Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Nocleg na Chopoku

Rekomendowane odpowiedzi

Przejrzałam wątki Słowacko-Czeskie i nie znalazlam info o którą mi chodzi. Na Sylwestra wybieram się z braciszkiem na Chopok - nie byłam tam nigdy i chciałam się skonsultować gdzie najlepiej sie ulokować żeby mieć blisko do stoku (nie dojeżdzac samochodem) i żeby warunki mieszkalne nie były odrzucające (dla zrozumienia tego dam porównanie - mieszkałam w Rużemberoku w schronisku tuż przy stoku, pokoje 2x4 w tym łózko piętrowe, czyli jak przedział kolejowy, i 1 kibel na korytarzu i nie satysfakcjonuje mnie to zbytnio).

nie jest to to o co dokładnie prosisz

a wręcz przeciwnie , nie hotel,dojeżdżać trzeba kilka kilometrów

ale warunki pobytowe luxury

tam bvłem piwo i gorzałkę piłem:http://www.pradka.szm.sk/

mogę polecić

chałupę mają doktorostwo na dole mieszkają a na górze super lokum dla gości zorganizowali

kapitalny grill całoroczny pod tym zadaszeniem

Dobrze to przemyśl czy chcesz tam jechać wróżko, ja byłem w tym roku od 15- 19.01 :( 2 dni wiało i niechodziło a następne 2 dni padał deszcz a wiec tak o dopiero też ktoś pisał na forum że miał podobnie wiec to wielka loteria ja bym poszukał czegoś bardziej pewnego ;) byłaś na plejsach? może kanapy takiej jak na chopoku nie mają ale ogólnie infrastruktura bdb i sniegu nigdy nie brakuje. A no ale jak już chcesz tam jechać to i tak bedziesz miała ciężko bo to wszystko jest w lesie i przy drodze z lipt.mikulaszu na tamtejsze zahradki ( z tamtąd startuje trasa FIS - najciekawsza! ) są hotele ale wydaje mi sie ze najbliższy jest ze 2,5 km drogi od tamtąd :D wiec na pichte to troche daleko a czy sa skibusy to nie wiem.

No wlaśnie... problem w tym że wole do miasta dojechać sobie na jakąś kolację czy do pubu ale na narty wolę iść na piechtę w bucikach... Luxus nie musi być ale też nie warunki niemalże survivalowe.

Z tych najbliżej wyciągów, z tego co pamiętam, to od dołu hotel Zahradky, idąc dalej Junior Hotel, i najwyżej, prawie przy gondolce Grand Hotel. Najlepszy ale też najdroższy jest Grand. Co do pozostałych warunki mieszkaniowe nie będą "rzeźnią" ale też nie podejmuje się na dziś określić ich szczegółowego standartu. Dawno tam nie byłem.

• 5 months later...