Max_S Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 Witam po raz pierwszy na Forum! Postanowiłem zmienić sprzęt, na którym jeźdżę od prawie 10 lat - na bardziej zaawansowany - taki, na którym będę mógł pojeździć kolejną dekadę Zacząłem od butów - wybrałem Rossignole Pro composite, flex 125. Chcę dobrać narty. Preferuję krótsze, częste skręty na przygotowanych stokach. Nie bawi mnie freeride, świeży, kopny śnieg. Jeżdżę dość dobrze, pierwsze 2 sezony uczyłem się z instruktorem, polskie "czarne" trasy nie są dla mnie straszne - a w przyszłym roku wybieram się w Alpy. (Od nart oczekuję też, że nie będą to hiper-wyczynówki na 2-3 godziny jazdy, ale będzie można pojechać na nich czasem dłużej, luźniej) Z nart szczególnie przypadły mi do gustu Rossignole R8s oversize oraz Fischery RC4. Myślałem też o Atomicach SL9. Czy Rossignole to dobry wybór do moich oczekiwań? Jaką długość powinienem dobrać do wzrostu 173 cm i wagi 65-70 kg? 165 cm będzie właściwe? Czy może 158 albo dłuższe? Z gory dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 Witam na forum Na Twoim miejscu prędzej zastanawiałbym się na Rossi 9S. Jeśli chcesz jeździ na tych nartach kolejne 10 lat to 8S szybko Ci się znudzi bo jest łatwiejsza i bardziej miękka . 9S już nie jest taka "ostra" jak kiedyś. Teraz jest bardziej uniwersalna ale nadal to wspaniała narta. Sam na niej jeżdżę Mam podobni wymiary do Ciebie i mam dechę 158 cm ale teraz myślę że mógłbym kupić dłuższą (165) ponieważ w długim skręcie też lubię pokręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max_S Napisano 24 Luty 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 O, dzięki za odpowiedź. O wyższych Rossignolkach usłyszałem w sklepie "wyrywacze nóg" - stąd miałem lekkie obawy. No, i chodzi o długość 158 lub 165 cm - z tym się zgadzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 24 Luty 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2008 Heh jest to na pewno ambitna narta ale żeby wyrywała nogi to nie słyszałem Prędzej jak se nastawisz wiązania na 12 i wytniesz ostrą glebę Ja mam 178 i ważę 73kg więc dla Ciebie 158 będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max_S Napisano 3 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2008 No, Ambro, trochę to trwało... Rozważyłem chyba wszelkie możliwości (łącznie z Zenithami, Volklami, Atomicami), no i właśnie dzisiaj zamówiłem właśnie Rossignole R9S Oversize (158). Uznałem, że zabić to się nie zabiję, wezmę pewnie na wstępie lekcje doszkalające, żeby móc czerpać maksimum frajdy i wykorzystać nartki do oporu, będę miał zarówno wyzwanie, jak i satysfakcję na dłużej. Dzięki za pomoc, może jeszcze w marcu uda mi się wyskoczyć na testowanko. A po tym, co z różnych źródeł przez ostatni tydzień słyszałem - wiem, że na pewno będę zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 3 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2008 Dobry wybór mam identyczną nartkę i jest super w końcu to topowa slalomka. Na pewno będziesz zadowolony jak w pełni ją wyczujesz. Udanego szusowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 jka maszs ochote ja potestowac to przyjezdzaj do Bialki w03.03 my tez tam bedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Marzec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 jka maszs ochote ja potestowac to przyjezdzaj do Bialki w03.03 my tez tam bedziemy dzisiaj jest już 4 a 03.03 był wczoraj ale jak cos to mozecie do zieleńca śmignąc tam JC nowe fischery testuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max_S Napisano 4 Marzec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2008 No, mimo całej sympatii, jaką mam do Białki, to na 3.03 nie zdążę... A w ogóle to Forum jest dużo bardziej przyjazne niż to drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi