na wyprzedażach lub poluję na okazje. W 2006 roku sprzedałem moje kochane Atomic R10.20 za 400pln. Salomony Xwingi10 06/07 zakupiłem nowe we wrześniu/pazdzierniku 2006 jako okazja przedsprzedaży (tak to nazwijmy) za chyba koło 1200pln - 1300pln (w intersporcie wtedy kosztowały 2000pln). I teraz po dwóch latach własnie zamierzam je sprzedać. Narta zadbana, serwis amatorski, ręczny, mój. Nic zniszczonego - ew. tyły od kolejek w Polsce. I nie mam problemu ze sprzedażą - jest paru chetnych do kupna za 500pln. To 500pln to wkład w kolejne narty - znowu dołożę 1000pln i mam z głowy znowu dwa lata Chyba, że kiedyś uda mi się kupić w końcu ZAGi Ogólnie co do cen w Polsce: spróbujcie poszukać tu i tam za granicą. Sporo nieszpodzianek można znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Chyba, że kiedyś uda mi się kupić w końcu ZAGi Mógłbyś rozwinąć tę myśl ?? czytalem o czymś takim jak Zai czyli nart z kamiennym rdzeniem ale o Zag nie słyszałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek52 Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Jak się ma szczęście i .......zaprzyjaźniony sklep to i takie nowe coś można było na wiosnę za 1100,- kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrok Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Cena uzywanej narty w duzym stopniu zalezy tez od dlugosci i chodliwosci danego modelu. Prosta zasada: dlugie narty gorzej sprzedac, dlatego niektore gigantki, ktore w sezonie kosztuja nawet powyzej 2000, mozna kupic naprawde tanio, zwlaszcza w dlugosciach 180 w gore. Slalomke lub allrounda w dlugosciach 160-165 jest dosc latwo sprzedac i cena jest za uzywke wyzsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Ja mogę dać inny przykład co do cen nart tego rocznych: Rossi 9sti 2800 na aktualnie 1836,30 zł.... O tym właśnie pisałem wcześniej, dokładnie ten sam przykład Czytaj uważniej posty Tak w ogóle Rosoły już po tej dużej obniżce posezonowej trzymają swoją cenę dość długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 25 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 co do trzymania ceny przez fischera to nie tak dobrze wygląda wc sl 155 sezon 06/07 za 800, rx fire 160 za 800 a na przykład slalomka serwisowa heada 156 z 04/05 850 :eek: , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 ...zaprzyjaźniony sklep to i takie nowe coś można było na wiosnę za 1100,- kupić To na nich wyfrunales poza Newtona ?? Przy okazji zrowia zycze bo jeszcze nie zyczylem. Na Hintertuxie teraz (3 dni temu) wolali za ricetigera SL 07/08 160 cm z markerem12 uzywany na stoku tego sezonu 300 ojro - stan okol 9 na 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Mógłbyś rozwinąć tę myśl ?? czytalem o czymś takim jak Zai czyli nart z kamiennym rdzeniem ale o Zag nie słyszałem ? www.zagskis.com Miałem przyjemność próbować poza granicami, a w Polsce widziałem raz gościa na Zag84 (tegoroczna BIG chyba) w Szczyrku. Narty nie da się porównać z niczym innym - sam zobacz długości, taliowanie i promień. Jazdy też nie da się niczym porównać... A słyszałeś o firmie Majestic z BB ? Kiedyś wklejałem tu gdzieś link do strony na której są najdziwniejsze marki z całego świata - znajdę to prześlę Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homar Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Łoł ciekawe narty a cennik też masz?? model Heli Gold jak dla mnie bajka piekne deco i wymiarami okej długosci też jak dla mnie tylko pewno cena też ciekawa ale narazie do takich nart mnie nie ciągnie a o majesticu słyszalem i czytałem na skionline i poza też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 25 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2008 Dwa lata temu gdy się interesowałem można było wyciągnąc tą BIG z testów za 450ojro ... po testach ... Hmmm powiem Ci szczerze, że teraz sam bym się zainteresował ile by chcieli - jakby co: PM Co słyszałeś o Majesticu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi